01 oktober 2009

Beundransvärd uppoffring för barnen


Jag kan inte tänka mig att Totus och Flotus tar chansen att göra denna resa om de inte redan fått löfte från olympiadkommittén om att Chicago tar hem spelen.

I sitt tal i Köpenhamn i dag, sade First Lady Michelle Obama om sin resa till Danmark, att den liksom morgondagens besök av president Obama är en "uppoffring" till förmån för barn i Chicago och USA.
"Lika mycket som detta är en uppoffring för mig och Oprah och presidenten som ska komma, är det också det för så många av er i det här rummet som har arbetat för att ta hem detta projekt.
Jag har tillbringat mycket av min första nio månader för att försöka öppna dörrarna till Vita Huset för de barn som annars kanske inte skulle se att de har tillgång till dessa institutioner, - det är där jag kommer ifrån [1] - samhällen där barnen aldrig drömma om att de kunde sätta sin fot i Vita Huset, än mindre leva där ... och Barack och jag såg det som vår uppgift att göra samma sak när vi bodde i Chicago - att bry oss om barnen i alla typer av samhällen, som om de vore våra egna. "

Fru Obama sade att få de olympiska spelen till Chicago är särskilt viktigt just nu eftersom "friidrott är inte så lätt att ägna sig åt längre. Anslagen minskar så det blir svårare för barnen att delta i idrott, att lära sig att simma, eller att ens cykla [2]. Dessutom ökar fetma hos barn så det är viktigt för oss att höja kraven för kondition och konkurrens och fair play",

Skattebetalarna står för notan för de separata jetflygplanen som tar herr och fru Obama till Europa.

Med hjälp av Congressional Research Service kostnadsberäkningar och inflationsjustering från Bureau of Labor Statistics, beräknas kostnaden för varje enskild 7,5 timmar lång resa från Washington, DC till Köpenhamn variera från $ 29.532 (White House militära myndigheterna) till $ 107.717 (US Air Force).

De finns de som beräknar att hela kalset kostar närmare 10 miljoner för skattebetalarna.
--------
Det är viktigare för Obama att använda sitt internationella inflytande till att göra reklam för Chicago än det är att ta ställning till problemen i Afghanistan och Iran.

[1] Michelle Obama växte upp i ett typiskt medelklasshem och fick sin utbildning vid Princeton och Harvard Law.
[2] Det är tydligt att man kan varken lära sig simma eller cykla numera om man inte får statsbidrag till det.
Om det är barns bästa hon tänker på är det nog nödvändigare att barnen i Rio får tillgång till de fördelar som Olympiaden förväntas inbringa,
Fast....det är inte ofarligt att cykla till skolan i Chicago heller, eller gå hem....

Man kan också fråga sig vad hennes uppoffring består av:
"USAs första dam, som inte är vald till någonting, inte har några regeringsuppdrag och inte får någon lön, har däremot en mängd privilegier. Hon har 22 anställda som tillsammans tjänar 1,5 miljoner dollar. Det är fler anställda och mer pengar än någon Första Dam tidigare och det mitt under den värsta lågkonjunkturen. Det innefattar inte Vita Husets hembiträden eller säkerhetsvakterna."

1 Kommentarer:

MS sa...

Flotus största tillgång är väl hennes vältränade armar? Jag gillade Oprah en gång i tiden men nu är hennes ego större än studion. Tittar inte längre på hennes show. Hon är alldeles för intresserad att höra sin egen röst och struntar i gästerna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.