14 september 2009

Några uppdateringarMinns ni guvernör Rod Blagojevich från Illinois, som blev avskedad sedan det avslöjades att han försökte sälja Obamas tomma senatorsplats till högstbjudande.
Blagojevich väntar fortfarande på rättegång som ska äga rum i juni, men under tiden har hans "springpojke och hjälpreda" Christopher Kelly fällts för mutor och bedrägerier. Efter den senaste rättegången som gällde 8,5 miljoner till O’Hare International Airport gav Kelly upp och antydde att han kände sig pressad att samarbeta med The Feds i kommande rättegångar.
Simsalabim...i går hittades Kellt död och man utgår naturligtvis ifrån att det är självmord. Vad annat? Vi talar om Chicago.

Vår Gröne Marxist Van Jones som blev avskedad efter en del rasistiska uttalanden är nu föreslagen som presidentkandidat för The Green Party till nästa val. De kunde inte ha hittat en mer lämplig kandidat att efterträda Cynthia McKinney, hon som lappar till poliser med sin mobiltelefon om de inte känner igen henne.

De två journalister som uppträdde som hora och hallick och fick hjälp av ACORN-anställda att planera för skattefusk, traficking och bordellverksamhet ska nu åtalas. Ja, ni läser alldeles rätt! De två som verkligen avslöjade ACORN som den ruttna, kriminella organisation vi alla anat att det är, åtalas för att ha brutit mot lagen i Maryland. Man får nämligen inte filma och spela in någon som inte först gett sitt tillstånd.

4 Kommentarer:

Rune sa...

"att han försökte sälja Obamas tomma senatorsplats till högstbjudande."
---------------------
Hur gick detta till? Tillsätts inte senatorer genom allmänna val?
Rune

Berit sa...

När det blir en vakans är det guvernören som utser senatorn som ska sitta till nästa allmänna val.
Vi har samma situation i Massachusetts nu när Ted Kennedy ska ersättas fram till nästa val.

Rune sa...

Detta hade jag ingen aning om.
Din förklaring gör det obegripliga kristallklart begripligt.
Borde man inte fundera på att införa fyllnadsval i USA när vakanser uppstår?
Eller har man funderat och kommit fram till att det inte är någon bra idé?

Berit sa...

Det är inte alltid en så bra idé med fyllnadsval, beroende var man står politiskt. Vad gäller "Blago" hade man problem. Många ansåg att eftersom han var på väg att avskedas skulle hans ord inte gälla utan man skulle gå till fyllnadsval. Demokraterna var emellertid rädda att en republikan skulle vinna platsen i så fall, därför att folk var så besvikna på demokraterna i största allmänhet, på grund av skandalen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.