15 oktober 2009

Flytta någon annanstans


I ett hyreshusområde i Albany, Oregon har de boende fått veta att de inte kan visa den amerikanska flaggan inom området "eftersom någon kan bli förolämpad".

Jim Clausen, en av hyresgästerna, har en flagga bak på sin motorcykel. Han har en son i det militära på väg tillbaka till Irak, och flaggan - säger han - är hans sätt att visa sitt stöd.
"Denna flagga symboliserar alla dessa människor", säger Clausen. "Den står upp för de människor som inte längre kan stå - de som dog i krig. Därför har jag den här flaggan."

Men för Oaks Apartments förvaltning symboliserar flaggan problem.
Clausen blev tillsagd att ta bort den röda, vita och blå från både bilen och motorcykeln annars riskerar han vräkning.
Sharron White, som haft en flagga på sin bil i åtta år, har också blivit tillsagd att ta ner den.
Ledning sa till henne att "någon kan bli upprörd."
Klistermärken med flaggor är inte heller tillåtna.
----------------
Varje gång jag hör att någon kan bli upprörd av den amerikanska flaggan, blir jag rosentrasande.

Om de är så kränkta av den amerikanska flaggan, får det mig att undra varför de lever här i landet?

Om de är så kränkta av flaggan, stick någonstans där det landets flagga inte sårar dem. Dra till Kuba eller Mexiko. Varför inte Venezuela?

De boende som blivit tillsagda att ta ner sina flaggor har alla sagt samma sak: att ledningen anser att flaggorna skulle vara stötande. Att de lever i en multikulturell grupp.
TV stationen KATU försökte få en förklaring från ledningen som vägrade besvara frågor.

Jag drar mig till minnes att det förra året hände något liknande utanför Östersund, där det var bråk om att hyresgäster inte fick ha svensk flagga på balkongen. Var det inte också någon historia om att ett skollag inte fick ha flagga på fotbollsskjortan?
Banker vill inte ha en bild av en flagga på ett betalkort och det förekommer faktiskt diskussioner om att man inte ska flagga på svenska kommunalhus.


3 Kommentarer:

MS sa...

Frågan man ställer alltid ställer sig är om det är någon ur det lättkränkta gardet som klagat eller, om det är precis som i Sverige, några förvirrade socialister eller någon annan ryggradslös politiker som i sin iver att verka mångkulturell hittar på dessa dumheter? Jag tror att i dom flesta fall så är det nog det sistnämnda. Vad dessa skämt inte inser att dom sitt handlade ÖKAR segregation och främlingsfientlighet och inte tvärtom. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle gå så långt i Amerika.

Berit sa...

Oh ja, det har gått alldeles för långt här.

Mång, många gånger upplever man att majoriteten får ge avkall på sin övertygelse, värderingar och de rättigheter som ges genom the First Amendment ( free speach) därför att en person känner sig kränkt.
För många har också detta gett möjlighet att lättsamt komma över pengar.
Någon som "känner sig förolämpad" kräver inte bara att vad det nu är som förolämpar, ska tas bort. De kräver också plåster på såren dvs. pengar för de förfärliga skador de utsatts för när "vad det nu var", var synligt.

Det är ett vapen som används för att angripa majoritetens värderingar samtidigt som man hoppas komma över pengar.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det här fenomenet har varit känt i Sverige i många herrans år nu. Ungdomar får inte vara med i skol-katalogen om dom har en tröja med svensk flagga på. Numera tror jag förbudet har utökats och gäller att man inte får ha sådan tröja på sig i skolan alls. Man blir helt enkelt hemskickad igen. Så nu har detta fenomen kommit till amerika också. Men är man säker på att det är hispanics som blir "krängkta"? Oftast brukar det vara musslor det gäller.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.