25 november 2009

Arabisk agro-imperialismSaudiarabien använder miljarder dollar för att upprätta plantager att producera ris och andra stapelgrödor i afrikanska nationer som Mali, Senegal, Sudan och Etiopien. Alltså i världens mest utsvultna kontinent som för närvarande inte kan föda sig själv, än mindre utländska marknader.

Sheik Mohammed Al Amoudi har köpt upp stora delar av Etiopien för att odla mat, inte åt etiopierna men åt araberna. Bakom taggtrådsstängsel växer konstbevattnade grödor för export över Röda havet. Marken har han köpt billigt av den etiopiska regeringen vars kommunistiska föregångare hade stulit den från bönderna.

Sveriges rikaste finansman heter Mohammed Al-Amoudi

6 Kommentarer:

Knute sa...

Why is America Still Allied with Saudi Arabia?

Al Rabaa tells the story of Karin (presumably a pseudonym), a German woman who took a taxi downtown and got arrested for doing so. Thrown into a dungeon, beaten, raped, traumatized, no one knew where she was.

http://pajamasmedia.com/phyllischesler/2009/11/24/why-is-america-still-allied-with-saudi-arabia/2/

Anneli sa...

Neokolonialism?

Nej naturligtvis inte, araberna är ju inte européer

MS sa...

...och Kina köper upp resten av Afrika men är det någon på vänsterkanten som skriker kolonialism? Självklart inte eftersom det är asiater och inte européer det handlar om och enligt dom så är själva definitionen av en rasist är att denne är vit. Robert Mugabe kan uttala sig om ”jävla vitingar” men det förlåter vänstermaffian med att Zimbabwe f d Sydrhodesia var en brittisk koloni fram till 1965. Detta faktum ger tydligen Mugabe ett frikort att säga precis vad han vill om vita. Detta var dessutom riktat mot EU med Gunilla Carlsson i spetsen som var på besök i landet.

Bosse S. sa...

Den här Al Amoudi borde avhandlas särskilt, då hans aktiviteter och ställning idag aldrig hade kunnat inträffa, om inte sossarna, Skanska och ABV gett honom en ordentlig skjuts framåt.
Till en mycket läsvärd artikel på DI om denna stormrika muslim leder denna länk.
http://di.se/Artiklar/Sa_blev_svensk_shejken_stenrik.aspx?ArticleID=2005\05\24\145069&words=s%c3%a5%2cblev%2csvensk-shejken%2cstenrik&SectionID=Ettan&menusection=Startsidan;Huvudnyheter

MVH
Bosse

Anonym sa...

Det är som alltid, klagar inte.
Lär er Den Gyllene Regeln (inom politiken) istället.

"Den som har guldet skriver reglerna."

//WR

Knute sa...

Tack för tipset Bosse!

Sossarna gjorde shejken stenrik

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.