09 september 2009

Skamligt!

Obama höll sitt tal till amerikanska skolbarn i går och efter all misstänksamhet om vad talet skulle innehålla hade Totus verkligen förberett sig bra. Om någon amerikan kunde leverera ett tal fyllt med konservativa värderingar utan att ACLU skriker stopp och belägg, så är det Obama. Han till och med tog ordet Gud i sin mun två gånger!
Gud i skolan, det är ju förbjudet!

För 18 år sedan höll Pappa George Bush också ett tal till amerikanska skolbarn, med i stort sett samma innehåll: "Var flitig, ge inte upp, gör ditt bästa", och jisses vilket liv det blev efteråt.
Det demokratiska partiet gjorde ner talet fullständigt och man tillsatte en utredning för att räkna ut hur mycket talet hade kostat skattebetalarna. Det uppskattades att kostnaden var 26,000 dollar och det kunde man inte godkänna när presidenten samtidigt skar ner på undervisningsanslagen.


Att Obama drar tillbaka skol-voucher i Florida så att familjer inte själva kan välja vilken skola deras barn ska gå till "glömmer" man helt bort.
Hans egna döttrar och Bidens barnbarn går ju i privatskolor, men det är naturligtvis en helt annan sak.

Ingen president har under så kort tid levererat så många tal som Obama, 268 tal under 232 dagar.
I dag (onsdag 9/9/09) ska han samla kongressen till ett speciellt möte, Joint Session. Det är något man annars bara gör en gång om året, för State of the Union address, eller om landet står inför en krigssituation, eller något annat lika allvarligt.
Nu samlar Obama politikerna för att försöka rädda sitt eget skinn och förmå sitt eget parti att enas om någonting så han kan låtsas att han gått vinnande ur striden.
Han har försökt stressa fram ett beslut om nationaliserad sjukvård och ransonering inom två månader, för något som inte skulle genomföras förrän om fyra år. Han begär att få kontroll över en sjättedel av den amerikanska ekonomin och försätta våra barn och barn barn i skuld för hela livet.
Obama har i teorin rösterna han behöver inom sitt eget parti och detta är ytterligare ett bevis på att han inte alls är vuxen sin roll.

Anledningen till mötet är att begära att Kongressen struntar i det amerikanska folkets vilja.
Oavsett hur talet formuleras, handlar det om att vädja till demokraterna i kongressen och senaten, att åsidosätta amerikanska folkets önskemål, och ge honom, Obama vad han vill ha, så han kan rädda ansiktet och bygga ett monument åt sig själv. Han står mitt i en personlig och politisk kris som han själv skapat.

Den enda verkliga kris som landet står inför är av ekonomisk art. Han har redan halvvägs förstört ekonomin för den privata sektorn. De lagförslag som han har begärt och undertecknat har skadat den privata sektorns förmåga att skapa nya arbetstillfällen. Som ett resultat är miljoner amerikaner arbetslösa och familjer lider.
Miljontals arbetsgivare kämpar för att hålla sina företag flytande, och han efterlyser ett gemensamt möte för att hans ära ska räddas!


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Du har det jobbigt med Obama märker jag, :D

Berit sa...

Absolut! Och hela världen borde vara vettskrämd.
Iran står på gränsen till att skaffa kärnvapen, Chavez har lovat att förse dem med , Gud vet hur många fat bensin per dag, 20,000 tror jag. Det innebär att sanktionerna inte alls har någon verkan.
Iran förser terroriststyrkorna i Afghanistan med vapen. Kineserna köper inte USAs skuldsedlar längre och Fed's trycker upp pengar så pressarna går röda. Och vad gör Obama? Han kallar samman ett speciellt möte för att genomföra socialiserad sjukvård.
Han driver USA mot total kollaps.

Anonym sa...

Det är inte socialism att införa allmän sjukvård, skulle du kalla England eller Frankrike för socialistiska länder? Eller närmare USA, Canada, ändå lyckas de införa allmän sjukvård. Det som är skamligt är att ett av världens mäktigaste länder inte erbjuder alla sina medborgare något som är så självklart som allmän sjukvård. Om det är någon som drivit USA mot kollaps så är det Bush? Som Obama själv sa, hans sjukvårdsreform kostar inte mer än det man lagt ner på krigen i Irak och Afghanistan.

Berit sa...

Svar på fråga ett :JA! Det är socialism att införa nationell sjukvård! England och Frankrike är socialistiska länder.
Amerikansk sjukvård kan reformeras, slopa regeringsinblandning som nu innebär att försäkringsbolag inte kan konkurrera med varandra. Reglera att läkare, som det är nu, kan tas till domstol på ren spekulations vilket orsakar att läkare måste betala enormt höga försäkringar för att skydda sig och beordra mängder med olika onödiga undersökningar och provtagningar för att hålla ryggen fri .
Allt som staten monopoliserar går med förlust och blir ineffektivt. Se på Posten, Amtrak, Social Security , medicare, medicade.
Detta handlar inte om sjukvård utan om att ta makt över en stor del av ekonomin och människors liv, att göra människor mer beroende av regeringen.
Det finns många sätt att hjälpa de som absolut inte klara sig själva och det förekommer redan nu.

Kom i håg: ingen har "rätt" att tvinga till sig egendom från en person för att få sjukvård.

Markos blog i USA sa...

Problemet med Obamas planer ar att ingen litar pa honom. Han har ljugit on nasta allt samtidigt som han spenderar barnbarnens framtida inkomster, mer an alla andra presidenter sammanlagt. Vet inte svenskarna det?

Det finns saker som kan goras battre, men ett statligt alternativ ar alltid samre, de ar dyrare och ineffektiva, privata ar battre, billigare och mer effektiva. Obama verkar vilja forstora usas ekonomi avsiktligt, det ar effekten av allt han gor, vilken svensk vet hur mycket pengar han slosat bort, ingen svensk kanner till det eller alla andra farliga ideer han kommer pa varje vecka. Han ar emot de 2 storsta och enklaste forandringar som snabbt kan gora sjukvard billigare och mer tillganglig, andra reglerna for stammningar och fria upp handel med forsakring over staternas granser. Om man ar emot det sa vill man inte forbattra systemet. Fragar ar vad vill egentligen Obama, det enda svaret som finns kvar ar att han vill ta over hela sjukvardsystemet. Obama ar farlig. Obama kommer att forstora usa, inte skapa en bra sjukvard.

Anonym sa...

Obama överlät till kongressen att i enlighet med Dr Ezekiel Emanuels filosofi författa sjukvårdsreformen.

Är den individualistisk eller socialistisk?

Hans mening är att det är samhällets behov och inte individens behov som skall diktera hur hälsopengarna ska fördelas. Välutbildade unga arbetare är mer värda för samhället än gamlingar och de med krpniska sjukdomar. Detta strider mot den Hippokratiska eden, som amerikansk
medicin nu har som förebild.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.