28 oktober 2009

Muslimer i Antwerpen trakasserar obeslöjade

P1-Morgon rapporterar om Slöjförbud i Antwerpen Onsdag 28 oktober 2009 11:31.

Efter problem med mobbing och trakasserier mot ickebeslöjade elever vid två muslimdominerade gymnasieskolor i Antwerpen, valde man att införa ett totalförbud mot alla former av politiska och religiösa symboler. Detta ledde till protester från muslimer.

Det gick tom så långt att vuxna muslimska män försökte hindra obeslöjade flickor att komma in i skolan, och polisen nödgades ingripa.

I nyhetsreportaget får vi höra en skolelev som anonymt med förvrängd röst vågar vittna om trakasserierna från den slöjbärande majoriteten innan förbudet:

"Dom frågar: "Det finns ju också andra skolor? Varför har du valt den här skolan om inte bär slöja? Här skall alla bära slöja! Dom säger att jag är en sämre muslim än dom och att jag är en dålig flicka för att jag inte bär slöja. Jag kände mig inte längre säker i skolan."

Ca 80% av eleverna på skolorna är muslimer, och de har aktivt sökt sig till just dessa muslimdominerade skolor. De har alltså aktivt valt att segregera sig från resten av samhället.

Nu lyder de flesta eleverna slöjförbudet, men reporten berättar att ett 25-tal fortfarande vägrar och istället undervisas i hemmet utanför skolsystemet. Yngre elever som snart skall börja i gymnasiet antyder att de även kan tänka sig detta för att slippa slöjförbudet i gymnasieskolorna.

En grupp muslimska kvinnor hörs skandera i en demo mot slöjförbudet: "Slöjan är frigörelse! - Slöjförbudet är diskriminering!".

De protesterande muslimerna i Antwerpen gör alltså så som man ofta gör då någon för ovanlighetens skull häller grus i islamiseringsmaskineriet, man ropar "diskriminering!". På så vis utnyttjas de fria västdemokratiernas akilleshäl, som består i att det för kulturrelativisterna är så svårt att förstå att alla kulturer inte är lika goda och att den sekulära demokratin inte är ett av gud givet naturtillstånd, utan något som måste försvaras.
Ett lumpet och fräckt trick som inte är något annat än en spottloska i ansiktet på de allierade soldater som för ca 60 år sedan stred och befriade oss från en annan slags totalitarism på samma mark som dagens lilla skolstrid står.

P1-Morgon
Sds Sds DN
EKP

2 Kommentarer:

Knute sa...

Bra liknelse:

"Religionsstudenterna tyckte förr inte att islam var någon trevlig religion som hade något att ge dem. Sedan dess har ämnet islamologi fått enorm betydelse och en tillströmning av studenter i nya större lokaler. Tyvärr beror det mest på att islam ställt till med så många problem i Sverige och världen, så att ämnet islamologi är intressant eller rättare sagt nödvändigt av samma skäl som kriminologi. Ingen vettig människa vill umgås med kriminella, men många vill läsa kriminologernas uttalanden i kvällspressen om de bestialiska dåden."

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/10/lundaislamologer-startar-blogg.html

LP sa...

Ang Islamologibloggen:

Konstigt, jag vill bestämt minnas att jag var inne på en liknande blogg för ca ett år sedan. Det var också islamologer på Lunds Universitet som drev den. Måste leta bland mina bokmärken!

Tog en snabbtitt på islamologibloggen. Den kan vara värd att bevaka. Såg tex att Jonas Otterbeck upplyser om att: "Flemming Rose kommer till Café Athen 1930 idag onsdag.".
"Kul" med hans kommentar längre fram: "Rose är danska Jyllandspostens populistiska chefredaktör...".
"populistiska" so much för den vetenskapliga blicken, ett tydligt politiskt ställningstagande.

Intresant blir det när man jämför med inlägget om Pernilla Ouis strax nedan. Då skriver Otterbeck: "Pernilla Ouis seminarium (26/10, 16-18, 218) kommer att handla om den nya politiska islamkritiken kontra en mer realistiskt välgrundad islamkritik."!
Varför skulle politisk islamkritik inte vara realistisk!? Islam kan ju mycket väl vara politik, och självklart kan man kritisera islam med en politisk agenda. Förhoppningsvis gör man väl just det. Alla kan ju inte vara totalt hållningslöst postmoderna då man möter verkligheten utanför universitetens ädla men alltför tunna luft.

Som sagt, kanske något att bevaka framöver. Muslimska friskolan lär säkert göra det

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.