27 september 2009

Tolkning av Islam ?

I en artikel i Sydsvenskan skriver man:

Extremreligiösa regler används för att hålla kvinnor i en underordnad ställning, anser Nalin Pekgul och riksdagsledamoten Maryam Yazdanfar (S), bägge med muslimsk bakgrund.
Tillsammans med riksdagsledamöterna Carina Hägg (S) och Carina Ohlsson (S) och andra medlemmar i Socialdemokraternas kvinnoförbund vill de markera mot sedvänjor som att bära heltäckande slöja eller vägran att skaka hand.
Heltäckande slöja är inte acceptabelt om man vill vara en del av det svenska samhället.
Nalin Pekgul köper inte argumentet. Problemet är snarare att samhället är för undfallande, menar hon.

– Snart blir livet i Rosengård och vissa andra förorter som i Saudiarabien och Iran.
-----------------------------------------


I fredags samlades ca. 3000 personer vid Capitol Hill för en dag av muslimsk bön och gemenskap.

"Det muslimska samhället" känner hur kritiken mot dem vuxit sig starkare efter presidentvalet och efter de senaste arresteringarna av terrorism-planerare vilka inkluderar flera muslimer, däribland en imam.

Ett fåtal grupper kristna protesterade med plakat och vimplar: "Vi föreslår att ni konverterar till kristendomen"!

"Anledningen till detta möte är att inbjuda det muslimska samhället och vänner av Islam att uttrycka och illustrera den underbara förståelsen inom Islam. Vi har för avsikt att manifestera islams magnifika andliga principer så som de uppenbarats för oss genom vår älskade profet"

Lite balans till allt gulligull.
7 Kommentarer:

Erik sa...

"Bara" 3000? Det måste ha varit något av ett fiasko, för vad jag har hört så hoppades arrangörerna på att 50 000 människor skulle komma.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag läste också 50000. Tur det inte var i Londonistan för där hade dom säkert lyckats mobilisera så många.

Anonym sa...

Yes, it's in the Quran.

Här har vi guden med namnet Allah som ger instruktioner till Muhammad om hur muslimer ska handskas med icke-muslimer och varför.

Surah 8:65 O Prophet!
Urge the believers to fight.

If there are twenty steadfast persons amongst you, they will overcome two hundred, and if there be a hundred steadfast persons

they will overcome a thousand of those who disbelieve, because they (the disbelievers) are people who do not understand."


Men lite snällhet finns det allt mot icke-muslimer i Koranen.....men bara om du inte sagt att islam är dålig på något sätt eller, drivit en muslim på flykt från sitt hem. Men detta är inget som är något måste, utan guden med namnet Allah är så pass snäll att han inte förbjuder att visa godhet mot de icke-muslimer som inte gjort något ont mot en muslim. Är det inte härligt!?


Surah 60:8 Allah does not forbid you to deal justly and kindly with those who fought not against you on account of religion and did not drive you out of your homes. Verily, Allah loves those who deal with equity."

Knute sa...

Sången borde inte förarga någon muslim eftersom den bara är en engelsk version av tjutandet från minareterna.

Anonym sa...

"Hatet" mot muslimer. Är väl i själva verket: Hat mot islamisterna! Men kritiken mot muslimer och den skeptisism som muslimer känner riktade mot sig är till stor del självförvållat! -I stället för att försöka övertala västerlänningar om vad islam säjs stå för så måste muslimerna rensa framför egen dörr först och därmed ta itu med islamisterna! -Varför låter muslimer islamisterna skända islam?

Anonym sa...

Islam är i grunden en kärleksfull och tolerant religon som betonar vikten av individers personliga förhållande till den muslimska guden och uppmanar till självrannsakan och kamp mot den egna ondskan (jihad). För att själv följa Mohammeds uppmaning skall de som kallar sig muslimer visa ödmjukhet, vara mycket tacksama och respektera sina medmänniskor. Då är alla grenar och inriktningar inom Islam egentligten inte Islam. För att det är inte ödmjukt och repektfullt att inte kompromissa om seder och bruk och vägran att ta seden ditt man kommer.

Berit sa...

Kan du vara snäll och förklara det för alla de människor som kallar sig muslimer men tydligen inte fattat det du beskriver.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.