20 september 2009

När argumenten tryter...

Jimmy Carter är glad eftersom möjligheten nu finns att han kan gå till historien som den NÄST värste presidenten någonsin.


Gång på gång ser vi hur vänsterfalangen använder rasism som tillhygge så snart någon svart politiker möter motstånd eller misslyckas med att genomdriva sina idéer. Vi ser det klart och tydligt nu med Obama.
1.Han valdes (ingen rasism där !).
2, Han stöter på politiskt motstånd.
3. Hans supporters skyller det på rasism.

Det är samma mönster gång på gång.

(Samma resonemang kan också användas vad gäller många feminister. När de möter motstånd för sina idéer på arbetsplatsen ses det som förföljelse därför att de är kvinnor, inte som kritik därför att folk inte gillar förslaget. Men jag lämnar det till en kommande diskussion!)

Obama valdes av en majoritet av vita amerikaner, vilket borde vara skäl nog att inse att Amerika har förändrats.
Det fanns de som trodde att valet av en svart president för alltid skulle begrava alla förutfattade meningar och partiskhet, men varför överge ett vapen som fungerat bra så länge?

In på scenen träder Jimmy Carter, av många ansedd som den värste presidenten någonsin, och påstår att de som motsätter sig Obamas nationalisering av landets ekonomi protesterar därför att han är en svart man.

Carters oansvariga uttalande nedvärderar alla oroliga medborgare som upprörs över att våra konstitutionella värderingar är i fara. Det är ett desperat uttalande som skämmer både Carter och det Demokratiska partiet här i landet och utomlands. Hans uttalande väcker mer ilska och lägger mer bränsle till den glöd som pyr. Han är en gammal bitter man som bör ignoreras. Han gjorde mer skada under sin tid som president än någon annan och han fortsätter att skämma ut sig.

För er som inte minns Carters resumé, här är en del av hans stora misstag:

Han gav bort Panamakanalen som Amerika byggt och därmed alla inkomster därifrån. Han tillät Iran att hålla 52 amerikaner gisslan under 444 dagar medan landets fiender gjorde sig lustiga över situationen. Det i sin tur ledde till ett uppmuntrande av islamisk fundamentalism och terrorism och gav Sovjet fritt fram att invadera Afghanistan.
Carter skrämde ryssarna genom att bojkotta Olympiaden i Moskva!
Han mångdubblade inflationen och orsakade bensinbrist genom att införa prisstopp.

Han är känd som en person som aldrig mött en diktator han inte gillat och det finns mycket mer att läsa här om hans beundran för Filippinernas dictator Fernando Marcos, Pakistani General Zia al Huq, Saudi King Faud. Han yttrade en gång att "Tito är en man som värnar om mänskliga rättigheter". Nordkoreas Kim Il-Sung, enligt Carter var "kraftfull, intelligent och välinformerad"

Inte underligt att Jimmy fick Nobelpriset!


3 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Jag minns inte att Carter fick Nobelpris. Var det för största hönshjärna eller? Problemet med personer som Carter är att de lägger sanning i uttryck som "de största nötterna finns i USA".
Jag hoppas på en ny Ronald, som kan skapa ett kosmos ut ett kaos.

Berit sa...

Nobelpriset till Carter, 2002, var en "demonstration" mot USAs krig mot Irak.

Anonym sa...

det finns en bengt vesterberg i alla länder, problemet är att folk är idioter som ser till att de har fortsatt jobb innom någoting de inte behärskar.

inkompetens är meriterande i dagens politiska samhälle

robban

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.