21 oktober 2009

Obama bekänner färg

Obama-administrationen stöder ett förslag i FN som utger sig för att skydda "åsikts- och yttrandefrihet" men som i själva verket är ett världsomfattande krafttag mot yttrandefriheten och ett mandat för nationer att se till "att relevant nationella lagstiftningen är förenlig med ... internationella åtaganden avseende mänskliga rättigheter "- ett klart hot mot the First Amendment, enligt kritikerna.
Resolutionen lades fram nyligen av USA och Egypten. Den godkändes av FN: s råd för mänskliga rättigheter som ett första steg i processen inom den internationella organisationen.

Det kräver att alla nationer fördömer och kriminaliserar"allt främjande av hat baserat på nationalism, ras eller religion och som kan innebära uppmaning till diskriminering, fientlighet eller våld.
FN: s generalförsamling har godkänt en resolution om "förtal av religion" i samtliga tre möten från 2005 till 2007. Texten har alltid varit likartad, och de har alltid haft stort stöd från muslimska länder med motstånd från västerländska demokratier, inklusive USA.

Online kritiker av administrationen är orolig över att det nu är USA som driver en plan som skulle skydda "åsikts-och yttrandefriheten" genom att slå ned på uttalanden som kritiserar problem, grupper eller religioner.
Resolutionen uppmanar alla stater att se till ... "att relevant nationella lagstiftningen är förenlig med internationella åtaganden avseende mänskliga rättigheter "....."att vidta alla nödvändiga åtgärder för att sätta stopp för kränkningar av dessa rättigheter och att skapa förutsättningar för att förhindra sådana brott, samt att de har skyldigheter att se till att de genomförs i praktiken . "

Robert Spencer från JihadWatch skrev att samtidigt som det låter som en bra idé att minska "förespråkande av nationellt hat, rashat eller religiöst hat", finns det mycket som är fel med förslaget.

"Först och främst finns det där lilla First Amendment, som garanterar amerikanernas rätt till yttrandefrihet och pressfrihet, båda lika viktiga. Varje lag som försöker reglera tal - och i så vaga och svepande termer - skulle strida mot författningen ", skrev han.
"Uppmaning "och" hat" tolkas av betraktaren - eller för att vara mer exakt, av den som har avgörandet.
Den som har makt kan besluta att tysta de maktlösa genom att klassificera deras åsikter som" hets mot folkgrupp. " Landets grundare visste att yttrandefriheten var ett grundläggande skydd mot tyranni: möjligheten till oliktänkande, fritt och offentligt och utan rädsla för fängelse eller andra repressalier, är en hörnsten i en verklig republik. Om vissa idéer inte kan höras och är förbjudna från högre instans, är de som kontrollerar tyranner, hur välvilliga de än må vara. "

General of the Organization of Islamic States, Ekmeleddin Ihsanoglu, varnar för att "Vi har skickat ett tydligt budskap till Väst om vilka röda linjer som inte bör korsas, vad gäller yttrandefrihet om islam och terrorism.
De 57 medlemsländerna i Organization of the Islamic Conference har bedrivit lobbyverksamhet för en "plan mot förtal" som är baserad på Kairo-deklarationen om mänskliga rättigheter i islam, från 1999. Kairodeklarationen säger att "alla rättigheter är föremål för sharialag, och sharialagen är den enda källan för mänskliga rättigheter".

World Net Daily


7 Kommentarer:

Anneli sa...

Jaha det kom till och med snabbare än jag befarade så nu vill man alltså driva igenom ett bindande beslut som ju de tidigare inte varit,

FN har inget existensberättigande längre - tvärtom utgör det en fara för de demokratier som ännu finns kvar.

Ann-Marie sa...

Det är anmärkningsvärt att det alltid handlar om islam, inga andra religioner har något att komma med enligt muslimerna. Väst har helt enkelt gett efter för muslimerna alldeles för mycket under årens lopp och nu står vi inför hotet att sharialagar införs både här och där inom en mycket snar framtid. Finns det något land kvar i världen dit man kan flytta ifrån eländet?

Anonym sa...

Då skall ju även det islamistiska hatet mot västerlandet fördömas. Det är väl positivt. Men hur skall de islamiska diktaturerna klara det?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Då har vi bara att vänta på att dom kommer och hämtar oss i natten...

Ulrki sa...

Sannolikheten för dig Robin är att tomtar och troll hämtar dig på natten. Hjärnspöken!

Berit sa...

Här är Pat Condells syn på saken.
http://www.youtube.com/watch?v=KjSjpNe1-Vc&feature=player_embedded
"Right on", som vanligt

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Du kanske kommer vara en av dessa tomtar, Ulrki?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.