02 september 2009

Status över multikulturen på Nørrebro

"Tar du en promenad på Nörrebro i Köpenhamn finns det risk för att du blir stoppad och kroppsvisiterad av en gängmedlem. Även om du inte på något sätt är inblandad i gängkriget." Skriver Helsingborgs Dagblad

Det är värre än så: "Polisen menar att en kortklippt och tatuerad man blev förväxlad med rocker (medlem av mc-gäng), då två unga med invandrarbakgrund stack honom med kniv på Nørrebro." EkstraBladet

Det är tydligen inte längre säkert att färdas på Nørrebro, om man inte ser "ytterst neutral" ut. En atmosfär av "dem och oss" piskas upp - raskortet spelas ut i exempelvis moskéer eller vid evenemang där ungdomar samlas.

Från Uriasposten:

"Är du från Jyllands-Posten? Säg mig, är du galen? Tror du vi vill prata med dig? Det var ni som fuckade upp med teckningarna av profeten. Stick iväg med dig ...

Jag föddes i Slagelse och växte upp i Danmark. Men vem älskar Danmark nu? Ha, ha, ingen älskar Danmark nu!" Säger han, och alla tre skrattar högt.

En av de unga står med monotona rörelser och hackar en stor kniv in i ett bräckligt träd.

"Fattar du inte hur vi hatar Jyllands-Posten, för det ni har gjort mot profeten med era teckningar? Och sedan understår du dig att komma hit? ... Det är som ett inbördeskrig. Det är ett krig där du måste välja sida."

Läs också: Alla kulturer är inte lika goda

1 Kommentarer:

Knute sa...

En saudisk advokat skrev till 8 danska tidningar angående återutgivningen av Kurt Westergaards teckning av profeten Muhammed.

Läs svaret som den saudiske advokaten fick av Hans Erling Jensen, Managing Director, Sverige:

http://www.shariastan.com/saudi/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.