16 oktober 2009

Goda nyheter!

Dow Jones nådde 10.000 i onsdags och det ledde till att Obama-dyrkarna ropade HALLELUJA! Nu är det över! Prisa Obamessiah. Slut på lågkonjunkturen.
Happy days are here again!

Ta ett djupt andetag och låt oss titta på vad som hände mer.

Dollarn rasade gentemot euron till en nivå där den inte varit på 14 månader. Det drev upp priset på guld till rekordnivå och råoljan till 75 dollar för första gången på ett år.

Vi har upplevt deflation under en tid, vilket är anledningen till att gubbar och gummor inte får höjd pension i år, för att kompensera ökningen av levnadskostnader.
Kongressen och Obama försöker blidka gamlingarna genom att ge dem 250 dollar. Samtidigt ser man till att kongressen och statliga anställda får en löneförhöjning nästa år. Självklart.
Man måste ta hand om de offentliga "anställda". Är det inte bra att "anställda" har det bättre än de som slitit ihop till landets välstånd?

Dollar ner. Olja upp. Guld på en rekordhög nivå innebär vanligtvis inflationen.

Samtidigt som euron når 1,49 dollar, den högsta nivån sedan augusti 2008, hoppas man att en super-låg ränta ska skapa större förtroende för dollarn.
En låg ränta gör det emellertid mindre attraktivt för de som investerar och mer troligt att The Feds trycker upp mer pengar, vilket leder till inflation.

Fler människor går ifrån sina hus därför att de inte kan betala lånen, arbetslösheten ökar, vi har en skuld på 12 trillioner, sjukvårdsförsäkringen kommer att lägga ytterligare 2 trillioner till det, alla stater har budgetunderskott. Det börjar mer och mer likna 70-talet när Carter höll i rodret och det är inte bara Obama och demokraterna som bär skulden, Bush jämnade vägen på många sätt.

Men Dow Jones nådde 10,000, ingen tänker på att det beror på inflationen. Obama är den bäste presidenten hittills!1 Kommentarer:

DJ sa...

Dow Jones stog val i runt 12,000 forra oktober nar det stog klart att Obama skulle vinna valet. Sa han har fortfarande en lang bit att ga tills det ens ar tillbaka pa samma niva.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.