15 oktober 2009

Nobelmuseet kryper för islam

Svt-programmet Existens (om religion) påbörjade en ny serie om tio program 2009-10-15. I första programmet tar man upp frågan om yttrandefrihet under titeln "Självcensur eller hänsyn?".

Programledaren Eva Renström besöker bla Nobelmuseet och ser deras utställning "Yttrandefrihet – Var går gränsen?". Hon avslöjar att Ayaan Hirsi Alis islamkritiska film "Submission"(en film som fick en muslim att mörda regissören Theo van Gogh) visas i censurerat skick på utställningen. Såklart är det illa att man censurerar material på en utställning om yttrandefrihet, men värre är vem som har censurerat.

Det visar sig nämligen att Nobelmuseet låtit imamen, demokrati- och yttrandefrihetmotståndaren Abd al Haqq Kielan (före detta Leif Karlsson), censurera Ayaan Hirsi Alis film!


Existens intervjuar Ayaan Hirsi Ali och nämner Nobelmuseets skandalösa tilltag. Hennes intelligenta och slagfärdiga kommentar är (fritt citerat ur minnet): Skulle Nobelmuseet låta mig censurera imamens predikan i en moské så jag kunde ta bort de delar jag anser vara kränkande och stötande?

När Olov Amelin, 1:e intendent på Nobelmuseet, ställs inför frågan om vem det är som skulle kunna känna sig provocerad av den bortcensurerade filmdelen, slingrar han sig som en mask på en krok och hasplar ur sig uppenbara lögner om att han inte riktigt vet och att det kan ju finnas många som blir provocerade etc. Nonsens mao.
Självklart är det muslimerna som än en gång betraktas som ett homogent kollektiv som måste behandlas som bortskämda barn så de inte slår sönder, hotar, dödar, misshandlar och fördärvar.


Övrig relevant info:

När jag Googlar "nobelmuseet yttrandefrihet" 2009-10-15 kl 21:00 får jag ett antal träffar.
Jag följer översta träffen "Yttrandefrihet – var går gränsen?" men den leder till en vit sida med en liten text som säger "denna artikel är inte tillgänglig".
Andra träffen leder till en PDF som går att läsa.
Tredje träffen till Journalistens.se hemsida och går att läsa.
Inuti Journalistenartikeln finns en länk "http:www.nobelmuseet.se" som är död.
Femte träffen leder till Nobelmuseets hemsida för skolverksamhet, och här kan man läsa en kort beskrivning om utställningen "Yttrandefrihet – Var går gränsen?"
Jag hittar ingen info om utställningen under "tidigare utställningar" på Nobelmuseets huvudsida.

Abd al Haqq Kielan är raketforskarmuslimen som bla sagt: "Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet" och "Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar." och "Det är en illusion att förverkliga sig själv, hävdar han tveklöst. Ett liv går inte ut på att ha ett jobb och tjäna pengar. Syftet med livet är att dyrka Gud." osv osv.
Det jag frågar mig är vilken hjärnkirurg var det som opererade ut gubbens hjärna och ersatte den med en koran?


14 Kommentarer:

Linda Åberg, Höga Kusten Poeten sa...

Detta är väl den gängse modellen i Sverige att stolt propagera för något av demokratiskt värde, yttrandefrihet, religionsfrihet m.m. Men när det väl kommer till kritan och man ska ta en reell ståndpunkt så fegar man ur!
Det är likadant när det gäller Sverigedemokraterna, istället för att ta debatten och våga stå för det man tycker och bemöta det partiets ståndpunkt så fegar man ur och låter hellre se åt andra hållet eller kör huvudet i sanden.
"En svensk tiger - annars får man sand i munnen!"

Anonym sa...

Leffe var i Debatt och försökte försvara varför vi skattebetalare skulle ge livslång försörjning till alla spökplumpar i Burqa. Det gick sådär. Den enda som ägde på riktigt var Nima Dervish.

Anonym sa...

Programmet "Existens" handlar ju numera nästan alltid om islam på ett eller annat sätt..
Vi SKA anpassas inför framtiden!
//WR

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU&feature=channelpage

Schopenhauer - "this world is the worst of worlds" sa...

Olov Amelins feghet tar priset, han vågar inte ens säga att det är hotet från islam som ligger bakom. Överallt samma visa, en makalös självcensur. På Världskulturmuseet i Göteborg åkte tavlorna upp och ner, likadant på Tates museum i London. Skolböcker tas bort, bilder tas bort. Romaner ges inte ut. Berlinoperan lägger ner föreställning. Hotet från islam är effektivt. Våldet segrar alltid. Det är svårt att skydda sej mot människor som offrar sina egna liv för fanatismen. Tron på martyrskapet och ett himmelskt liv efter detta är själva grundbulten i dårskapen. Enligt koranen har den som utför dådet inte heller något ansvar, han eller hon är bara alahs förlängda arm, det är bara alahs vilja som utförs. Tänk så praktiskt! Tänk om vi alla skulle leva efter den principen. Vilken "underbar" värld vi då skulle få.

Steen sa...

http://svtplay.se/t/103486/existens - hele programmet

Ann-Marie sa...

Europa blir Eurabien inom en snar framtid. Europeerna blir flyktingar istället för flyktingmottagare. Vet inte vad det ska behövas för att väcka folk som sover så att inte detta sker.

Anonym sa...

Jag fick aldrig någon uppfattning om vad som hade censurerats ur Submission(Islam)?

Men jag kan bara gissa att det var verser ur koranen, tex den som påbjuder att gissla sin fru om hon inte lyder sin man.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Nån som vet vad som censurerades bort i Submission? Vad var det för scener som fick Leffe att gå i taket?

Amer Al-bayya sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Amer Al bayya, jag föredrar att inte lägga ut din kommentar i sin helhet då den är ytterst osammanhängande och svårförståelig.
Vill bara säga att du kan på din egen blog photo-shoppa vilka bilder och vansinnigheter du vill. Dina läsare kommer att tro att du är galen med tanke på det du föreslår. I vissa fall kan du nog bli stämd för ärekränkning och ren lögn och ett åtal för detta följer svensk lagstiftning.
Den lag du förespråkar, där muslimer ska avgöra vad som är yttrandefrihet, gäller inte i Sverige. Du har din fulla rätt att flytta till ett land där "dina" lagar gäller.
Anarki enligt svenska normer är något helt annat än det du syftar på.

Amer Al-bayya sa...

Tänk att en känd svensk kvinna har anmält en porr tidning för att hennes ansikte var i tidningen,..Hon tänker på hennes rykte och heder kanske men andra bryr inte om !!!!!!!!!!!!!!..Läs vad en svensk man skrev till mig:-
Jag håller med dig . Är inte den sida du länkar till hets mot folkgrupp så finns det inget som är hets mot folkgrupp. Syftet med sidan är enbart att smutskasta en religiös inriktning.
Jag har inget emot en och annan Mohammedkarikatyr. Lika lite som jag har något emot satiriska drifter med någon religion. Alla måste tåla att bli lite kränkta på grund av sina olika ställningstaganden. Om det sedan är politiska eller religiösa ställningstaganden som hånas tycker jag är helt likställt. Men att ge sig på en grupp på det sätt som görs på ifrågavarande hemsida tycker jag borde vara över gränsen för vad som är lagligt och klassas som ‘hets mot folkgrupp’. Hade sidan hånat judar så hade det tagit eld i baken på hela de officiella Sverige. Media och politiker, och inte minst Israel-lobbyn, hade gått i taket och sidan hade på grund av ”trycket” stängts ner blixtsnabbt.

OBS.Muslimer ska göra likadan nu...Muslimer ska starta 25 sidor på internet om judendom och judar ..om fakta bara....muslimer ska svara tillbaka nu...www.mohammadcartoons.org ska stoppas ,politiker och media ..Den sidan är anarki utan moral, ansvar och uppfostran...

Ann-Marie sa...

Amer: som vanligt svamlar du på. Det finns alltför många bloggar på internet där musslor skriver allsköns smörja. Det är bara att leta.

Knute sa...

Kortslutning i logiken när judar ska vara syndabockar för att en svensk gjort några Muhammed-karikatyrer.

Amer Al-bayya sa...

Läs mycket om Helen Thomas,,en jounalist från USA,,,,Hon har frågat Bush om allt men hon fick inget riktigt svar……Hon är känd i hela USA….Hon är bästa journalist i världen….

Läs vad hon säger om allt och om USAs politik och om AIPACs makt i USA…Läs vad Jimmy Carter sa om AIPACs makt i USA……

Läs om John Pilger och robert Fisk…Om USAs och Israels brott och krigsbrott…

Många har läst och de tror inte att det kan hända i demokratiska länder.!!!!Olof Palme är Sveriges moral, ansvar och rättvisan…Var rädd om Sveriges rykte,svenskar……

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.