04 september 2009

Lena Sundströms propagandafilm mot Danmark

Har nu kollat igenom den svenske journalisten Lena Sundströms dokumentärfilm "Världens lyckligaste folk". Det finns mycket att säga om hela saken, om Sundström, om den nyligen släppta boken med samma namn, om innehållet i den sk dokumentären, men jag tänker utgå från den del i filmen där hon träffar Dansk Folkepartis Søren Krarup.

Ca 30 min in i "Världens lyckligaste folk" ifrågasätter Sundström en annonskampanj från DF genom att ställa den insinuanta frågan om inte annonskampanjen i själva verket hånar invandrarna (muslimerna) på samma sätt som DF påstår att invandrarna gör då de ifrågasätter danska värderingar och tex kallar danska kvinnor luder.

Här har vi pudelns kärna hos de låtsasliberala, politiskt korrekta halalhippisarna av det slag Sundström tillhör. De kan helt enkelt inte förstå att det finns dåliga värderingar och det finns bra värderingar, det finns enligt Sundström endast rätten att vara den man är, oavsett vad det innebär för ens medmänniskor.

Sundström kan helt inte tänka sig att den än så länge relativt sett socialt, ekonomiskt och numerärt svaga gruppen muslimer i Danmark, skulle utgöra ett hot mot folkets frihet. Jag tror inte att hon tänker så eftersom muslimerna i Danmark är just socialt, ekonomiskt och numerärt svaga. Istället gissar jag att hon menar att friheten att leva ut sin kultur, religion/ideologi, alltid är något gott (så länge man inte är vit, kristen, nationalistisk, västerländsk man). Den frihetstanke hon förespråkar är utopisk, naiv och ansvarslös, till skillnad för den frihetstanke DF försvarar som är av en pragmatisk, medveten och ansvarstagande sort.

Pressad av Sundströms infantila anklagelser mot DF, pressad av hennes urbota dumhet och oförmåga att förstå att det faktist pågår en civlisationernas kamp inte bara i Danmark (även om det folket strider bäst för närvarande), utropar han nästan uppgivet:

"Kan du inte förstå vad det är jag säger, det som vi håller på med och har hållit på med här på Christiansborg, det är en ny motståndskamp."
Ca 43 min in i dokumentären

Nej Sundström och hennes gelikar kan inte förstå detta. De kommer att förstå när det är försent, om de då inte redan fullbordat sitt förräderi och konverterat till kamelfösarens onda sekt.


NT POLITIKEN.DK POLITIKEN.DK
TV4 dokumentär TV4 intervju Occident Uriaposten

11 Kommentarer:

Knute sa...

"Lena Sundströms vrångbild av Danmark är så sällsynt innehållslös att den knappast får någon genomslagskraft. Vi är trots allt rätt många som har betydligt djupare kunskaper om Danmark och vet att de flesta danskar är vansinnigt stolta och lyckliga över att bo i ett land som fungerar så väl."

http://www.nt.se/kultur/artikel.aspx?articleid=5486305

Anonym sa...

Varför informerar man aldrig från myndighetshåll det självklara att: En ständigt pågående inavel + hjärntvätt och den därav förorsakade oförmågan att fatta sammanhang skapar frustrering och ett mindervärdeskomplex som är förödande, såväl för den enskilde som för samhället.

Anonym sa...

Anonym = Bosse

Aftonbladetjournalisten Lena Amalia Kyoung Ran Sundström född i Sydkorea känner sig nog inte som någon riktig nordbo eller ens tillhörande den vita rasen.

Vem vet om det inte är så att hon lider av samma komplex som allas vår så bekante svenskhataren Tobias Hubinette alias Lee Sam Dol.

Inte för jag förstår varför dessa människor agerar som de gör, men en förklaring kan ju vara att den onde och rasistiska svensken berövat dessa människor deras kulturella kopplingar genom att ta hit dom.

Visst ja, en sak till är ju att hon arbetar på Aftonbladet och där måste man ha dessa åsikter hon ger prov på.

Anonym sa...

Tobias Hübinetete skrev i tidningen Creol 1996 följande:
"Att känna eller tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanken på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella och klasslösa samhället1 Leve anarkin!"

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hon och Tobias har nog blivit mobbade som barn och kallade för kineser av andra elaka svenska barn. Det är säkert därför dom hatar det svenska och allt vitt.

Robert sa...

Lena Sundström sa nyligen i dansk tidning att det var ok att tumma på sanningen om det helgar medlen eller nått sånt, ska leta fram det

Robert sa...

Lite fel, hon tillägnar boken till den fiktiva stasiagenten från "Dom andras liv" som citat: "Som väljer att skriva något annat än det han igentligen hör."

www.uriasposten.net/?p=7226

Länken är dansk.
Stärker ju verkligen hennes trovärdighet.
Är det någon annan som tänkt på hur lik hon är jay leno i profil? tänker på hakan.

LP sa...

@Robert

Texten Uriaposten citerar kommer från tidningen POLITIKEN.DK. Jag citerar POLITIKEN och gör en halvkackig översättning:

"Det är nödvändigt att samhället rannsakar sig själv och tar reda på varför man har lämnat ett så stort spelrum för partier som Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna, menar hon. Och även om man inte enkelt kan peka ut en enda skyldig, så är det så att medierna har ett stort ansvar för utvecklingen.

"Medierna utgör ett stort problem i denna fråga. Det ligger i vår natur att vi lockas av sensation, häftiga uttalanden och bloddrypande rubriker.Och människor som Kjaersgaard, som säger provocerande saker, passar perfekt i media - särskilt i tabloidpressen.

Tillägnas HGW XX / 7

Boken har hon tillägnat HGW XX / 7 - Stasi-agenten från den tyska filmen "De andras liv", som redigerade sin avlyssning av ett tyskt par och därmed räddade liv.

"Han får till upgift att avlyssna ett par ett par i en lägenhet och bestämmer sig för att även han är bara en liten bit i ett stort pussel, så att han kan göra skillnad. Han väljer att skriva något annat än det han egentligen hör. Personer känner sig ofta maktlösa. Men när jag bodde i Köpenhamn, slog det mig att vi alla faktiskt har en stor makt hela tiden. Varje människa är mer eller mindre en HGW XX/17-agent. Vi kan varje dag fatta beslut om hur vi ska agera och vad vi ska göra "."
slut citat


Detta är alltså en journalist som talar. Hon tar på sig rollen att censurera för att gagna sina privata politiska syften.

Detta är väl egentligen så chockartat. Det är däremot osmakligt att journalister ofta kan påstå, utan att darra på manschetten, att de utgör någon slags upphöjd garant för demokrati och sanning. All journalistik måste naturligtvis betraktas med stor skepsis och kritiska ögon, och här tror jag att vi i allmänhet inte är så riskmedvetna som vi gärna vill tro.

Sundström liknar den Östtyska kommunistdiktaturen vid oss som vill att sanningen skall fram, även om den inte är politiskt korrekt. Hon ser sig själv som den gode agenten som vägrar att gå sanningens ärenden eftersom sanningen inte gynnar det politiskt korrekta.
Förstår hon inte att det i själva verket är hon som agerar diktaturens lakej? Det är hon som ljuger och mörkar för folket, så den officiella lögnen inte skall avslöjas.
Sundströms inställning till journalistisk är samhällsfarlig och antidemokratisk. Sundström bör granskas och avslöjas.

LP sa...

Länken till POLITIKEN.DK-artikeln

http://politiken.dk/debat/article769484.ece

Knute sa...

I filmen av Lena Sundström (som TV4 visar gång på gång i repris) finns en scen där hon missbrukar en trevligt danskt pars gästfrihet. De bjuder på massor av mat och är hur trevliga som helst, men när hon går därifrån säger hon till kameran ungefär som så, att det hade varit otrevligt därför att de röstade på Dansk Folkeparti. Men de hade ju svarat ytterst diplomatiskt på hennes frågor och inte sagt något att bli upprörd över ens för en kommunistjurnalist.

Jonas sa...

DET är typiskt svenskt!!
Jag är lycklig över att Sverige inte har den militära potential som USA har. Varför detta?

Jo, jag anser nämligen att vi i lilla Sverige är otroligt mycket bättre än USA på att leka världspolis och världssamvete.

Vore det inte bättre om Lena Sundström (som har svenskt medborgarskap) ägnar sig åt det hon skall ägna sig åt, dvs att ta upp och belysa de problem vi har HEMMA i Sverige, än att åka utomlands och kritisera ett folk som demokratiskt har valt vilket sätt de vill bli styrda på?

Jag upprepar: Så typiskt svenskt! Hade vi haft en armé stor som USAs så hade snart varenda ickesosse i hela Europa legat pyrt till, just därför att vi ännu mer än USA tror att vi vet allt, kan allt och är de mest upplysta människorna på hela jorden.

Sluta kritisera Danmark och låt oss göra något åt våra egna problem istället.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.