02 oktober 2009

Mm, mmm, mm! Barack Hussein Obama"


På hemväg från skolan i dag lyssnade jag till Rush Limbaugh, den som är #1 när det gäller politiskt radioprat.
Han kallar denna dag för "Presidentens värsta dag"
Internationella olympiska kommitténs avslag på Chicagos önskemål om spelen är ett tydligt bevis på president Obamas svaghet och en illustration av hans "Jättestora ego."

"Här kommer jag Obama, här kommer faktiskt jag!" (musik från filmen om Pippi Långstrump)

"Vem kunde ana att den olympiska kommittén består av ett gäng rasister?" skämtade Limbaugh men han säger att han väntar på officiell bekräftelse från Jimmy Carter.

Men egentligen är det förståeligt att det blev avslag. Barack Hussein Obama, har alltsedan han tillträtt ämbetet rest runt i världen i nio månader och bett om ursäkt för hur uselt Amerika är. Amerika suger.... Varför skulle någon vilja förlägga OS hit till ett sådant skräpland?

Det är inte bara den värsta dagen. Han misslyckades med att tillmötesgå det korrumperade politikermaskineriet i Chicago, med borgmästare Daley i spelsen. Han slösade bort tid och han förlorade lassvis med prestige.

Obama är ledare för den mest inflytelserika och mäktigaste nationen i världen (åtminstone när han valdes) och ingen i den positionen, inte ens en med halva hjärnan bortkopplad, försätter sig i en situation som denna, där både han och frugan blir ratade. Ingen gör det!
Jag trodde faktiskt inte att han skulle vara så dum, utan var säker på att det var uppgjort på förhand att OS skulle gå till Chicago.

Det är möjligt att Europa älskar personen Obama men de har ingen respekt för honom. Världen är strålande glad över att se hur han tar emot en örfil som denna för Amerikas räkning.

När man tänker närmare på saken är Obama kanske ändå nöjd. Olympiska spel handlar ju om vinnare och förlorare.. om ambition och ära för den som anstränger sig och är bättre än alla andra. Det är ju inte obama-stil. Alla deltagare borde samsas runt tionde plats, så att det blir rättvist fördelat.
IOK:s avvisande av Chicago var en "bitch-slap,"som visar hur enormt naiv och okvalificerad Obama är och det kommer att följa honom vid förhandlingarna med Iran.
Den svaghet vi skådat här inbjuder till problem.

6 Kommentarer:

Patte sa...

Tur att det kom en president som faktiskt ber om ursäkt för åratals dumheter. Men ödmjukhet är väl för mesar...

MS sa...

@Patte

Det finns flera som borde be om ursäkt. Ett helt gäng länder/ledare som tillber samma politiska Gud som du har en hel del på sitt samvete.

USA har inget att be om ursäkt för. Vissa omständigheter kräver vissa handlingar, ibland inte så trevliga, men vi ska vara j-ligt glada att USA, i a f förut, stod upp för den fria Världen och för vårt sätt att leva. Att krypa för diktatorer eller lägga huvudet på sned och leka Moder Theresa leder ingenstans och det kommer vi snart bli varse om Obama fortsätter i samma stil. Det är en väldigt olycklig utveckling om omvärlden tappar respekten för ledaren av den fria Världen. Även för s k "humanister" och människor som lever i den röda villfarelsen.

På vilket sätt har världen blivit tryggare sedan Obama tillträdde enligt dig? Iran trotsar gång på gång FN och IAEA. Gaddafi står i FN och orerar och i Ryssland så putsats fjädrarna återigen till Östeuropas förskräckelse. Obama är säkert en bra människa som vill väl men det kanske funkar i Chicago men inte ute i den stora världen där alla inte vill en väl.

Anonym sa...

Med tanke på vilket sorgligt spektakel USA ordnade senast de hade i OS i Atlanta kanske man är lite mer försiktig denna gång.

Elisabeth

Berit sa...

Elisabeth syftar på den tidigare borgmästaren i Atlanta, Cambell, som var känd för att jobba under principen "vad finns det för mig" i allt han var inblandad i.
Han anklagades för korruption , skattefusk och mut-tagning men kunde bara fällas för skattefusk.
Alla "extra" pengar på hans konton kom från vinster på lotteri!
Cambell var svart , den tredje i ordningen av borgmästare i Atlanta, och naturligtvis försökte han spela med raskortet och menade att han var utsatt för en ras-inquisation.
Det gick inte hem riktigt, eftersom den FBI-man som ledde undersökningen var svart, åklagaren var svart och på den tiden var Clinton president, och han var ju som vi minns, den förste svarte presidenten.
Borgmästaren i Chicago, Daley har samma rykte och han och många andra av Obamas vänner har spekulerat i fastighetsaffärer med planerna att göra stora pengar om OS. kom till staden.
Obama-resan till Köpenhamn var tänkt som en tack för hjälpen till kompisarna i Chicago. Vem vet hur mycket press de kan sätta på honom. Det dröjer nog ett bra tag innan de kan för söka inkassera "mer hjälp".

MS sa...

Ännu ett bevis på att makt korrumperar oavsett hudfärg på den som besitter den. Har dock lite svårt att förstå vad "spektaklet" i Atalanta bestod av och vad det så fall har att göra med en korrupt mayor? Att dom bara orkar våra storkar...

Berit sa...

I korta drag är det som vanligt tjänster och väntjänster. Kompisar spekulerar i mark och fastigheter, hotell och kontor som sedan görs om och köps upp med skattebetalarnas pengar för att passa olympiska behov .
Mycket finns här om Atlanta fast formatet är lite otympligt.

http://books.google.com/books?id=jrEgemyNMtkC&pg=PA134&lpg=PA134&dq=campbell+atlanta+olympic&source=bl&ots=l0-U_lvZVS&sig=-fV7CA6G0Dkh6mvZOQfjWYEu5t4&hl=en&ei=cXzISrv7EeOntgem1KiZDQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=10#v=onepage&q=campbell%20atlanta%20olympic&f=false

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.