01 november 2009

Dags att fokusera på rätt problem

"Dags att sätta ned foten" är rubriken till Fredrik Ekelunds artikel på Sydsvenskan opinion den 1 november 2009:

"...en oförmåga att sätta ned foten gentemot religiös extremism. "

Hoppla hoppla, vad är detta?! En journalist i etablerad "gammelmedia" som börjar låta som vi bloggare? Ja, det verkar faktist så. Fast om något låter för bra för att vara sant, så är det nästan alltid för bra för att vara sant, så även i detta fallet.

Ekelund tar på typiskt manér spjärn mot favorithatgruppen Sverigedemokraterna och skriver:

"Sverigedemokraten Jimmy Åkessons aggressiva utspel om islam i Aftonbladet den 19 oktober riskerar att polarisera diskussionen om islams roll i det svenska samhället än mer. Att nagla fast en grupp som ansvarig för ett antal samhällsproblem och spela på rädslan för denna grupp är klassisk högerextrem taktik. Hur hamnade vi här? Det undrar man efter att ha läst honom."

Ekelund antyder även att SD tillhör "extremhögern". Konstigt, jag är liberal Humanist och Åkessons artikel stämmer på många punkter väl in med den grundhållning man vanligtvis har som just liberal och ofta även som Humanist och/eller humanist, då det gäller att förhålla sig till totalitära läror. Jag skriver "vanligtvis", för då det gäller just islam brukar något slå slint i huvudet hos liberaler. Slänger du dessutom in SD som faktor i diskussionen, ja då börjar den gode liberalen yra som om han hade rökt på.

---------------

Men man får vara glad för det lilla, och även om tendensen fortfarande är den att man nästan alltid skjuter budbäraren i frågor som rör islam, så börjar man kanske trots allt oftare och oftare över budbärarens döda kropp, att diskutera vad denne hade att komma med. Kanske...

Läs artikeln, det finns trots allt en del där som gör det värt besväret.

Sds AB
EKP

1 Kommentarer:

LP sa...

Ian Wachmeister skriver träffsäkert om den häxjakt som bedrivs mot den som vågar yppa minsta kritik mot massinvandringen (och den islamisering av Sverige som är en följd avv detta) på Newsmill:

"För det andra möttes folkets befogade frågor, om detta verkligen var rätt politik, med anklagelser om främlingsfientlighet! Vilken sladd: De som ställt till det svänger runt och anklagar sina kritiker, som snabbt utmålas som problemet! Alltså: Själva invandringsproblemet är inte längre problemet utan det svenska folk som inte fogat sig i överhetens märkliga beslut. Det är inte bränderna i förorter utan den smygande rasismen vid köksborden. Häpp!!"

Läs hans artikel!

http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/02/sa-forvandlar-medierna-politiker-till-rasister

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.