29 oktober 2009

Solen värmer jorden


Solen?

Ja jag vet, det är ett kontroversiellt påstående. Skulle kanske inte skriva det, men Habibullo Abdussamatov, chefen för rymdforskning i St. Petersburg's Pulkovo Astronomical Observatory säger samma sak.

Han riktar skarp kritik mot klimatalarmisterna som tror att koldioxid kommer att orsaka allvarlig uppvärmning av jorden. Abdussamatov har publicerat ett dokument där han spårat solfläcksaktiviteten från 1800-talet och där han visar att det är solens strålning, TSI, som är den främsta anledningen till klimatvariationer på jorden, inte koldioxid.
Dessutom har Abdussamatovs analys av solens aktivitet lett honom till slutsatsen att jorden är på väg in i en långvarig avkylningsperiod, eftersom solfläcksaktiviten för närvarande är i en fas som betraktas som ett "minimum".
Observationer av solen visar att i perioder av ökade temperatur, har koldioxid "icke varit skyldig" och för kommande decennier är det inte katastrofal uppvärmning som är faran utan en global, och mycket långvarig temperatursänkning.
Raporten finns med i en dokument från U.S. Senate Committee on Environment and Public Works, och upptar mer än 700 vetenskapsmän som protesterar mot teorin att global uppvärmning är orsakad av människan.
För ett par år sedan publicerade National Geographic forskningsresultat från NASA (2005) som visade att planeten Mars var under uppvärmning och "polerna" på Mars minskade i storlek. Abdussamatov uttalade sig även då om att det är naturligtvis solen som också värmer Mars och knappast mänsklig aktivitet, men det gör man inga pengar på och marsmänniskorna kan man ju inte beskatta eller ge dåligt samvete.

Jag håller med ryssen. Solen värmer jorden. Det verkar vettigt.
Vi började elda i vedspisen tre veckor tidigare i år än förra året.

sds svd svd sds svd svd sds sds

4 Kommentarer:

Gammelsvensk sa...

Kanske bara lite utanför ämnet men jag har inte hört något om ozonlagret på länge. Har det lagat sig eller var det inte så farligt med hålen som man trodde?

Berit sa...

Det där med ozone har varit ett krux.
För det första gick det inte att uppamma något verkligt intresse för "problemet", folk brydde sig inte. Det är mycket enklare att skrämma folk med den luft som alla andas!
För det andra har man varit tvungen att revidera teorierna om hur ozonehålen bildades och hur det relateras till klimatförändringar och man medger att man inte förstår hur hålen ursprungligen bildades.
Tänk om det var helt naturligt!

Knute sa...

Överför Alliansen makten till en ny världsregering om sju veckor?

Vad det handlar om är att FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december inte bara handlar om att begränsa växthusgaser utan de facto överför mycket makt till en ny icke-vald världsregering. Denna regering kommer att ha mycket stora befogenheter. Den kommer att överföra mycket stora belopp till u-länderna, kunna sätta en 2% skatt på alla finansiella transaktioner m.m.

http://www.moderna-myter.se/2009/10/overfor-alliansen-makten-till-en-ny.html

Knute sa...

Björn Lomborg har skrivit en artikel för Wall Street Journal angående malaria i Zambia och vilken gigantisk felsatsning klimatåtgärderna är. I stället för att försöka få så många människor som möjligt att överleva denna dödliga sjukdom vill politikerna satsa groteska summor på att styra temperaturen på planeten.Varje timma dör 114 människor ...

http://klimatbluffen.blogspot.com/2009/11/bjorn-lomborg-om-malaria.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.