23 oktober 2009

Dags att äta hunden

Det finns forskningspengar till vilken smörja som helst.

Victoria Universitys professorer Brenda och Robert Vale , som specialiserat sig på "hållbar livsmiljö", säger att djurägare bör byta ut kattor och hundar mot djur de kan äta, som kaniner och höns, eller varför inte en sköldpadda. Soppan ska visst smaka bra.
Resultatet av deras imponerande forskning redovisas i boken "Time to eat the dog: The real guide to sustainable living."

"Miljöavtrycken" från en hund är dubbelt så stora som en 4,6-liters Land Cruiser som körs 10.000 km. per år

Paret har bedömt de koldioxidutsläpp som skapas av populära husdjur, genom att se på de ingredienser som ingår i foder till sällskapsdjur och den mark som behövs för att framställa maten.

"Om du har en schäfer eller en liknande hund, är dess påverkan varje år exakt densamma som att köra en omkring i en stor bil ,"säger Brenda Vale.

"Många människor oroar sig över stadsjeepar men har inga problem med att ha en stor hund, men vi säger att miljöeffekterna är jämförbara."

Jag har verkligen försökt, men du kan kasta en tennisboll hur mycket som helst. Ingen ko springer och hämtar den.


Bilden föreställer, Osita, vårt senaste tillskott till familjen och en "lekkamrat".

12 Kommentarer:

robban sa...

ta det resonemanget gång 7 miljader människor och man ser hur absurd hela denna co2 cirkus är. vad kommer härnäst? dags att avliva några milijoner husdjur pga miljön? udda folkgrupper?

om inte annat så säger undersökningen att en bil inte släpper ut så himla mycket i sammanhanget.

robban

Anonym sa...

Haha..roligt, varför inte äta upp varandra?

Undra hur mycket koldioxid dom släppte ut under hela utredningen?

//Signature

Ann-Marie sa...

Näääe.... nu får det ju i alla fall vara någon hejd på knasigheterna! Göra oss av med jycken för något som några totalidioter kommit fram till!!??
Suck!

Anonym sa...

SÅ nu har vi dragit på oss ytterligare ett problem??
"Vad ska vi göra med alla djuren i skogen?"
Tycker nog att argumenteringen i klimathysterin nu når en löjligt låg nivå..
Ska vi utrota skogsdjuren och enbart föda upp ätbara husdjur? Är det vad man menar?
//WR

Gammelsvensk sa...

Uj vilken miljöbov jag är som har en drös med schäfrar. Eftersom jag har en liten uppfödning så bidrar jag ju också till att sprida eländet.

LP sa...

Jag är hundägare men jag har ingen bil så jag antar att det jämnar ut sig...

Skämt åsido. Det är nog snarare dags att snöpa ett antal miljoner herrar i diverse länder där man inte vet vad familjeplanering och barnbegränsning är.

Oj, nu fes jag, förlåt! Nu höjer sig havet en decimeter till. Och där pruttade min jycke, ytterligare en decimeter...

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Fin hund förresten Berit. Är det en Akita Inu?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Då borde ju nästa steg vara att avliva (och äta upp?) alla bil-ägare utom politiker, journalister och kultur-arbetare givetvis för dom är ju så oumbärliga. Nån sade (tror det var antingen Zappa eller Einstein) att det bara finns två saker i hela universum som är oändligt, väte och mänsklig dumhet.

Anonym sa...

Om undersökning gett tvärtom resultat skulle du förstås tagit upp den med stora rubriker ;-) Faktum: Hunden är ju i stadsmiljö bara ett sällskapsdjur/status som tär på (när)miljön! En stadsjeep behövs för transport på oplogade stadsgator och landsvägar! Eller så används de till dragfordon.

Berit sa...

Akita Inu, kanske?
Några grannar fann ett par valpar i en låda efter vägen. Vi tog hand om en. Det återstår att se vad det kan vara.

LP sa...

@Anonym

Jo en sk Stadsjeep (egentligen en bristfällig beteckning) kan ju andvändas på ett ändamålsenligt sätt. Tyvärr är det väl så att i praktiken kan de flesta stadsjeepanvändandetillfällena (underbart långt ord, ingen sär skrivning här inte) i Sverige, med stor fördel ersättas med helt andra bil- och transporttyper.

Likaväl som Paris Hilton-look-alikens sönderavlade och glosögda chi wa wa bara är en inavlad accessoar som förvisso fyller accessoarens funktion, och ibland även ger ett visst socialt och emotionellt utbyte, är Allan-Ballans Hummer en accessoar som kan betyda skillanden mellan att få ligga eller inte med Paris Hilton-kopian.

"Oplogade stadsgator och landsvägar", "dragfordon", var bor du, i Irkutsk? Jag ser aldrig så många sk "stadsjeepar" som när jag är på besök i Kungl Huvudstaden. Inte f-n släpar man timmer efter dem och väglaget är trots alla nedskärningar så pass att man tom kan ta sig fram med rullator om man är lite envis och har nya däck.

Men visst, bort med allt "onödigt" så vi kan fortsätta att överbefolka jorden. In med folk i gigantiska höghus där de föds, lever, arbetar och dör utan onödiga transporter och onödigt belastande av resurserna. Privatbilåkandet lär för övrigt ryka ganska snabbt med detta nyttomaximerande.

Eller så satsar man på livskvalité och inser att både djur och natur betyder oerhört mycket för de flesta människorna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.