11 oktober 2009

Threepers och Oath Keepers.


Vet inte hur intressant detta är, men ni som följer amerikansk politik kommer att stöta på dessa två uttryck ganska snart och eftersom begreppet är främmande för europeiskt sätt att tänka, ska jag försöka mig på en kort förklaring.

Oath Keepers är en opolitisk sammanslutning av militärer, reservofficerare, National Guard, polispersonal och veteraner som svurit en ed att upprätthålla och försvara konstitutionen mot alla fiender, utländska och inhemska ... och de menar det verkligen.


Vår ed är svuren till Konstitutionen, inte till politikerna, och den eden kommer att hållas. Vi kommer inte att "bara följer order.

1. Vi kommer INTE att lydda order att avväpna det amerikanska folket.
2. Vi kommer INTE att lyda order att söka efter vapen i amerikanares hem, fordon eller tillhörigheter utan arrestorder .
3. Vi kommer INTE att hålla amerikanska medborgare som "olagliga fientliga stridande" eller ställa dem inför rätta i militärdomstol.
4. Vi kommer INTE att lydda order att införa undantagstillstånd eller en "state of emergency" i en stat, utan uttryckligt medgivande av delstatens lagstiftare och guvernör.
5. Vi kommer INTE att lydda order att invadera och underkuva en stat som hävdar sin suveränitet och förklarar att den nationella regeringen agerar i strid med det avtal genom vilket staten inträdde i unionen.
6. Vi kommer INTE att lydda order att ställa amerikanska städer under blockad och göra dem till gigantiska koncentrationsläger.
7. Vi kommer INTE lyda någon som vill tvinga amerikanska medborgare in i någon form av fångläger oberoende av förevändning.
8. Vi kommer INTE att lydda order att hjälpa eller stödja användningen av utländska trupper på amerikansk mark mot det amerikanska folket för att "bevara freden" eller "behålla kontroll" i en nödsituation, eller någon annan förevändning. Vi kommer att betrakta en sådan användning av främmande trupper mot vårt folk som en invasion och en krigshandling.
9. Vi kommer INTE att lydda något beslut om förverkande av det amerikanska folkets egendom, inklusive mat och andra förnödenheter.
10. Vi kommer INTE att lydda order som strider om folkets rätt till yttrandefrihet, fredliga sammankomster och rätt att till regeringen framställa prövning av klagomål.


Threepers är en förkortning av Three Percenter och historien bakom dem är att under Amerikanska Revolutionen uppgick de aktivt stridande styrkorna aldrig till mer än 3% av kolonisterna. De stöttades aktivt av ungefär 10% av befolkningen och man uppskattar att ytterligare 20% stod på deras sida utan att ge något praktiskt stöd.
Dagens tre-procentare hävdar inte att de representerar 3% av befolkningen, ingen utredning finns över det. De påstår dock att 3% av alla vapenägare tillhör deras grupp och det innebär 3 miljoner människor. De säger att de inte kommer att låta sig avväpnas eller kompromissa. De kommer inte att tillåta ytterligare begränsning av traditionella friheter och de kommer att försvara sig om de blir attackerade.
De avser att behålla de av Gud givna naturliga rättigheterna till frihet och egendom och det innebär rätten att äga och bära vapen.

Bilder och en del av dessa uppgifter har hämtats från Sipsey Street Irregulars

7 Kommentarer:

Anonym sa...

"3. Vi kommer INTE att hålla amerikanska medborgare som "olagliga fientliga stridande" eller ställa dem inför rätta i militärdomstol."

- hur ställer dom sig till islamistiska fientliga stridande med amerikansk medborgarskap?

Evert sa...

Gud har givit folk lika mycket som påskharen och jultomten. Ingenting.

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Berit sa...

Anonym, Vad jag kan förstå betraktas det som landsförräderi om man strider mot sitt eget land. Landsförrädare döms vanligtvis till döden om man anses skyldig av en jury.
Vilken religion en landsförrädare har saknar betydelse

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Mesiga Sverige är i vanlig ordning ett undantag, vilket fallen Wennerström och Bergling tydligt indikerar. Dom kan nog skatta sig lyckliga att vara svenskar för i de flesta andra länder hade dom blivit avrättade. Inte ens i krig har Sverige dödstraff. Typiskt med tanke på att vi har bland dom värsta förrädarna.

pw sa...

Tur att det finns de som vill försvara friheten. Jämfört med vänstersnurrarnas idéer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.