17 september 2009

Svindlande summor

Malmö 17/9 2009

Tydligen så uppgår det svenska biståndet till den nästan ofattbara summan av 93 miljoner kronor om dagen. Det blir 651 miljoner i veckan eller 2604 miljoner i månaden.På ett år blir det över 31 miljarder. Man kan nästan tro att Sverige är ett rikt land när man ser dessa siffror.

Skulle detta bistånd slås ut på t ex alla pensionärer i Sverige så skulle dessa få ett tillskott på ca 17 000 kr om året. Hade man enbart gett dom s.k fattigpensionärerna dessa pengar så hade naturligtvis utfallet blivit ännu högre per individ. Eller om man hade använt dessa våra skattepengar inom äldrevården så hade man kanske inte behövt att lägga de gamla för natten redan klockan 3 på eftermiddagen och man hade t o m kunnat ha så pass mycket personal så att dom gamla hade kunnat komma ut mer än någon enstaka gång i friska luften.

Det svenska biståndet är inget annat än ett monumentalt svek mot alla dom som har byggt upp detta landet och nu på sin ålders höst får uppleva en ovärdig ålderdom.
Man kan bara fråga sig hur många som har skott sig på detta bistånd genom korrumption i dom länder dit våra skattepengar har skickats?
Man kan bara fråga sig hur många krig som har kunnat hållas igång och förlängts genom att våra s.k biståndspengar har kunnat frigöra pengar till detta?
Man kan fråga sig hur många Mercedesbilar Arafat och hans gäng på sin tid har kunnat köpa och hur många slott t.ex Mugabe i Zimbabwe har kunnat köpa och inreda på bl.a franska Rivieran?

Tar man sedan den förda invandrar- och asylpolitiken med i beräkningen så svindlar tanken på hur många hundratals miljarder som under årens lopp gått till att försörja andra länders medborgare. Så man kan tyvärr enbart konstatera att det knappast finns några mer svekfulla politiker på denna planet än våra s.k folkvalda i riksdagen.

Det är hög tid att se till att våra skattepengar kommer dem till nytta som har arbetat ihop dom,
dvs. svenska skattebetalare och framför allt svenska pensionärer.


Sandor Herold

14 Kommentarer:

felis sa...

Jag tänker inte gå in i en diskussion om hur man egentligen kan dra något så godtyckligt som en nationsgräns och sen säga att man struntar i allting utanför den -- jag tror att det här med dekonstruering ligger lite utanför denna bloggs ramar.

Men även om man köper idén med nationalstaten förstår jag inte hur man kan hävda att man bryr sig om ett folks säkerhet och sedan vilja lägga ner biståndspolitiken. Det handlar inte om någon altrusim -- det är i rent egenintresse vi bör skicka pengar till de fattigare delarna av världen. Länder med undermålig utveckling är grogrunden för radikala grupper och om det är något vi lärt oss de senaste tio åren är det att detta kan utgöra ett direkt hot. Vad gäller asylpoltiken är människors behov av asyl en direkt konsekvens av att situationen i deras hemländer är dålig. Om vi arbetar på att angripa problemet från grunden kommer detta innebära mindre flyktingströmmar vilket är positivt för alla inblandade.

Att vara emot en aktiv biståndspolitik är detsamma som att motarbeta nationell säkerhet. I Sverige har vi ett biståndsmål på 1% av budgeten. 1% till att motarbeta orsakerna till terrorism, krig och enorma flyktingströmmar. Ditt resonemang med helt irrelevanta retoriska frågor angående bilar och slott ser inte bara naivt ut i det perspektivet - det är direkt farligt.

From Sweden with Grief sa...

Bra sagt av Sandor Herold och tack för inlägget, Berit!

Biståndet missbrukas av ländernas ledare och en fråga är varför just Sverige ska ta hand om all denna problematik som finns runt om i världen.

Det finns ganska så många argument för att man noga granskar biståndet och vår egen inhemska situation. Det blir inte fred och demokrati i de MENA-länderna vi fullkomligt öst pengar över de senaste decennierna, det blir en ökad fattigdom och en ökad islamisering istället. Det är väl värt att fundera på, istället för att som felis bara ensidigt predika bistånd och tycka att det är okej att våra skattepengar göder diktatorer och deras närmaste.

Intressant i felis analys är att om vi inte ger bistånd så hotas vår nationella säkerhet. Går våra pengar till det svenska folket som dels byggt upp vårt land, dels till våra barn som behöver arbete och en god miljö då kommer vi att vad? Få ökad terrorism i Sverige? Det får vi redan och dessutom sägs det att invandrarna är fattiga och aldrig får det de behöver av och i Sverige och därför radikaliseras och begår våldsbrott i vårt land och reser ner till sina hemländer och utför terroristhandlingar. Sverige och norden är redan bas för terrorister och även USA.

Det är nog felis som för naiva och farliga resonemang då hon anser att vi för att hjälpa några ska göda många korrupta, det är knappast irrelevant att fundera över om man verkligen ser hur illa biståndet fördelas. Varför ska diktatorer gödas med svenska skattepengar och svenskar arbeta för att människor i andra länder ska få detta sig till del och sedan ska svenskarna leva under ovärdiga villkor i Sverige?

Det är en mycket grund analys och en mycket dömande sådan, felis, det är nog dina tankar och de som resonerar som du gör som bidrar med de mest farliga tankarna eftersom de inte landar annat än i en slags åsikt enbart, inte i en större omvärldsanalys. Men jag kan ha fel, men då är det ännu mer märkligt att man kommer till denna slutsats som felis och förmodligen andra också gör.

robban sa...

felis du skriver för mycket om ingeting, ge ett konkret exempel på att svenskt bistånd till ex, zimbabwe eller palestina har gett några mervärden för mottagarna som stat eller givarna.

sida ger bistånd till både kina och ryssland.fattiga länder var det? en revision av det totala biståndet till pappersbruket i tanzania skulle ge skrämmande siffror på korruption både lokalt och till medarbetare på sida.

robban

Anonym sa...

Synd där Felis att bara en bråkdel av biståndet verkligen går till det det är avsett för. Stora mängder hamnar i byråkrater och konsulters fickor. Lika mycket kommer onda diktatorer till del. Man kan heller inte gå in och stödja rebeller som vill störta en galen diktator med statliga pengar. Det har prövats en gång. Bättre att skära i floden och utvärdera vad man gjort och se vad som är värt att satsa på.

Red. sa...

De 31 miljarderna vi sprätter bort på diverse byråkrater och afrikanska despoter skulle, alternativt använda, nästan kunna fördubbla försvarets budget på (tror jag) 40 miljarder. Då kanske vi skulle kunna försvara vårt eget territorium; Rosengård m fl förorter var ju faktiskt svenskt territorium sist jag tittade.

Annars är biståndsbudgeten inte det mest upprörande slöseriet. Det är invandringskostnaderna. Här vågar makthavarna inte redovisa summorna, förmodligen av rädsla för revolution. Dock kan man gissa att vi spenderar mellan 100 och 300 miljarder, kanske mer, på att livstidsförsörja all världens dödkött som aldrig lär orka göra ett hederligt handtag i vårt land. Hit räknar jag kat-dräglande Somalier, stolpskott till jihad-aktivister som t ex Mehdi Ghezali och Safia Benaouda, ett väldigt stort sortiment kriminella Albaner plus förstås alla våra våldtäktsmän från djungel-afrika och Mena-länderna.

Fortsätter våra kära idioter till makthavare på det här viset lär det snart bli dags för en repris på 1809, fast den här gången blir det islam som tar över istället för ryssarna.

Anonym sa...

Va...93 miljoner om dagen!

//Signature

Berit sa...

det verkar inte bättre! Här skriver Aftonbladet om det
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5684379.ab

felis sa...

Jag menar inte att biståndssystemet som det ser ut idag fungerar. Det är kvantitet och inte kvalitet som gäller för tillfället och jag tycker att det är synd. Men det betyder inte att det rätta är att ge upp och springa åt andra hållet. Jag menade alltså inte att det är irrelevant att fundera över var pengarna tar vägen, bara att sensationslysta och retoriskt betonade uttalanden om slott på Rivieran inte innehåller någon substans.

Det är att låtsas som att det inte existerar en omvärld som är grunt. Hur kan man inte tycka att det är naivt att säga att det som pågår i andra länder inte är vårat problem i en tid med global terrorism där människor och radikala idéer färdas över gränserna?

På vilket sätt går det emot mitt resonemang att invandrare i Sverige sägs vara fattiga och därför begå våldsbrott etc? Det är precis det jag menar, jag bara riktade min kommentar mot samma utveckling i fattiga länder. Även fattiga och utsatta människor i Sverige vänder sig till radikala idéer, oavsett var de kommer ifrån. det är därför en stor del av både AFA:s och NSF:s medlemmar kommer ur förorter. Det jag vill är att göra livet drägligt i den fattigare delen av världen så att människor ska vilja stanna där och inte söka sig till andra delar av världen, vare sig detta är på grund av en ekonomiskt ohållbar situation i hemlandet eller politisk förföljelse. Det är den enda konkreta och hållbara lösningen på flyktingproblematiken. Hur många av er som kommenterar här önskar att det fanns färre invandrare i Sverige? Själv ser jag inget problem med ett mångkulturellt samhälle så länge det inte råder för stor socioekonomisk diskrepans, men det hör knappast hit. Varför skulle människor vilja flytta till ett annat land om deras eget fungerade ekonomiskt och politiskt? Det skulle lösa en av era hjärtefrågor - man skulle ju tro att ni skulle tycka att det var en bra sak.

Det där med att svenskar arbetar hårt för andra folk är också en sanning med modifikation. Ta en timme och gå igenom sakerna du har hemma. Hur mycket av det är tillverkat i Sverige och hur mycket har producerats utomlands för att sedan säljas till svenska konsumenter för billiga priser? Så länge gemene man fortsätter att köpa billiga produkter från H&M och liknande kedjor tjänar vi minst lika mycket på den fattigare delen av världen som de gör på det lilla bistånd som kommer dem till del. Den enda skillnaden är att vi får behålla pengar som skulle ha gått till dyrare, svenska produkter.

Vad man behöver lägga pengar på är direkta åtgärder via icke-statliga organisationer med inriktning mot sjukvård och utbildning. Se till att människor faktiskt överlever och sedan ge dem en bild av omvärlden. Det enda sättet att någonsin skapa stabila stater. Ge dessa människor utbildning, inte bara så att de kan försörja sig själva utan också så att de vet att de har rättigheter och möjligheter att kräva dem. Det krävs ett motstånd inom landet och en tro på detta motstånd för att göda demokratiska tendenser och slutligen regeringar. När indier i större utsträckning utbildades i England, där man för första gången stötte på begrepp som mänskliga rättigheter, föddes det som skulle bli självständighetsrörelsen. Varför ska vi inte se till att en liknande utveckling sker i dagens diktaturer?

Vad gäller Kina och Ryssland är de båda stora ekonomier med minst sagt klandervärda styren. Det ligger i vårat intresse att länder styrs demokratiskt, särskilt de som påverkar oss ekonomiskt, eftersom demokratier som handlar med varandra väldigt sällan krigar mot varandra. Ryssland är jag inte lika inläst på, men att säga att Kina är ett rikt land är också en sanning med modifikation. Det finns enorma förmögenheter i mycket få händer - den stora massan är minst lika utsatt som i de flesta länder. Därmed är inte sagt att jag är säker på att vi ska lägga krutet här, men jag kan förstå resonemanget bakom en sådan inriktning.

felis sa...

För övrigt läste jag just en kommentar som kom in medan jag skrev min andra angående att Rosengård är svenskt territorium och vill bara slänga ut en liten fråga: har någon här satt sin fot i Rosengård, Tensta, Backa eller liknande förort?

Berit sa...

Det kanske är aktuellt att följa med på en safari.
Läs här om hur muslimska områden blivit spännande
turistattraktioner

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag säger om detta som jag sade på Exilen, stryp bidragskranarna helt och hållet och åtala dom som ligger bakom denna förskingring av våra gemensamma resurser.

Anonym sa...

Här finns det en chans för politiska partier att lova pensionärerna 17000 kr. De pensionärer som anser att pengarna gör bättre nytta som bistånd ges tillfälle att avstå från att ta emot dem.

goran

Knute sa...

De styrande tror att man kan snacka sig ut ur alla problem med "dialog" och har hänvisat alla konflikter till terapin och terapeutens kontor. Det gäller både biståndspolitik och invandringspolitik.

"Med sin asylpolitikk er også Norge med på å bygge opp om en internasjonal kriminalitetsform i sterk vekst og som allerede er en større pengemaskin enn internasjonal illegal narkotikatrafikk, nemlig menneskesmugling."

http://www.document.no/2009/09/mysteriet_gahr_store.html

Knute sa...

U-hjälpen försvinner i korrupta fickor och gör bara ont värre. Inte att förglömma Sveriges närmare en miljard kronor årligen i bistånd till palestinierna och deras terrororganisationer. Finns det verkligen inte värdigare och mer behövande mottagare?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.