17 oktober 2009

Så ynkligtDet har gått 9 månader och Obama ägnar sig fortfarande åt en kampanj mot Bush genom att framställa sig själv som Offer för vad han kallar "Bush missriktade experiment."
Numera gäller det att vara försiktig med vad man säger i olika sammanhang; allt finns nämligen dokumenterat.
Det var inte alls länge sedan Obama i sitt tal till FN yttrade: "Ingenting är lättare än att skylla på andra. Det befriar oss från ansvar för våra val och våra handlingar. Vem som helst kan göra det".

Obama vann visserligen valet, men med endast 7 poäng i en tid av verklig ekonomisk katastrof och över en motståndare som ingen var särskilt entusiastisk inför.
Obama tog sin vinst personligt och trodde att han i banana-republik-stil skulle kunna stuva om allt efter eget gottfinnande. Han framställde sig som talesman för den "lilla människan' men när den vanliga lilla människan ifrågasatte och protesterade mot alla påhitt kallade man det felinformerat, vilselett, irrationell, argt, överspänt, på gränsen till rasistiskt.

Men Obamas stora problem nu är att han tummat på det viktigaste en president har och det är folkets förtroende.
Enligt Rasmussen underkänner mer än hälften av alla, Obamas politik. (51%)
Obama har grävt ner sig i sjukvårdsförsäkringen och ignorerat allt annat som folk tycker är mycket viktigare. Ekonomin, arbetslösheten, kriget i Afghanistan är sådant som man är mycket mer oroade över.
Man kan inte ha förtroende för någon som så uppenbart försöker föra människor bakom ljuset.
Han kan inte säga att sjukvårdssystemet är fullständigt kass och konkursmässigt och i behov av radikal återuppbyggnad och i samma andetag säga att "ingenting kommer att förändras för dig".
Han kan inte säga att Medicare ruinerar landet och att en nedskärning av 500 miljarder inte kommer att ha någon effekt på vården.
När han säger att han kommer att utöka möjligheten till vård och samtidigt minska kostnader skapar det misstro. Även de som röstade på Obama är inte dummare än att de inser att det är lögn och det gör dem arga.2 Kommentarer:

DJ sa...

Demokraterna hade majoritet i bade delarna av kongressen sedan 2006 och Obama var en av senatorerna. Sa visst, han kan saga att an arvde den ekonomiska krisen, men han arvde den ju fran SIG SJALV och sina demokratiska vanner. Dom skrot ju tillochmed om hur Bush var en 'lame duck president'.

Det var skrammande under valet hur manga som inte ens visste at demokraterna hade makten i Washington.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Typisk muslimsk taktik att skylla ifrån sig på andra...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.