03 september 2009

Obama skräms: vill ta makten över Internet

USAs president Obama vill ha rätt att i ett nödläge utlysa ett slags cybervärldens undantagstillstånd. Vita huset ska få befogenhet att koppla bort privata datorer från internet. Egentligen inte förvånande med tanke på Obamas marxistiska agenda. Följande kan man man hitta på den amerikanska regeringens egen websida:

"Det förekommer mycket missinformation, alltifrån kontroll av privat ekonomi till hur vi ska sluta våra liv. Dessa rykten sprids alldeles under ytan via kedje-emails och genom vardagskonversation. Eftersom vi inte kan hålla koll på allt här i White House ber vi om er hjälp. Om du får en e-mail eller ser någonting om sjukvård på internet som verkar skumt skicka det till flag@whitehouse.gov."

Big Brother kan inte hänga med längre, så nu ombeds vi rapportera och skvallra på varandra. Var har vi sett det förut?
Man säger inte vad man tänker göra med den information man får, men om någonting är skumt så är det verkligen detta. länk

Hittills har Internet fungerat med samarbete på gräsrotsnivå och öppna gemenskaper som arbetar fritt tillsammans. Inte ens Microsoft har lyckats monopolisera det. Men nu har ledare med totalitära tendenser fått upp ögonen. I kampen mot friheten står USAs president Obama och eurokraterna (Lissabonfördraget) i förgrunden, tillsammans med Iran och andra Barbaristans. Även Ryssland och Kina. För dem alla är yttrandefriheten den värsta tänkbara mardrömmen.

Liksom sharia-lagen siktar de på att ta kontroll över all mänsklig verksamhet, inklusive tänkandet. EU:s och Obamas allians med den muslimska världen är logisk. Frågan är inte om, utan när Internet slutar fungera fritt.
4 Kommentarer:

MS sa...

Det är väl helt i linje med hans socialisering av USA och inte direkt oväntat. Han börjar visa tecken på svårartad paranoia. Hade TOTUS väntat sig röda mattan i alla frågor och har svårt att hantera motgångar? Återigen så känns nästa val oändligt långt bort.

Magnus sa...

Kanske vore bra om ni läste på lite. Det är INTE Obama som har lagt något förslag utan Jay Rockefeller. Jag tror knappast att Obama gillar detta omöjliga förslag. De flesta som kritiserar Obama har ofta ett "antingen eller" tänk. Obama försöker överskrida detta med sin politik och införa lite mer "både och" men eftersom de flesta människor låser sina tankar vid det som varit tidigare så når han inte alltid fram.


Inte

Berit sa...

Magnus, håller med dig om att Obama är både och. Han vill ta både all frihet och allt oberoende.
Om det är Rockefeller eller någon annan demokrat som satt sitt namn under förslaget är egalt, det skulle inte presenteras om inte denna administration tror på det.
Ta dig en titt på denna sida http://nlpc.org/print/2508
som handlar om hur Vita Huset planerar möjligheten att samla in personliga data om vanligt folk från sociala network -sidor, typ Facebook, Twitter, MySpace, YouTube, Flickr.
Det är det tredje allvarliga försöket från OBAMA-administrationen inom mindre än en månad att samla och lagra information.
Först bad man folk att skicka in "fishy e-mails" och skvallra på grannen, sedan skickade man ut propaganda-mails till människor som aldrig bett om det.
The Presidential Records Act begär rätt att få lagra information om enskilda individer utan att precisera vad den ska användas till

Hednamissionen sa...

Ja, Obama skrämmer mig också allt mer. Först det här med att bussa Homeland Security på "högerextremism" med definitioner som väckte ramaskri bland ganska vanliga republikanska konservativa.

Och nu detta. Det är som om det fanns en hemlig plan och det gör det säkert. Visst kommer det at bli en förändring, som Obama lovade. Frågan är bara vilken?

Lägg till detta samverkan mellan NSA, FN och Kina när det gäller inskränkningar på internet.

Och alla attacker från EU-kommissionen.

Minns den där kommissionären som ville förbjuda sökandet på vissa ord?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.