23 september 2009

RFSU blundar för islam


Sydsvenskan opinion 2009-09-23 skriver RFSU:s generalsekreterare Åsa Regnér om situationen då det gäller sexualundervisningen inom EU. Man kan ha olika åsikter om sexualundervisning. Personligen tror jag knappast att ungdomarna översexualiseras av skolundervisning i sex och samlevnad, snarare är det enligt min erfarenhet tvärt om - ju mer man genomlyser ämnet sex på ett vetenskapligt sätt, desto osexigare blir det. Fast det är ett pris värt att betala för att slippa bli en sexualanalfabet. Spänningen får man utveckla på egen hand under sin fritid.

Därför tycker jag Regnérs kritik mot den bristfälliga/obefintliga sexualundervisningen i flera EU-länder, är befogad. Det som däremot stör mig alldeles förbannat mycket är hur hon i sin relativt långa debattartikel helt kan undvika att nämna islams roll i Europa och Sverige när det gäller vetenskaplighet/öppenhet kontra vidskepelse/förnekelse inför frågan om sexualundervisning, simundervisning och könsapartheid öht.

Monica Gunne skriver på ett mycket tydligt sätt om saken i Aftonbladet 2009-09-17 under rubriken "Skolan måste slåss – mot ordet haram":

"Det är mycket som kan kallas haram: Den svenska kulturen är haram. Julgran och tända ljus är haram. Att tala om Jesus är haram. Att pojkar och flickor leker ihop är haram. Gymnastik är haram. Att ta av sig kallingarna och duscha är haram. Att vara homosexuell är haram. Men ordet haram kan också avgöra vad ett barn får lära sig. Enligt en ny undersökning förbjuder föräldrarna till mer än var tionde elev i Stockholmsområdet sina barn att vara med på lektionerna i biologi, sex och samlevnad, musik, simning och idrott."

Skärpning RFSU! Det är alltför lätt att hacka på kristendomen i dagens Europa. Kritik mot det hållet pågår ständigt i den offentliga debatten, inte minst i Sverige. Satsa krutet mot islam istället. Islam står mot allt som RFSU påstår sig stå för. Vågar ni inte ta fighten? Tig då hellre!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.