01 oktober 2009

Vems barn är det?

Francie Brummel och Lisa Snyder trodde att de hade en perfekt lösning så att deras två barn kunde kommma till skolan varje morgon.
Brummel lämnar sin 7-åriga son vid Snyders hus på väg till jobbet och där väntar han på bussen i ungefär en timme tills det är dags att åka.
En annan granne, Lori Forbes, tar med sin son och Mindy Rose son till Snyders hem också och alla åker tillsammans med bussen.
Kvinnorna är alla goda vänner och grannar, de bor nära varandra i en lantlig förort. Snyder tar inte betalt för detta eftersom det är en tjänst mellan vänner och barnen är kompisar.

Enligt lagen i Michigan kan en person inte ta hand om någon annans barn i mer än fyra veckor per år om de inte är nära släkt, såvida de inte har fått tillstånd eller registrerats hos staten. Underlåtenhet att göra detta är en förseelse som bestraffas med böter eller fängelse och nu är Snyder anmäld till myndigheterna.

Men det är inte bara i vissa stater i USA som föräldrar förbjuds att själva avgöra vem som ska passa deras barn.

Två poliser i England passade varandras barn eftersom de arbetade olika skift.
England’s Children’s Minister konstaterade att de bröt mot en lagen om 2006 Childcare Act därför att arrangemanget varade mer än två timmar per dag och att det därför anses som en "belöning". Det var inte längre barnpassning utan olaglig hantering av barn.
De måste därför godkännas och registreras hos myndigheterna till en kostnad av £103.

Om man inte är nära släkting måste följande villkor uppfyllas om man inte är registrerad:
*Barnpassningen måste ske i föräldrahemmet.
* Det försiggår bara mellan kl. 18.00 och 02.00
* Det äger rum bara två timmar per dag eller 14 dagar under ett år.
------
Skulle inte förvåna mig, men jag var kanske lagbrytare i Sverige under en tid då jag och en väninna delade på ett heltidsjobb i affär så att vi var hemma varannan vecka när hennes barn och mina kom från skolan.
-----
Detta är absolut vansinne.!
Föräldrar tillåts inte att välja barnpassning bland de personer som de känner; vars attityd och värderingar de delar och uppskattar; personer som de vet tycker om deras barn.
Föräldrar omyndigförklaras ständigt och samhället som helhet tycker att det är OK.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.