27 september 2009

Hannibals krig

Libyens diktator Gadaffi är galen. Hans son Hannibal med fru åkte fast för att ha misshandlat sitt tjänstefolk på ett schweiziskt hotell. Efter två dagar i finkan blev de fria efter att ha betalat en okänd summa i borgen. Sen sa pappa Gadaffi att om han hade haft en atombomb skulle han utplånat Schweiz.

Spydpigen som följt detta skriver:

"Libyen skar sedan ner oljeleveranserna till Schweiz och drog tillbaka 4,3 miljarder pund från schweiziska banker och flera schweiziska företag i Libyen har tvingats stänga. Schweiz hissade vit flagga, men Gadaffis premiärminister vill inte tala med Schweiz. Samtidigt fängslades två schweiziska affärsmän i Libyen som ett slags gisslan. De får inte lämna landet."

Kanske superislamisten Gaddafi inte är så galen ändå? Har hans beteende något att göra med att schweizarna ska rösta om moskéerna ska få lov att bygga minareter?

6 Kommentarer:

Anneli sa...

En fråga bara.

Hur kan denne just nu, troende muslim kunnat ge sin son ett så hedniskt namn som Hannibal?

Men å andra sidan fanns det ju en tid då far Ghaddafi inte var så där överdrivet from muslim.

Konstigt bara att sonen inte tvingats byta till ett mer muslimskt klingande namn.

Anonym sa...

Snart kommer han väl över alperna på kameler! Hannibal ni vet.

Anneli sa...

@ Anonym. Elefanter o hästar o apostlahästar var det, men flyg går säkert utmärkt det också eller kanske tåg är mer passande eftersom namnen "tågade över Alperna!

Glöm dock inte att det var Rom som till sist segrade inte Hannibal!

Anonym sa...

Tänkte nog på elefanter, men skrev kameler ...visst man marcherade också upp genom Spanien ..

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Nån som minns den gången han blev intervjuad av Stina Lundberg-Dabrowski? Tror ni att han gjorde det där lilla hoppet med Stina i slutet av programmet? Gissa...

MS sa...

"Nån som minns den gången han blev intervjuad av Stina Lundberg-Dabrowski"

Det enda jag kommer ihåg att hon såg vettskrämd under hela intervjun och skrattade nervöst när han satt och vräkte ut sina tokerier.

Att han tilläts orera oemotsagt under timmar i FN visar vilken papperstiger den organisationen har blivit. Förut var FN ett forum för demokrati och fred nu är det ett forum för diktatorer och religiösa galningar. Lägg ner skiten!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.