23 oktober 2009

Det jäser under ytan

Obama-administrationens fientlighet mot kapitalinvesteringar, dödsstöten mot privata affärsmäns möjligheter att skapa sysselsättning, har orsakat en arbetslöshet på depressionsnivå. Socialbidrag och sociala tjänster hotas och brottsligheten ökar.
Om denna utveckling fortsätter, kan ett sönderfall av det civila samhället vara inom synhåll.

Det är inte på den nationella radarskärmen riktigt än, men statliga och kommunala budgetar ute i landet faller samman, efter att ha stigit till enorma nivåer under det senaste "salladsåren" av skyhöga skatteintäkter. Men meningsfulla nedskärningar blockeras av fackliga chefer och andra politiska parasiter. Offentliga sektorns budget trängs i kölvattnet av misslyckade företag, förlorade arbetstillfällen och ett kollapsande skattesystem.
Statstjänstemän är benägna att göra nedskärningar i populära program först, i ett försök att bygga upp stöd för skattehöjningar

Men hellre än att skära ner på värdelösa byråkrater och extravagant pensioner, märker man att statliga tjänstemän är mer benägna i många stater, att straffa medborgarna genom att minska på den grundläggande service som befolkningen verkligen gillar - i hopp om att detta kommer att leda till mer politiskt stöd för högre skatter.
Det innebär att fängelser töms, brottslingar ådöms kortare straff, antalet poliser minskar, parker stängs, man skär ner på "efter-skolan-program" och grundläggande offentliga tjänster.

Även den pro-Obama Nelson A. Rockefeller Institute medger nu att statsintäkterna från skatter sjunker snabbt och att det är det värsta man sett på minst fem decennier, då man började sammanställa denna statistik.
Detta är en av de minst rapporterade nyheterna någonsin.

Det är inte konstigt att Wall Street Journal , den 20 oktober, noterar att en av de få privata företag som kunde "go public" nyligen är en vapentillverkare som drar fördel av en plötslig ökning av köpare, som oroar sig för sin säkerhet. Allt fler medelklassamerikaner har känslan av att något är fel och de beväpnar sig och köper upp varje uns av ammunition som återförsäljarna kan placera på hyllorna.
Den nationella bristen på ammunition tillsammans med den ökande efterfrågan på guld och silver visar klart att miljoner amerikaner förbereder sig för att skydda sig mot ett växande antal ekonomiskt desperata människor och ett kollapsande statligt socialvårdssystem.

Independent Living.
--------

Californien försöker stoppa vapeninnehav och kringgå Konstitutionen genom att införa en lag där man kräver att alla som köper ammunition ska lämna fingeravtryck och presentera identifikation. Lagen ska träda i kraft feb. 2011 och samtidigt ska alla vapen som säljs ha en pryl som "micro-stämplar" all ammunition som avfyras.
Nästa steg blir naturligtvis att införa speciell skatt på ammunition och därefter förbud.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.