03 oktober 2009

Onda ideologier

Islamismens framväxt förklaras ofta av sociala och ekonomiska orättvisor. I de flesta fall är detta rena nonsensbortförklaringar och detta gäller i synnerhet då vi talar om framväxten av islamismen i dagens Europa. Nynazistspöket som jag minns från min uppväxt borde ha ersatts av en medvetenhet om det högst reella hotet från islam, men istället koncentrerar sig lejonparten av etablissemanget på att bortförklara islamproblemet som en följd av sociala och ekonomiska problem, om de nu alls erkänner det!

Samma energi lade och lägger man definitivt inte på att finna orsakerna till nynazismens framväxt. Fryshusets avprogrammeringsprojekt för unga skinnskallar är ett av de få undantagen, annars har fokus varit klart; nazismen/nazisterna skall avslöjas (tex EXPO) och den onda ideologin skall i första hand bekämpas, inte förstås.

Så ser det definitivt inte ut då det gäller dagens islamism. Detta trots att den islamska ideologin är minst lika rasistisk, totalitär, kvinnoförtryckande, homohatande, antidemokratisk och yttrandefrihetsfientlig som den nazistiska.

Orsakerna är förmodligen huvudsakligen dessa:

1. Islam uppfattas felaktigt som en religion och inte som den politiska ideologi det är.
2. Islam är inte nationalistiskt på samma sätt som nazismen, och i den enkelspåriga vänsterns värld är allt som inte är typisk nationalism förmodligen bra tills motsatsen bevisats. Att islam är ett rasistiskt projekt blundar man för.


Läs även PK Nilsson gamla men utmärkta artikel "Jan Hjärpe - islamisternas advokat" i Expressen 2005-07-17

2 Kommentarer:

Anonym sa...

MUSLIMSK TERRORISM I USA

I senaste numret av the Economist, som alltid är ovanligt nykter och välinformerad, görs en sammanfattning av terrorismen efter 9/11:

Antalet lagförda är 693, varav c:a 200 dömts för terrorism. Det skrämmande är att c:a 60 är infödda amerikaner som konverterat. En av dem reste till Saudiarabien för studier. När han kom tillbaka lastade han ett ton sprängämnen i en bil, som han parkerade framför en federal byggnad. Han lyckades dock inte initiera sprängningen med mobiltelefon, som han planerat, innan polisen stoppade försöket.

Totala antalet stoppade attacker är nu 23 ! !


Fridsamme Fridolf

Knute sa...

Obama i FN: Islam får inte kritiseras

Obama och hans muslimska kompisar är inte lite fräcka. För första gången undertecknar USA en FN-resolution som förbjuder att man förolämpar islam. Det är i FN:s beryktade råd för mänskliga rättigheter som detta sker. Beryktat därför att det består av gangsterstater. Initiativet till förhärligandet av islam kommer från Obama tillsammans med Egypten, ett land som inte precis utmärker sig för mänskliga rättigheter utan tvärtom förföljer de kristna. Resolutionen har ingen legal effekt, men försynar muslimska länder med moralisk ammunition nästa gång de känner sig "kränkta".

Unrecognizable America: Free speech death knell
Obama i FN: Islam må ikke kritiseres

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.