24 november 2009

Är Obama rasist?


Ja, säger Kevin Jackson. Obama är den bästa sortens rasist när det gäller vita och den sämsta vad gäller svarta.

När det gäller vita är han öppen och rättfram vilket han diskuterar i sin bok "Dreams from my father" där han säger: "Jag slutade påpeka min mammas ras när jag var runt 12 eller 13 eftersom jag misstänkte att jag gjorde det för att ställa mig in hos vita. Jag hittade en tröst i att uppamma en känsla av missnöje och fientlighet mot min mammas ras."

Under sin kampanj försökte han dölja sin rasism mot vita genom att bortförklara betydelsen av sina 20 år i pastor Wrights kyrka genom att säga att han egentligen inte riktigt lyssnade till predikningarna.
Detta är en kyrka som praktiserar Black Liberation teologi och om ordet "svart" byttes ut mot "vit" skulle den passa som tillhåll för Aryan Brotherhood

Efter valet fortsätter han att stoltsera med sin rasism mot vita genom att fylla sitt team med svarta rasister. Den först utsedde var en framstående svart nationalist, Van Jones, som fick posten som "Gröna Jobb tsaren".
Utnämning av en svart nationalist till denna position kan jämföras med om Bill Clinton hade utnämnt en KKK-man till en liknande position. Om det sistnämnda hade hänt skulle åtminstone Vänstern ha upprörts.

Obamas rasism mot svarta är mycket mer försåtlig och därför farligare. Obama tror faktiskt att han hjälper svarta igenom sin politik, när resultatet i själva verket är förödande för dem. Ett bra exempel är utbildning.
Svarta vet med sig att utbildning är det enda sättet att ta sig ur fattigdom och andra problem i det svarta samhället.
Obamas första rasistiska aktion som president var att ta bort "skol-checkarna"(vouchers) i D.C och Chicago och som gav alla, svarta som vita ekonomisk hjälp att välja privatskola till sina barn. Systemet, som infördes av Bush, har visat sig ge ypperliga resultat men nu hänvisades svarta barn från ambitiösa hem på nytt till områden med drog-problem och kriminalitet i skolan.

Obama placerar emellertid sina egna barn i privat skola.

Den första svarta presidentens politik marginaliserar svarta. Det är det grymmaste slaget av rasism, eftersom det berövar svarta hopp istället för att inspirerande till det. De svarta lämnades med förhoppningen att Obama skulle omfördela välstånd och ta från de som producerar och ge till dem som gladeligen tar emot.

Den socialism som Obama förordar för svarta -utjämning genom tvång- har inte hjälpt svarta någonstans i världen
Det finns inte ett enda land på den svarta "fäderne- kontinenten", som ger en strimma av hopp. Man skulle kunna tro att Obama kunde visa på något land i Afrika där han tycker att hans politik fungerar för svarta.
Men i dagens Afrika finns bara krig och rykten om krig. Människors tillvaro beror bara på vilken sida av "mord" man befinner sig ... barnamord, mord, brodermord eller folkmord. Diktatorer plundrar de länder de borde förbättra och Afrikas folk har inte något annat att visa upp än extrem fattigdom och förtryck.

Faktum är att den plats där svarta människor har det bäst är i Förenta Staterna. Amerika kan skryta med att ha fler svarta idrottsmän som är mångmillionärer, underhållare, storföretagsägare, och så vidare än något annat land i världen - allt på grund av kapitalismen .

Visst är Obama en rasist Men de flesta rasister behöver bara se hur den andra sidan ser ut för att förstå. Obama har bara hört talas om konservatism, eftersom han aldrig har haft en konservativ vän. Han förstår bara den ena sidan - den rasistiska radikala sidan. Det är anledningen till att sunt förnuft tycks vara radikalt för honom. Det är därför som patrioter förföljs och hånas och de högpresterande ska hållas tillbaka.
En sann konservativ person skulle aldrig bli vän med en sådan som Obama. Obama måste omges av fjäskare och de som stryker medhårs, eller radikala ledare han kan beundra. Min förhoppning är att Obama verkligen kommer att lära känna några konservativa, svarta och vita. Då kanske, kanske kommer han att förstå att han är både det bäste och värste av rasister.

1 Kommentarer:

MS sa...

Det var många svarta som trodde att valet av Obama skulle förändra allt. Vissa hade helt orealistiska förhoppningar men för många så var han en symbol för att Amerika en gång för alla hade lämnat segregationen bakom sig.

Nu har verkar det inte bättre än att det bara var en illusion och att dom svarta som du säger istället ser en försämring. Nu kan man i o f s ifrågasätta hur" svart" Obama egentligen är och då refererar jag inte till det faktum till att han egentligen per definition är mulatt utan att han under en lång tid har tillhört samhällets elit. Han gick på Harvard Law School och jobbade som advokat i några år innan han blev senator för Illinois. Jag gissar att han inte bodde i något ghetto under den tiden. För att förekomma Birger så menar jag självklart inte att svart inte kan lyckas utan det faktum att dom flesta som lever ett priviligerat liv oavsett hudfärg lever i en annan värld än oss vanliga dödliga och många av hans svarta väljare som såg honom som en Messias lever under helt andra förhållanden.

Nu har vi det faktum att Amerikas första svarta president inte radikalt har förändrat livet för dom många männiksor som satte sitt hopp till honom för ett år sedan. Frågan är när dom mest radikala svarta grupperna kommer att börja distansera sig från honom och när för vi för första gången höra någon företrädare för en sådan organisation kalla Obama för en "Oreo" offentligt? Det är som bekant ett väldigt nedsättande uttryck svarta emellan. För er som inte känner till detta så är en Oreo en kaksort som är väldigt populär i USA. Den är brun på utsidan med en vit fyllning. Det används mot dom svarta som ofta via en akademisk karriär har gjort en klassresa och kanske flyttat till ett område där många vita bor och som enligt dom andra antagit mera "vita" värderingar, att dom är svarta på utsidan men vita inuti.

Jag hoppas att jag har fel men det finns en risk att det kommer bli en backlash om Obama fortsätter att dabba sig eller rättare sagt inte göra någonting. Han har inte fått igenom många förslag och många ifrågasätter om han verkligen har den politiska erfarenhet som krävs för ämbetet. Att hålla presskonferenser med hjälp av en teleprompter är inte detsamma som att leda ett land. Speciellt den sista stormakten.

Det han ändå ska ges cred för är hans uttalande hos Dave Letterman när han sa "I was black before the election". Dvs att hans hudfärg inte spelade någon roll för dom många vita som röstade på honom så det gör den inte nu heller när dom kritiserar honom utan det är hans politik dom inte är nöjda med.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.