25 oktober 2009

Kläderna har ingen kejsare


The Telegraph skriver att Obamas popularitet har sjunkit katastrofalt, det snabbaste som någon president upplevt på 50 år.

Fler och fler människor inser att det räcker inte att bara ha rätt hudfärg eller ett vackert leende. Obama är bara en tom tunna. Han steg ur intet och man kan inte göra en "sidenväska utav ett grisöra", som talesättet är här.

Det är uppenbart för alla, som har åtminstone en halv hjärna, att Obama inte har en aning om vad han ska göra med Afgahnistan, det är ju helt klart. Han har ingen erfarenhet av utrikespolitik eller militär. Han har aldrig jobbat som diplomat eller tränats till soldat.

Hans erfarenhet kommer från att vara kommunorganisatör, vad nu det innebär, och det han vet om politik kommer från Chicago; 'lura, ljug, baktala, muta och hugg motståndaren i ryggen".

Det enda han kan är att hålla kampanjtal. Han uppträder ideligen på TV och agerar som en kandidat, lovar än det ena än det andra precis som under kampanjen.
Då var kriget i Afghanistan ett nödvändigt krig......nu är det inte nödvändigt längre.

Han skulle stänga Gitmo ....men kanske inte än.

Han menade vad han sa om att sjukvårdsförsäkringen skulle ha en statlig obligatorisk variant, men kanske inte riktigt....


Demokraterna börjar drabbas av panik. För första gången på 20 år har man fullständig majoritet i The House och Senate och Vita Huset och målet är att göra amerikanska folket så beroende av regeringen, att demokraterna aldrig förlorar makten igen. Det är vad sjukvårdsreformen handlar om.
Demokraterna bryr sig inte ett skvatt om folks hälsa eller vård. Det viktigaste är att hitta ett viktigt område i människors liv som man kan kontrollera.
Man måste ta ifrån individen kontroll och frihet, men det måste göras på ett snyggt sätt, så att man framstår som god och hjälpsam.
Amerikanen ger gärna upp frihet om man kan inbilla honom att han får "säkerhet" i utbyte.

Andra länder har nationaliserat sjukvård: "Låt oss göra det. Det ger oss kontroll över 16% av landets ekonomi och när det blir val nästa gång kan vi säga: Om du röstar på republikanerna tar de sjukvården ifrån dig. Folk kommer att dö som flugor.
Gamla farmor kommer att tyna bort av vanvård!"

Det är därför det är sådan panik när det gäller att tvinga igenom reformen som egentligen är fem olika förslag i en lunta på över 2000 sidor, som ska jämkas ihop och som ingen av de röstande har läst fullständigt.

Det brinner i knutarna därför att folk snabbt inser att Obama bara skramlar, så som tomma tunnor gör, och han kommer inte att bli omvald.
Om Republikanerna kan hitta en kandidat som är någorlunda rumsren kommer de att vinna år 2012. Jag är också övertygad om att de som drar i trådarna för Demokraterna ångrar att de inte stöttade Hillary.
3 Kommentarer:

Anonym sa...

Tomma tunnor skramlar mest, så sant som det är sagt.

Ann-Marie sa...

Och hans kampanjtal består i att läsa innantill från ett antal teleprompters. Det finns otal exempel på hur hans tal låter när han i n t e har sina teleprompters.

Knute sa...

Skillnaden på en konservativ och en liberal

"Om en konservativ inte tycker om pistoler, så köper han inte en pistol. Om en liberal inte tycker om pistoler, så kräver han att pistoler görs olagliga. Om en konservativ är vegetarian, så äter han inte kött. Om en liberal är vegetarian, så kräver han att köttprodukter förbjuds för alla."

http://blog.tv2.dk/literally/entry345651.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.