24 oktober 2009

Kommer hon att få leva?


I augusti skrev jag om en 17-årig flicka, Rifqa Bary, som flydde från sitt hem i Ohio därför att hon var rädd att hennes pappa skulle döda henne, eftersom hon lämnat islam och konverterat till kristendom.
Nu har myndigheterna fattat beslut om att Rifqa ska återvända till Ohio, men hon placeras i fosterhem där.

Rifqas familj säger att flickan ljuger och att de inte planerar att skada henne, men familjen hon bodde hos i Florida påstår att en site på Facebook fick över 100 svar från frivilliga som kunde tänka sig att utföra ett "hedersmord".

Vad som händer Rifqa i framtiden är viktigt att följa.
Det borde också vara ytterligt viktigt för alla muslimer i USA.
Blotta tanken på att någon ska dödas för sin tro, går emot allt som denna nation står för. Religionsfrihet är en av de stora grundstenarna i hela byggnaden.

Rifqa är ett lackmuspapper. Om hon får fortsätta sitt liv i säkerhet och frihet visar det att amerikanska muslimer anpassar sig till vårt samhälle och accepterar de värderingar som CAIR (Council on American Islamic Relations) alltid hävdar att de gör.


1 Kommentarer:

Allah sa...

Har följt denna storyn. Finns mycket att läsa och se om det online. Jag hoppas flickstackaren får behålla sitt huvud. Men mycket talar för att hon komemr bli skickad till hemlandet. Det har visat sig att fadern inte hade US medborgarskap. Så myndigheter kan inte ingripa. Fadern måste lämna landet med familjen. Vilket innebär en resa till en kultur där hedersmord osv är mer eller mindre lag.

Familjen har 3 månader att lämna Usa. Sen kommer vi nog aldrig att få veta vad som sker. Hon kommer troligtvis bara bli en anonym död på någon bakgata.

Vart är alla human watch representanter och andra frihetsvurmande människor när såna här saker sker. Vart är deras artiklar, vart är deras protester?

Det är mer eller mindre knäpptyst i media och bland makthavare. Ingen vågar öppna truten emot islam. Det är enklare att titta åt andra hållet och låtsas som ingentin. Sen försvara rätten att få bära slöja hemma i Sverige, så har man visat att man minsann är en sann humanist.

Jag är ledsen och trött på detta hyckleriet. Vissa dagar gör det fan ont inombords över att man är människa, med små möjligheter att påverka

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.