26 oktober 2009

Vissa journalister skyr inga medel

Det är en svensk dödssynd att generalisera. Man får inte säga att muslimer är är ett hot, utan måste infoga det lilla ordet "vissa", eller "många", eller "inte alla" osv.

Om detta är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson högst medveten, och skulle aldrig komma sig för att säga "Muslimerna är vårt största utländska hot", som Aftonbladet utan hans godkännande satte som rubrik till hans debattartikel. Tidningen iscensatte alltså ett bakhåll mot honom, för att ge godhetsindustrin anledning till att attackera Sverigedemokraterna.

- - -
Hamburgerkedjan McDonald’s annonserar med rubriker som ”Vi anställer inte invandrare” och ”Vi anställer inte indier, etiopier eller polacker”. Sydsvenskan skriver: "Budskapet är att företaget anställer ambitiösa individer, oavsett hur efternamnet uttalas." Verkligen? De flesta indier är hinduer, och de flesta etiopier och polacker är kristna. Varför pekas just dessa folk ut? Är det islam som spökar igen?

- - -
Gissa vem som sagt detta: "Det finns i Dansk Folkeparti en folklighet som är på riktigt. De är väldigt trevliga och tillgängliga när man ringer." Ingen annan än Lena Sundström, journalisten som i en bok öppet deklarerat att man är tvungen att ljuga för att inte sätta invandringsprojektet i dåligt ljus. Kanske hon börjar vackla i sin fientlighet mot "främlingsfientligheten". Men för karriärens skull framhärdar hon och varnar mot den yttrandefrihet, som hon som svenska ser att danskarna har – allt är ju relativt och i förhållande till Sverige....!

”Det är bäst att hålla käften”, förmanar hon. Man skall inte blanda sig i politik, eftersom man bara har sina egna fördomar. Det är bättre att tiga. Bättre om folk ”satt vid borden med deras fördomar och himlade med ögonen, men inte sade något”.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.