14 oktober 2009

Ska vi skilja på svarta och vita?

Efter att ha skrivit om Zachary Christie nedan läste jag Lawrence Austers syn på saken och hans slutsatser.
Han säger att Nolltolerans-regeln tidigare gav möjlighet till bedömning från fall till fall men skoldistriktet fick klagomål som indikerade att svarta barn bestraffades oftare än vita.
Newark , en stad på 30,000, har 6% svarta men det är tydligt att denna minoritet orsakar så många problem att det verkade orättvist och diskriminerande att bestraffa dem.
94 % av barnen måste gå miste om varje form av handlingsutrymme, så att sex procent inte tycker att de behandlas på ett diskriminerande sätt.

Det finns tre lösningar på den här röran, enligt Auster.
Antingen måste vi förkasta den liberala ideologin om omfattande icke-diskriminering, som kräver sådana dumheter som att man automatiskt skickar hem en skötsam sexåring under 45 dagar bara för att han tar med ett campingbestick till skolan
Eller vi kan skrota Högsta Domstolens beslut i Brown v. Board of Education (som inte har förankring i konstitutionen, utan är ett rättsligt diktat) och låta lokala skoldistrikt segregera skolor med hänsyn till ras. Om man placerar svarta och vita i olika skolor med olika pedagogiska och disciplinära metoder, lämpliga för varje ras, elimineras det utopiska kravet på lika akademiska och disciplinära resultat mellan raserna.

Naturligtvis innebär en segregation av ras att vänstern inte längre kan rida på sin käpphäst om diskriminering så det skulle ju inte gå. Inom liberalismen finns det ingen lösning.

En tredje möjlighet är att vita bosätter sig i områden med bara vit befolkning.
Enligt en svart författare Rich Benjamin, fortsätter denna tendens att öka. I sin nya bok, Searching for Whitopia: An Improbable Journey to the Heart of White America, börjar Benjamin med att säga att dessa växande vita samhällen har "en outsäglig social charm - ett trevlig utseende och känsla." Han säger också att han hade trevliga upplevelser där och att folk var snäll mot honom personligen. Men han godkänner inte sådana grupperingar utan säger att de utgör en risk för den amerikanska demokratin. Ett exempel på denna risk, som Benjamin kallar "spinning out of control," är "te-partyrörelsen", där människor är oroade över att deras skatter kommer att slösas bort på minoriteter och illegala invandrare. Vita får inte oroa sig över att de påtvingas skatter för att subventionera de som är här i landet illegalt.
Han säger att regeringen måste göra allt den kan för att se till att "alla" amerikaner är integrerade, vilket i praktiken betyder, att sex-åringar som Zachary Christie, måste fortsätta att avvisas 45 dagar från skolan, allt för att skapa den utopiska målsättningen att uppnå en perfekt ras-integration och perfekta ras-resultat inom alla områden i livet.


3 Kommentarer:

Hubba sa...

Ja Berit. The south will rise again. Segregering på bussar, skolor och tåg?

Berit sa...

Hubba, du som alltid anmärker och klagar utan att aldrig någonsin komma med egna idéer; Hur föreslår du att man ska göra?
Om sex procent av befolkningen anser att det är rasistiskt att bestraffa deras barn om de bryter mot skolans regler, och att man därför tar till Noll-tolerans så att sunt förnuft totalt spolas, hur tycker du att problem som detta ska lösas?

Berit sa...

Ser att du enbart kan åstadkomma skällsord, Hubba. Är det allt du är kapabel till ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.