05 oktober 2009

Moralisk likvärdighet?

Har alla religioner i sin kärna något som påminner om Bibelns tio Guds bud? Jag satt på tåget mellan Lund och Malmö och kom i samspråk om just detta med ett ungt par. Resan visade sig vara för kort för att fullständigt avhandla frågan. Men en ovanlig upplevelse var det, att överhuvudet tala med främlingar på tåg, och om sådana saker.

Det är vanligt att dra alla religioner över en kam och anse att alla religioner i stort sett är likadana. Förmodligen beror det både på skolans vänsterindoktrinerande religionsundervisning och tidningars och TV:s multikulturella agenda. Det ligger i den härskande elitens intresse. Europaunionen försöker sudda ut skillnaderna för att minska motståndet mot massinvandringen från muslimska länder. Man vill gärna koka ihop alla religioner i en multikulturell gryta. Även kristna ledare försöker föra dialog med islam, vilket inte är något annat än en dialögn, eftersom dessa religioner inte har de tio budorden som en gemensam grund.

Bakom detta massiva blundande och förnekande från alla håll ligger rädsla för arroganta och aggressiva radikala muslimer, det är därför man sockrar och försöker göra islam aptitlig. Även rädsla för islams arroganta och aggressiva kommunistiska medlöpare ligger bakom.

Ta de ur moralisk synpunkt viktigaste budorden, att inte döda, inte stjäla, inte ljuga. Koranens budskap är att det är rätt att utföra dessa moraliskt klandervärda handlingar. Vad hjälper att det finns något som liknar tio Guds bud på några få ställen, när det finns så många andra ställen med uppmaningar till mord, stöld och lögn? Koranen går inte att ta på allvar som moraliskt rättesnöre, inte för en människa med normala instinkter, däribland känsla för rätt och fel, det vi kallar samvete.

Ljugandet, taqiyya, är ett vapen för att utbreda islam. Västs förmåga att genomskåda lögnerna om "fredens religion" kommer att avgöra utgången av kulturkriget. För ett krig är det, åtminstone ur islams synpunkt.2 Kommentarer:

LP sa...

PK-logik:

Religion = Kultur = Etnicitet = Ras

PK-logik genvägen:

Kritik av Religion => Rasism

Anonym sa...

Det är bäst att man säger att islam är en fredlig religion för annars vet man aldrig vad som händer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.