04 oktober 2009

Sydsvenskan granskar militanta vänstern

I dagens Sydsvenska inleder man en granskning av Den militanta vänstern. Vad skall man säga? "Sent skall syndaren vakna", eller? Nåja, kritiska artiklar mot vänsterfascisterna har i ärlighetens namn inte helt saknats i Sydsvenskan tidigare. Behovet av en särskild granskningsserie är mycket stort i hela landet och jag hoppas att de andra stora medierna följer Sds exempel. Vi får se om man på Sds gör jobbet lite ärligare och grundligare än man klarat av tidigare, och verkligen lever upp till sin liberala agenda.

Jag noterar att Dragan Klaric har ögonen med sig och på sin blogg anmärker han på det att Sds betecknar vänsterfascisterna som autonoma. Varför envisas man med att använda denna missvisande beteckning? Vid detta laget borde man väl ha gjort sig av med den irrationella föreställningen att vänsterextremister skulle vara mera moraliskt högstående och finare än deras bruna högermotsvarigheter? I en parallellartikel redogör man SÄPOs analys av detta:

"Samhällets syn på de olika rörelserna gör att toleransen skiljer sig åt:
Våld i vit-maktmiljön uppfattas som nazistiska dåd medan det autonoma våldet oftare förklaras i termer av "ungdomligt oförstånd" och "att i grunden sunda värderingar" spårat ur.
De autonoma har både avsikt och förmåga att störa den allmänna ordningen. Det utgör dock inte ett hot mot demokratin, men brotten begränsar andra individers rätt att utöva sina grundlagsfästa fri- och rättigheter
"

"Inget hot mot det demokratiska statsskicket"? Någon mer än jag som anser att demonstrations- och mötesfriheten är grundläggande delar av det demokratiska statsskicket? Någon som minns hur ett politiskt parti hindrades av vänsterterroristerna att utöva sina demokratiska rättigheter i Malmö för ett tag sedan? Någon som minns hur islamofascisterna angrep en fredlig folklig manifestation i Malmö och hur polisen inte förmådde skydda de angripna? Någon som minns hur vänsterterrorister angrep en politker och hans sambo i Stockholm för inte länge sedan? Brandbomber mot bilar, misshandel, hot osv osv. Jag skulle inte våga deklarera vilket parti jag röstar på om jag satt på en krog i de södra delarna av min hemstad Malmö, och jag har inte en paranoid läggning. Demokratiproblem?

Vidare skriver man:

"I Skåne utreder polisen fler misstänkta brott från vänsterextrema än från högerextrema grupper. De senaste tio åren har autonoma aktivister misstänkts för tre gånger så många brott som de högerextrema, enligt Säpo."

Någon mer än jag som kommer att tänka på EXPO? Hur kan EXPO finna det meningsfullt att i dagens situation försöka skilja på höger- och vänsterextremism i sin jakt extremister, antidemokrater och rasister? De extrema möts i sina ytterligheter och det viktigaste, som också är det de har gemensamt, är att de är våldsbenägna och antidemokratiska.

Det skall bli intressant att se hur detta utvecklar sig och om det ger genklang på en nationell nivå.

Läs även Wendels blogg om de rödgrönas stöd till våldsverkarna.

Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds Sds

1 Kommentarer:

Afa-apa sa...

Gustav Feuk!!!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.