22 oktober 2009

Bankchef får med- och mothugg för att kritisera invandrare

En styrelsemedlem i Tysklands centralbank, Thilo Sarrazin, har kritiserat invandrare för att bidra för lite till ekonomin i den tyska huvudstaden.

- Ett stort antal araber och turkar i denna stad - ett antal som har ökat på grund av felaktig politik - har ingen produktiv funktion förutom att handla med frukt och grönsaker, säger den 64-årige Sarrazin i en intervju med tidskriften Lettre International.

Sarrazin, tidigare socialdemokratisk finanssenator för Berlin, jämför den höga arbetslösheten i Berlin med det nationella genomsnittet och säger att en del av stadens problem beror på att 40 procent av alla födslar sker i den "lägre samhällsklassen". Han säger också att "turkiska värmestugor" inte kan föra staden framåt.

Bundesbank säger att den tar avstånd från Sarrazins "diskriminerande uttalanden". Sarrazin, känd som "Rambo" på grund av sina rättframma och ofta kontroversiella åsikter, är känd för att ha minskat Berlins stora skuldkris.

Den danska bloggen Omnial skriver:

"Till skillnad från Sverige där en efter danska förhållanden harmlös debattartikel av Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson unisont utlöste en rasande motreaktion från hela det politiska fältet och den samlade medievärlden, fick Sarrazin förvånansvärt mycket stöd från bland annat intellektuella, författare, forskare etc. i den tyska offentligheten, och inte minst kunde han glädja sig över stödet i befolkningen. En opinionsundersökning i Bild am Sonntag visade att 51% av tyskarna backar upp honom, och på tidningens hemsida, är siffran hela 83% i skrivande stund.

... Kunde man tänka sig följande rubrik i ett svenskt nyhetsmagasin, vilket var fallet i Stern för drygt två år sedan? Knappast."
Jyllands-Posten, Danmark, Document.no, Omnial

7 Kommentarer:

Knute sa...

Ytringsfrihet på svensk

"Intet, absolutt intet, våpen er mer effektivt mot islam enn sannheten. Og Åkesons artikkel er sannhet på sannhet. Det kan dokumenteres godt nok til å slå motdebattanter så flate at de ikke kan fordøye annet enn flyndre og flatbrød hvis de våget å diskutere SAK. Men det gjør de selvsagt ikke. Hvis man diskuterer SAK i en islamdebatt blir det ingen debatt. Det blir en verbal massakre av enhver som måtte våge å antyde at vi overhodet skal tolerere islam noe sted på kloden."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/10/ytringsfrihet-pa-svensk.html

Knute sa...

AntiJihad Norge skriver också om varför den nya tyska regeringen vill hålla dörren öppen för turkiskt medlemsskap i EU.

Anledningen är helt enkelt att de tyska politikerna inte vågar utmana alla de miljoner turkar som redan befinner sig i Tyskland. I stället gör man knäfall för den ”reinkarnerade” kalifen, Reichskommissar Erdogan.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/10/tysk-knefall-for-kalifatet.html

Anonym sa...

ISLAM BLOCKERAR UTVECKLING

. . . och håller därmed sina troende i fattigdom under despotiska härskare.

Jag tycker att första steget bör vara att få upp en debatt om islam på agendan. Muslimerna är ju offer för historiens största bedrägeri. Låt oss granska vad islamisterna säger.

Det första är att koranen är guds ofelbara ord.

Då kan man fråga sig hur det är möjligt. Allah kunde inte skriva. Inte heller Muhammed. Läser man koranen, finner man att hänvisningen till Allah går via Muhammed och en serie andra, ex.vis favorithustrun Aisha och sedan fyra, fem eller sex andra, som under 200 år vidareberättat historien, innan den siste, skrivkunnige, skrivit ner den.

"Ordet" (om vi nu skall tro på det) har alltså gått från mun till mun i minst ett halvdussin led under minst ett sekel, innan det blivit nedskrivet.

Vem som helst förstår att det inte är stor sannolikhet att skriften då skall motsvara originalet särskilt väl. Det är i högsta grad troligt att de som varit härskare under tiden istället lagt in sina avsikter.

Och deras avsikter har samt och synnerligen varit att "hålla undersåtarna på mattan".

Islam har gjorts till despoternas verktyg för att förtycka undersåtarna. Det har inget med religion att göra. Det är renodlad maktpolitik.

Och reaktionära despoter förtrycker initiativ underifrån, vilket kväver utvecklingen såväl kulturellt som materiellt. Undersåtarna blir fattiga !

Det är synd om muslimerna som inbillats att de når paradiset i nästa liv, och därför förmås att offra detta livets goda.


Fridsamme Fridolf

Knute sa...

Tack Fridolf för insiktsfull kommentar!

Vår gästskribent Dr Jehu Lentius ger uttryck för liknande tankar här:

Överskatta inte islam, den tål inte granskning

Ann-Marie sa...

The truth hurts!

Anonym sa...

Också i tyska veckomagazinet Stern gav man Sarrazin rätt.
"Sarrazin hat recht":
http://www.stern.de/politik/deutschland/integrationsdebatte-sarrazin-hat-recht-1513696.html
Citat:
"Schon vor Jahren beklagte der deutsche Politologe Bassam Tibi, als Muslim in Syrien geboren, dass die islamische Integration in Europa komplett gescheitert sei."

I en TV-diskussion kallade en Spiegel-reporter Sarrazins yttrande förtjänstfulla: "Han har polemiskt tillspetsat gjort uppmärksam på problemen !“
Slutpoängen här var: "Hur ska vi kunna lösa problemet när vi inte får nämna det ?"

Eller förklarar vi härmed på hederligt svenskt vis Stern och Spiegel för att vara rasist-blaskor ?

Tjalle

Knute sa...

Nu sprack varbölden

"Utroligt så megen ballade, der kom ud af SD-partileder Jimmi Åkessons artikel i Aftonbladet - som om det var noget nyt og mærkeligt, at islam er en kæmpetrusel imod Europa. Det har vi jo set hver eneste dag i snart mange år.

Hvorfor gav det sådan en gevaldig øredøvende detonation i alle Sveriges massemedier?

Fordi Sverige mere end nogen andet europæisk land har spillet fandango med befolkningen!
Nu er der så endelig gået hul på den ømme betændte byld, som ordet ”demokrati” døjer under i Sverige."

http://spydet.blogspot.com/2009/10/nu-sprak-den-betndte-byld.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.