01 september 2009

Här följer fortsättningen .....

.....på tidigare ordväxling angående förfallet av bostadsområdet Herrgården.
Upprinnelsen kan läsas här.

Bilden föreställer Lennart Pettersson, (c) , riksdagsledamot från Svalöv, vars brev är i blått.

Kenneth Sandbergs svar i rött.

Hej!
Jag vet inte om det är medvetet men jag förstår inte varför du skickar fyra likadana mail till mig.
Skyll inte på invandrarna att Herrgården ser ut som den gör men det är klart - allt är deras fel
i dina ögon.

- Jag har under en lång rad år som förtroendevald i Hyresgästföreningen sett åtskilliga dåligt underhållna fastigheter, såväl inom allmännyttan som privata. Men aldrig har jag sett något så fruktansvärt vandaliserat och misskött som de lägenheter vilka under senare år bebotts av invandrare. Hur du kan lägga över hela ansvaret på fastighetsägaren är en gåta för betraktaren!

Jag är glad över att det finns människor som vill flytta till Sverige.

- Gäller det kreti och pleti? Är du omvänt inte det minsta bekymrad över att det faktiskt är många - rekorderliga och resursstarka - personer som lämnar Sverige, på grund av att politikerna håller på att nedmontera det välfungerande och trygga Sverige som för några decennier sedan var avundat och respekterat i hela vår omvärld..?

Tre av sex tandläkare i Svalövs är t.ex. av utländsk härkomst.

- Anser du att Sveriges behov av och brist på tandläkare är större än de länders varifrån dessa i så fall kommer? Tycker du inte att det är ett problem att Sverige - som har resurser att utbilda såväl tandläkare som andra läkare - dränerar länder som saknar dessa förutsättningar på värdefulla människor/läkare..?

Nästan alla taxichufförer som jag åker med kommer söderifrån. Den senaste var för övrigt utbildad både agronom och grundskollärare - ändå kör han taxi.

- Det där låter väldigt likt allas vår Mona Sahlins vittnesbörd - vilket i sin tur klingar som en skröna. Men om det nu faktiskt förhåller sig så, ställer man sig frågan: Hur kan det komma sig att dessa "välutbildade" taxichaufförer har så svårt med det elementära i sitt arbete, typ att redovisa inkörda pengar, deklarera korrekt inkomst, etc..? I det avseendet är det åklagarnas omvittnande som ligger till grund - ingalunda några skrönor.

Svensk invandrarpolitik har inte varit bra - så långt är vi överens men det skyller jag på socialdemokraterna.
Detta håller alliansen på att rätta till.

- Såväl Socialdemokraterna som Alliansen är helt fokuserade på invandrarpolitiken/integrationsfrågan. D v s symptomen på det grundläggande problemet - den fullständigt sanslösa och ansvarslösa invandringspolitiken. För att tala bildligt: Kaptenen på Titanic hade kunnat rädda fartyget genom att ändra kurs och väja för isberget. Istället bjuder han alla passagerarna på en drink (med is..?) i baren...

Blanda dock inte ihop det med invandrarna som människor. Min ledstjärna är och förblir alla människors lika värde och rättigheter men du har oerhört långt dit! Varför kritiserar ni t.ex, aldrig mc-gängen men alltid de kriminella som har utländsk bakgrund (???). Varför inte säga som det är; att ni tycker att svenskarna är störst, bäst och vackrast. Alla andra ska hålla sig utanför Sveriges gränser.

- Alldeles oavsett man tycker att svenskarna är bäst eller rentav sämst i världen; Vad har det för relevans för invandringspolitiken. Sedan 30 år tillbaka har Sveriges riksdag beslutat om reglerad invandring (eftersom vi inte längre har en arbetsmarknad och integrationspotential som kan suga upp "fri invandring"), vilken i huvudsak avser uppehållstillstånd för människor som behöver skydd. Om Sverige i likhet med andra europeiska länder hade bedrivit en asylpolitik enligt Genevekonventionen skulle omfattningen inte varit större än att vi kunde klara integrationen, d v s ordna med såväl arbete/försörjning som boende - och därmed också en acceptans och ett välkomnande från svenska folkets sida. Istället har svensk utlänningslag utvidgat det internationella åtagandet genom att tillföra asylskäl som kön, sexuell läggning, miljöproblem etc. Samt - icke minst - en helt absurd anhöriginvandring, i praktiken en "familjebildningspolitik" (man åker t ex hem och hämtar en kusin eller annan landsman/kvinna - alternativt tvingar sina döttrar och söner att göra det).

När du till sist skriver att Sverige bör tvångsförvaltas då säger du också jag till diktatur istället för demokrati och jag är inte förvånad. Det är kanske det samhället du föredrar.

- I realiteten har vi redan en "Demokratur" i Sverige. Invandringspolitiken genomdrivs tvärs emot viljan hos en stor majoritet av svenska folket. Och behandlingen av oppositionen mot denna politik trotsar det mesta av de diktaturer vi känner till i omvärlden och genom historien.
- Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig; Omyndigförklarande av dagens styrande i riksdag och regering vore nog en bättre lösning än tvångsförvaltning av nationen...


3 Kommentarer:

Naivtive sa...

Hear hear!

Anonym sa...

Igen, bra skrivet!

Ann-Marie

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Haha det var verkligen vassa och bitska kommentarer från Sandberg.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.