03 september 2009

Indoktrinering på högsta nivå

De flesta allmänna skolor startar den 8 september, efter Labor Day och nu meddelar Vita Huset att Obama kommer att leverera ett tal till landets studenter den dagen.
Talet kommer att sändas "live" från The White House's Web site, (om Totus samarbetar) och har förannonserats genom brev till landets rektorer.

Detta upprör och oroar inte bara vissa lärare men också många föräldrar.
Av alla narcissistiska beteenden som Obama visat är nog detta det värsta.
Inte underligt att Castro har uttalat berömmande ord om Obama, han följer i den gamle getens fotspår. Under de månader jag tillbringade på Kuba levererade Castro flera timmars "predikningar" till befolkningen varje kväll.

Obama har redan varnats för att han överexponerar sig , man sänder repriser av hans tal på TV efter bara 8 månader som president.
"Obama-trötthet" visar sig redan och en ploj som denna bidrar till lidandet. Det är ett illa dolt försök att göra propaganda för nationaliserad sjukvård och försöka vända popularitets-trenden.

Från Vita Husets sida säger man att Obama vill "utmana eleverna att arbeta hårt, visa ansvar och sätta mål för sin utbildning".
Man har också skickat ut arbetsböcker så att lärarna kan förbereda barnen inför Obamas meddelande och de uppmanas "att skriva brev till sig själva om vad de kan göra för att hjälpa presidenten."

* Vad tror du att Presidenten vill att vi ska göra?
* Vad uppmanar talet dig till att göra?
* Kan vi göra det presidenten vill att vi ska göra?
* Vad vill du göra för att hjälpa presidenten?

De studenter som kommer från hem som inte stöder Obama och som inte alls vill hjälpa honom, kommer att känna pressen på sig "att de inte passar in" .
Meningen med det hela är att tvinga barnen att säga att presidenten är inspirerande och att de verkligen vill hjälpa honom i hans politik.
Dessa hem betalar för indoktrinering oavsett politisk bakgrund och jag vet föräldrar som tänker hålla sina barn hemma från skolan den dagen.


8 Kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt att hålla barnen hemma. Lite otäcka tendenser från Obama håll

Hjalfred sa...

What the hell have we done electing Obama

http://www.youtube.com/watch?v=__7NAS28_uE

MS sa...

Luktar personkult a´la Stalin lång väg. Man tror knappt att det är sant. Det enda postiva är att han gräver sin egen politiska grav. Jag skulle också hålla mina barn hemma om jag var förälder i USA.

Anonym sa...

Min spontana fundering lyder så här:

Älskar man sitt land, och tror på en fungerande demokrati så borde den sittande ledaren räknas som den yttersta symbolen för nationen och dess vilja.
Är man inte nöjd med det sittande ledarskapet så får man verka för en förändring.
Men att försöka sätta direkta krokben anser jag splittrar och skadar landet mer än vad det ger.

Ingår jag i ett lag med en en vald ledare som jag inte alls anser uppfyller vilkoren, så försöker jag ändå göra mitt bästa i situationen, att skapa intriger och motarbeta gagnar aldrig lagets syfte.

Hade detta varit i sverige så skulle jag ej ha reagerat nämnvärt om Mona Sahlin hade talat till stundenterna.
Däremot hade jag uppmanat mina barn till kritiskt tänkande och formulerat svar enligt denna modell.

¤vad tror du statsministern vill at vi skall göra?
(Inget konstigt med detta, här är ju fältet fritt för egna tolkningar)

¤Vad uppmanar talet dig att göra?
(Samma som ovan)

¤Kan vi göra det statsministern vill att vi skall göra?
(Ja, nej eller annat förslag på lösning)

¤Vad vill du göra för att hjälpa statsministern?
(Påvisa andra bättre förslag, eller svara helt enkelt "jag skiter i dig, styr landet mot avgrunden bäst du vill din fåntratt"


En som haft fel förr

Berit sa...

Mitt spontana svar lyder så här.
Äskar man sitt land och ser att det går åt skogen med demokratin gör man allt som står i ens makt att stoppa, eller i bästa fall bromsa, den pågående förstörelsen.
När de indoktrinerande lärarinstruktionerna offentliggjordes skyndade sig obama-administrationen att komma ut med andra direktiv. Nu ska barnen skriva om hur de kan sätta mål för sig själva och hur de ska uppnå de målen i stället för att skriva om hur de kan hjälpa Obama.

Obama-folket har ingen skam i kroppen, de tar alla tillfällen i akt att indoktrinera stora och små och det gäller att ständigt vara på sin vakt.

Jag tror emellertid att de missbedömt situation denna gång och att vi har en "win-win" situation för oss anti-marxister.
Obama är en förebild för många barn, speciellt för svarta unga grabbar och han har en möjlighet här att göra något gott , om han poängterar att det är barnens attityd nu och 10 år framåt i tiden som avgör "vad de blir när de blir stora."
Sjabblar han bort detta med att predika sin marxistiska tro kommer han att utsättas för en enorm kritik som han inte har "råd" med.

Knute sa...

President Barack Hussein Obama:

"So tonight, we celebrate a great religion, and its commitment to justice and progress. We honor the contributions of America’s Muslims, and the positive example that so many of them set through their own lives. And we rededicate ourselves to the work of building a better and more hopeful world.

So thanks to all of you for taking the time to be here this evening. I wish you all a very blessed Ramadan."

http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/09/celebrating-great-religion-at-1600.html#readfurther

Anonym sa...

Vi var på besök i Sverige så jag hade inte hört detta tills vi var på "meet the teacher" i torsdags. Vi bor på en militär bas så gissa om många föräldrar är upprörda. Vi förstår inte varför Obama inte lämnar ut talet så föräldrarna kan se om det är propaganda i det. Nu har mina pojkars skola bestämt att om man inte vill att ens barn skall höra talet får de en alternativ aktivitet. Jag vill inte börja året med att bråka för åtminstone en av mina pojkars lärare är HUGE Obama supporter. Jag kanske tar den fega vägen men vill inte att min son blir utsatt pga våra åsikter. Hans lärare är välutbildad så jag antar att hon är smart nog att inte dra in politik men man kan aldrig veta. Vi kommer låta barnen höra talet och senare diskutera det hemma om något är sagt som vi inte gillar.
Petra

Berit sa...

Verkar vara ett klokt beslut Petra. Lärare som fattar agg till barn eller deras föräldrar kan orsaka mycket skada. Har ni funderat på privatskola?
Alla föräldrar bör diskutera med barnen hemma alla de "privata" åsikter som lärare försöker pådyvla deras barn!!
Som jag skrev tidigare, i kommentaren ovan, har detta tal redan orsakat så mycket misstänksamhet redan innan det levererats att det vore oerhört dumt, för att inte säga idiotiskt, att inte komma med ett tal som är oerhört neutralt. Totus har hjärntvättats, var så säker.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.