06 oktober 2009

Olycksbådande definition av "rasism"

Schweiz ska hålla omröstning om förbud mot islams bajonetter, det vill säga minareter. Nu har en valaffisch förbjudits av myndigheterna i staden Basel, därför att den skulle vara "rasistisk".

Verkligen? Som bloggen Gates of Vienna skriver, "Burkan döljer alla tecken på dess bärares ras — hur kan vi vara säkra på att figuren inte representerar Helena Benaouda?"

2 Kommentarer:

Knute sa...

Wikipedia:

Helena Benaouda, tidigare Fagerdin, född den 22 maj 1959 i Haukipudas, Finland, är ordförande i Sveriges muslimska råd. Hon tillträdde posten 2004 efter att tidigare varit rådets förbundssekreterare.

Benaouda flyttade till Sverige 1979 och det var i tjugoårsåldern som hon, via en granne kom i kontakt med islam, som hon sedan konverterade till. Hon syns ofta i media i diskussioner som rör islams roll i Sverige. Hon har bland annat studerat sociologi, idéhistoria och ekonomi.

Hon är mor till Safia Benaouda, en av fyra svenskar som greps i Pakistan i september 2009 anklagad för terrorism.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Helena_Benaouda

Naivtive sa...

Att förbjuda denna affisch måste ju anses vara ett åsiktsförbud. Bilden är ju ett klart ställningstagande vad man vill säga med den, men i vad ligger det rasistiska i den?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.