20 oktober 2009

UN Watch

FN:s råd för Mänskliga Rättigheter debatterade Goldstone-rapporten och som väntat såg vi en rad av världens värsta förbrytare fördöma det demokratiska Israel för brott mot mänskliga rättigheter. I en upptrissad lynch-mobb atmosfär, anklagade Kuwait, Israel för "uppsåtligt dödande, avsiktlig förstörelse av civil egendom och att avsiktligt bränna jorden".
Pakistan sade att "fasorna från israelisk ockupation fortsätter att hemsöka det internationella samfundets samvete". Arabförbundet åsikt, "Vi måste fördöma Israel och tvinga Israel att acceptera internationell legitimitet". Ahmadinejads Iran sade att "de grymheter som begåtts mot palestinierna under angreppen mot Gaza ska tas på allvar och följas upp av det internationella samfundet för att sätta stopp för straffriheten och trots mot lagen".

Vad dessa representanter inte väntat sig var följande tal av Col. Kemp. En man som upprepade gånger satt sitt liv på spel för att försvara den demokratiska världen från mordiska Saddam Hussein, al-Qaida och talibanerna. I samma ögonblick som han började sin första mening, föll rummet i tystnad. Domare Goldstone, författare till den vinklade rapporten som ledde till det ensidiga fördömandet, hade vägrat att höra Col Kemp vittnesmål under hans "fakta"-utfrågning. Men UN Watch såg till att hjältens röst skulle höras - i FN, och runt om i världen. (se video och översättning)Tack, herr talman.

Jag är före detta befälhavare för de brittiska trupperna i Afghanistan. Jag tjänstgjorde i Nato och FN, kommenderade soldater i Nordirland, Bosnien och Makedonien, och deltog i Gulfkriget. Jag tillbringade mycket tid i Irak efter invasionen 2003, och arbetade med internationell terrorism för den brittiska regeringens Joint Intelligence Committee.

Herr President, baserat på min kunskap och erfarenhet kan jag säga detta: Under operation Cast Lead, gjorde den israeliska försvarsmakten mer för att tillvarata rättigheterna för civilbefolkningen i stridszoner än någon annan armé i krigens historia.
Israel gjorde det, samtidigt som de stod inför en fiende som medvetet positionerat sin militärmakt bakom mänskliga sköldar av civilbefolkning.

Hamas, liksom Hizballah, är expert på att styra medias rapportering. Båda kommer alltid att ha folk som är beredda att ge intervjuer och anklaga de israeliska styrkorna för krigsförbrytelser. De är skickliga på att arrangera och snedvrider incidenter.

IDF står inför en utmaning som vi britter inte behöver möta i samma utsträckning. Det är det automatiska, Pavlovia-antagandet av många internationella medier och internationella människorättsgrupper, att IDF gör fel, att de missbrukar mänskliga rättigheter.

Sanningen är att IDF vidtog extraordinära åtgärder för att informera Gazas civilbefolkning om vad som var målområden. De släppte över 2 miljoner broschyrer och ringde över 100.000 telefonsamtal. Många uppdrag som skulle ha tagit ut Hamas militära resurser genomfördes aldrig för undvika civila offer. Under konflikten tillät IDF att enorma summor i humanitärt bistånd släpptes in i Gaza. Att ge bistånd så gott som direkt i fiendens händer, är att enligt militära regler i normala fall helt otänkbart. Men IDF tog dessa risker.

Trots allt detta dödades naturligtvis oskyldiga civila. Krig är kaos och fyllt av misstag. Misstag har gjorts av brittiska, amerikanska och andra styrkor i Afghanistan och i Irak, varav många kan tillskrivas den mänskliga faktorn. Men misstag är inte krigsförbrytelser.

Mer än något annat var civila offer en följd av Hamas sätt att strida. Hamas försökte medvetet offra sina egna civila.

Herr talman, Israel hade inget annat val än att försvara sitt folk, för att stoppa Hamas från att anfalla dem med raketer.

Och jag säger det igen: IDF gjorde mer för att skydda rättigheterna för civilbefolkningen i stridszon än någon annan armé i krigens historia .

Tack, herr talman.
------------

Genom att lägga det mesta av skulden på Israel har Goldstone Commission, liksom andra FN-undersökningar tidigare, bortsett från det som underblåser och underhåller stridigheterna i Mellanöstern.
Det är att generationer av palestinska barn under Hamas regim indoktrineras och tränas för krig mot Israel...inte fred.
Varje år använder Hamas regering miljoner för att hat-kulturen ska frodas och hyllar palestinska martyrer, därför att de dödat israeler.
Förra sommaren anordnade Hamas över 700 sommarläger för 100,000 barn i Gaza och det handlade inte om att grilla korv. Man tränade med plastgevär och slogans som "Allah är vårt mål. Mohammed vår förebild, koranen vår lag, jihad vår väg och död för Allah vårt främsta hopp."


1 Kommentarer:

Knute sa...

Palæstina-hjælpen virker!

Enestående succés for Folkekirkens Nødhjælp og Statens bistand til palaraberne:

BBC: The Palestinian militant group Hamas has test-fired a rocket capable of reaching Tel Aviv from Gaza, Israel’s head of military intelligence has said.

http://hodja.wordpress.com/2009/11/04/pal%c3%a6stina-hj%c3%a6lpen-virker/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.