04 oktober 2009

Grön är röd

"När sökandet efter sanningen förväxlas med politisk opinionsbildning är strävan efter kunskap reducerad till strävan efter makt"

~ Alston Chase

Jag är trött på det ekonomiskt efterblivna miljötramset som figurerar i media i en ändlös parad av felaktigt tänkande, förklätt till vetenskaplig diskussion. Den Gröna rörelsen är en kollektivistisk plan som gett sig katten på att tvinga alla att böja knä och hylla en religiös ortodoxi, som kommer att lamslå mänsklighetens framsteg och skapa tredje-världen-nationer av de länder som brukade leda, och som exponentiellt ökar spädbarnsdödlighet och minskar levnadsstandarden, så att vi alla kommer att se tillbaka med avund på de guldkantade levnadsvillkor som medeltida livegna hade. Rörelsen är en äcklig brygd av nationalsocialistiska "blod och jord" (se Anna Bramwells böcker), marxistiska plattityder och en barnslig bild av hur universum fungerar.

Central planering fungerar inte.
Större enheter som använder våld och tvång för att få andra att göra det rätta leder till nationella fångläger förklädda till nationalstater. Här är en lustig sak du kan göra: ta närmaste miljö-mupp och fråga honom hur han föreslår att vi ska kunna förbättra Moder Jord om inte staten tvingar människor? Han kommer att sluddra och få en mycket blank blick i sitt bleka ansikte när synapserna faller samman och inte fungera.

Använd denna tumregel: kostnads-och intäktsanalys fastställer vanligen den ekonomiska effekten av ett visst handlingssätt. Priset är, bland många attribut, den viktigaste indikatorn på brist eller överflöd av varor eller tjänster. Om återvinning är en så bra idé, varför betalar de oss inte för att göra det? Om vindkraft och solenergi är sådana ideala metoder för att åstadkomma energi, varför kräver de enorma subventioner och oundvikligen, stöld från privatpersoner genom expropriation och andra åtgärder av ekonomisk förtryck?

De Gröna har övertaget nu. Regeringen-media-komplexet är nu helt fångade i den gröna renlärigheten.Förutom Bullshit om Showtime ifrågasätter ingen det rådande trossystemet, det är en form av nationell psykos även om jag känner likadant för dyrkan av Staten. Miljö-mupparnas agenda är inget mindre än ett totalt avståndstagande från västerländsk civilisation med nödvändigheter som rent vatten, elektricitet, effektiva jordbruksmetoder och en mängd andra moderna bekvämligheter.

Miljömupparna ser på naturen som ett fotografi av världen, fryst i tiden och oföränderlig, ett statisk porträtt av livet som inte innehåller anpassning och dynamik. Det är en infantil syn på naturen som mest sannolikt är en följd av att de aldrig tillbringat någon tid i den eller levt i den. Det är sällan så att jägaren eller landsbygdsbon förförs av de Disney-visioner som dansar runt i huvudet på de Gröna. Ett perspektiv som får ytterligare näring från akademia och mediebranschen, vars världsbild är formad som ett bikupsliknande kollektivistiskt mänskligt samhälle, där alla individer skall underordnas nycker som anses vara bra för den stora massan och bestämt av allvetande främlingar, vars dödlig högfärd säger dem att de är smartare än vad vi är, så de vet vad som är bäst för oss.

Naturen är grym och dynamisk. Det är en daglig massaker för den ofärdige och det nyfödda barnet. Våldsamma spasmer av våld orsakade av tänder och klor omväxlas av väder som kan döda och ge näring vid samma pastorala tillfälle. Viktigast är att natur är nyckfull i en praktisk bemärkelse: komplexiteten är så enorm att det är nästan oöverkomligt för människans uppfattningsförmåga. Teorier om komplexitet har försökt förklara destillatet av vad som verkar vara slumpmässiga fenomen, men egentligen är en spontan ordning, likt de ekonomiska marknadskrafterna. Vilket leder till den grymt ironiska slutsatsen att de Gröna inte vet vad de talar om.
Det är där skon klämmer: det är inte frågan om klimatförändringar som är den stora gåtan, utan i vilken utsträckning människan är boven. När ett givet problem har tre eller fler variabler, blir det omöjligt att fastslå med säkerhet korrelativa eller kasuativa kopplingar mellan A och B och C. Det globala klimatet är ett komplext system, alltför stort för att isolera variabler och veta med exakt precision hur det hänger ihop eller hur det svarar på mänsklig påverkan. Jag förnekar inte att människan har en påverkan på klimatet, men ingen kan bevisa för mig hur stor omfattningen är. Inga bevis har framkommit som visar att istiderna under medeltiden var orsakade av människan. De höll sig inom den observerade cykel av kylning och uppvärmning, som man kan förvänta sig av ett planetarisk ekosystem som är beroende av solenergi, som en drivkraft och motor för väder och liv. Det finns en anledning till att ökad solfläcksaktivitet sammanfaller med uppvärmningstrenderna. Människan är inte skild från naturen, hon är en del av naturen. Vi är en del av infrastrukturen och ingen vill försöka förklara varför koldioxid, om det är en förorening, är näring för alla jordiska växter, utom vissa anaeroba mossor. Regeringen vill inte ens ha en diskussion sedan Environmental Protection Agency (EPA) nyligen satt munkorg på en av sina egna klimatskeptiker.

Ifrågasätt de Gröna och utmana deras idioti. Ifrågasätt alla deras antaganden. Betvivla deras diktat och direktiv när de försöker behandla dig som boskap. De stänger koleldade kraftverk i dussintals och försöker driva nationen i konkurs genom att framtvinga en miljövänlig teknik som marknadsmässigt har visat sig vara en teknisk och ekonomisk återvändsgränd. Konstigt nog protesterar de ihärdigt mot den renaste formen av solenergi: kärnkraft, som utnyttjar kraften av solen i ett relativt rent fissionspaket. En liten ljuspunkt är att EPA kommer att strypa och granska alla de framväxande gröna teknikerna. De kommer att begrava alla i byråkratiskt miljö-nonsens som när de konkurrerande fågelentusiasterna och vindgeneratorförespråkarna strider med varandra. Förorenings-aktivister kommer att upptäcka den enorma smog som kollektivtrafiksystemets bussar avger och det underhåll av infrastrukturen som krävs. Elbilens vänner kommer att stå stumma i sina garage när det inte finns någon ström i vägguttaget eftersom de koleldade kraftverken stängts pga. ransonering eller strömavbrott. Allt sker naturligtvis på skattebetalarnas bekostnad.

Med Obamunismen, har vi har en vild färd framför oss där de Grön-röda först har en fantastisk smekmånad med Amerika, för att sedan upptäcka att kombinationen av ekonomisk analfabetism, vetenskapliga jippon och kollektivistisk tyranni leder till en dödlig cocktail. Det vore underbart om vi kunde bara sitta på åskådarplats och iaktta cirkusen men framtiden för Amerika är i fara. Faktum är att kollektivister har andra planer för oss.

"Verkligheten är det, som när du slutar tro på den, inte försvinner."
~ Philip K. Dick

William Buppert har ordets gåva. Jag hoppas jag gjort honom rättvisa med denna översättning.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Dags att börja informera folk om "Den Nya Världsordningen", vilket Lissabonavtalet är tänkt att införa.

Lyssna på denna kanalen:

http://www.infowars.com/audiobox.html

Olle

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.