28 september 2009

FN har överlevt sig själv

Det finns mängder av anledningar till att FN ska skrotas men enbart det faktum att Gadaffi tilläts framföra sitt osammanhängande tuggande i 90 minuter visar vilket fullständigt slöseri med tid och pengar denna koloss är. Inte ens hans personliga tolk orkade med utan bröt ihop och bad om nåd.
Gadaffi, som ser ut som en uteliggare från någon av broarna i San Francisco, föreslog bland allt annat trams han yttrade, att talibanerna borde få en egen stat i Afghanistan

"Vad har vi emot Taliban? undrade han, "Varför är vi emot Afghanistan? Om taliban vill skapa en religiös stat på samma sätt som Vatikanen, vem säger att de är vår fiende."

Taliban är den grupp som (gissningsvis)behandlar kvinnor sämst av alla muslimska varianter. Inte ens i hans eget Libyen behandlas kvinnor så illa. Gadaffi själv har en livvakt som består av kvinnor, ibland i högklackat och med full make up. (se bild)

Obama hade faktiskt den goda smaken att utebli under Ahmadinejads tal och flera av de övriga delegaterna demonstrerade genom att gå ut ur salen, men allt denna teater är ju bara för att ställa sig in hos den stora massan av människor som aldrig ids bry sig om vad som egentligen pågår i världen.
Obama har upprepade gånger sagt att han är villig att sitta ner utan förutfattade meningar och diskutera med Ahmadinejad och så vill ha inte ens lyssna till vad iraniern har att säga?
Obama har alla möjligheter nu till en pratstund, men tror någon att det kommer att hända? Tvärt om, Vita Huset kommer att se till att dessa två personer inte kommer i närheten av varandra.

Obama eget tal var som vanligt fyllt med ursäkter och tomma fraser. "Människorna i världen vill ha förändring" (där fick han in ordet Change igen)

Mest applåder fick han när han talade om Israel...."Vi fortsätter att uppmana palestinierna att upphöra med sin hets mot Israel, och vi fortsätter att understryka att USA inte accepterar fortsatta israeliska bosättningar."
Att få applåder från den samling despoter och diktatorer som var församlade där, är minsann inget att vara stolt över.

I rättvisans namn måste erkännas att han faktiskt yttrade ett par vettiga saker.
"De som beklagat sig över att Amerika agerat på egen hand kan inte längre bara stå och vänta på att Amerika ska lösa världens problem ensamma.
Ingenting är lättare än att skylla på andra. Det befriar oss från ansvar för våra val och våra handlingar. Vem som helst kan göra det".

FN har överlevt sig själv! Inför all den internationella laglöshet som förekommer är FN tyst. Man gör inga allvarliga försök att stoppa de grupper som skadar och dödar civila genom självmordsbombningar, bilbomber och reguljära avrättningar. Ojämlikhet inför lagen i de muslimska länderna är oerhörd. De enda gånger en kvinna jämställs med en man är när hon tar på sig ett bombbälte och dödar västerlänningar.

En gång i tiden associerade vi FN med katastrofhjälp och fredsbevarande. Nu består organisationen av tyranner, teokrater, stalinister och massmördare. Den tidigare ledaren tog mutor och hjälpte till att förse terrorister och internationella bedragare med pengar genom oil-for-food -programmet medan befolkningen i Irak hungrade.
Ingenting har gjorts åt att stoppa tillverkningen av en atombomb i Iran. Iran har ignorerat alla varningar och inget pratande eller demonstrativt uttågande ur en konferenssal kommer att stoppa dem heller.

En fullständig boycott av all olja från Iran och ett stopp av all bensin levererad till landet skulle tvinga Ahamedinijad till förhandlingsbordet men det kommer inte att hända. Ryssland och Kina är roade av att Iran visar upp musklerna gentemot USA och Obama, med sin oerfarenhet och attityd av "kan vi inte alla komma sams", tillsammans med budgetunderskottet och behovet av att låna pengar gör att ingen förutom Israel kommer att göra något.
Europa önskade sig ett svagare USA. Tacka och ta emot.


6 Kommentarer:

Knute sa...

Sverige stannade i rummet när Ahmadinejad talade.

http://canuteocean.blogspot.com/2009/09/den-som-tiger-samtycker.html

Anonym sa...

Ha Berit! Om Du trodde att Gadaffis uniformsklädda tonårsflickor är ett utslag av "landsfaderns" godartade feminism så är Du lurad. Det är hans harem skall du veta - det är bara så att han tänder på småtöser i uniform. Hans Aishor skulle man kunna säga om man vill riskera livet. Min cykelreparatör är landsflyktig och berättar gärna dårhistorien om fotbollsmatchen som spårade ur. Matchen blev tråkig och usel. Ingen av spelarna ansträngde sig att göra något bra. Landsfadern kallade in en skyddspluton och lät meja ned det lataste laget. Detta höjde standarde på landets fotbollsspelande. Ingen av latmaskarna undkom levande!
bl

Berit sa...

Det är klart att jag fattar det! Lite raljerande humor måste man tillåtas.

Berit sa...

Sagt av Mark Steyn:
"Det är ett grundläggande axiom att om man tar en liter glass och blandar det med en liter hundskit, smakar det mest som det senare. Det är problemet med FN."

Knute sa...

Angående att Sveriges representanter satt kvar under Ahmadinejads tal till FN, säger Benjamin Netanyahu i sitt tal:

- Men till dem som gav denne Förintelseförnekare ett lyssnande öra, säger jag å mitt folks vägnar, det judiska folket, och anständiga människor överallt: Har ni ingen skam? Har ni ingen anständighet?

http://blogg.svansbo.se/2009/09/26/sverige-satt-kvar-under-ahmadinejads-tal/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vem har flest lösa skruvar lösa? Ghadaffi eller Mad Jad? Jag satsar på G.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.