08 november 2009

Det politiskt korrekta R-ordet

För ett år sedan vaknade vi och vissa av oss insåg omedelbart att en rånare fått tillgång till vårt land och våra plånböcker.
För vissa har det tagit längre tid att fatta, men med Obama-care hängande över oss som snaran i en galge är det nu omöjligt för någon att med logiskt resonemang och fakta försvara det som pågår.
Det enda man kan ta till nu, för att tysta oppositionen, är R-ordet .... RASISM.

Vi som motsätter oss Obamas planer gör det därför att vi är rasister.
Titta på denna video.
Scenario: En vit boss avskedar en vit arbetare därför att hans kostnader går upp pga. Obama-care. En svart arbetare ser på.
AFL-CIO säger att det är rasism eftersom det antyder att svarta arbetare har fördelar genom kvotering.OK. Så vi ändrar på hudfärgerna
1. Vit chef avskedar vit man medan andra vita ser på. RASISM,! Detta är en arbetsplats enbart för vita.
2. Vit chef avskedar svart arbetare medan vita tittar på. RASISM! Svarta avskedas eftersom de inte är lika bra som vita.
3. Vit chef avskedar svart arbetare medan andra svarta ser på. RASISM!
Det antyder att svarta sköter sin hälsa dåligt och därför blir en större börda för arbetsplatsen.

R-ordet har blivit ett skämt. Eftersom det är ett skämt ska vi använda det som ett sådant, göra oss lustiga över det och de människor som försöker köra ner det i halsen på oss.
Den medicinska forskningen bör hitta en namn för denna typ av Tourette's Syndrome. Ett ord som identifierar de människor som måste ropa RASISM varje gång de öppnar munnen.

Varje dag visas TV-reklam från ett företag som säljer alarmsystem för hemmabruk. De har mängder med videosnuttar, alla i avsikt att skrämma framför allt kvinnor, men de har också gemensamt att ALLA våldsverkare som försöker bryta sig in i hemmen är vita män.
Jag har bara tagit med tre exempel, här, här och här men det vinns oändligt många fler.


I verkligheten är det relativt ovanligt att en vit attackerar en svart men när det händer blir det stora rubriker, men de så gott som dagliga "svart angriper vit"- brotten försvinner.

Bland män är det sex gånger vanligare att svarta (28,5%) hamnar i fängelse jämfört med vita (4,4%), under sin livstid.
Bland kvinnor kommer 3,6% av de svarta och 0,5% vita att se insidan av en fängelsecell. (U.S. Department of Justice)
Över 20% svarta män under 20 år kommer att hamna i federalt fängelse, vilket är fler än svarta män som går på college.

11 Kommentarer:

Birger sa...

Och varför ser det ut som det gör när det gäller brott?

pw sa...

Den var dagens bästa. Att rasismskrikarna har Tourette's Syndrome. Det är dagens sannaste ord.

Tack det förgyllde min dag.

feminix sa...

Tycker Berit att vårt system med skattebetald sjukvård är dåligt?

Berit sa...

Feminix, svaret är JA.
Jag har levt under båda systemen och den privata marknaden kan göra ett bättre, mer effektivt jobb än vad staten kan.
Sjukvård liksom så mycket annat här i livet finns det inte en oändlig tillgång till här i världen. Därför vill jag vara den som bedömer hur det ska ransoneras för min egen del , inte statliga byråkrater.
Bara en liten sak som väntetider!! Det är ju fullständigt ofattbart hur ni kan finna er i detta i Sverige.

Berit sa...

Birger, det beror på att svarta unga män begår mer brott, relativt.

Ann-Marie sa...

Håller med Berit, dock är inte systemet i USA perfekt, långtifrån. Men att ha staten att sköta om det! No way!

Berit sa...

Jag har inte gått in i detalj på hur sjukvårdssystemet kan göras bättre eftersom det ligger så långt ifrån hur det fungerar i Sverige.
En stor förbättring och penningbesparare vore att ändra möjligheterna till felbehandlingsåtal som väldigt ofta görs bara för att komma över pengar. Det orsakar att läkare måste försäkra sig mot detta vilket är mycket dyrbart och naturligtvis slås ut på alla kostnader. Det gör också att läkare känner sig tvungna att beställa alla möjliga egentligen onödiga tester och röntgen bara för att gardera sig.
Ett annat sätt att förbilliga försäkringar är att låta försäkringstagare beställa 'a la carte" dvs. bara det man vill vara försäkrad för. Jag har inget behov att betala för graviditets-försäkring, drogmissbrukrehabilitering , håravfall..vård på mentalsjukhus (även om vissa av er tycker att jag behöver det) men statliga regler säger att mitt försäkringsbolag måste försäkra mig för det.
Liksom man på sin bilförsäkring inte kräver att bolaget ska stå för oljebyte, nya däck och tändstift borde folk kunna säga att de är villiga att stå för, låt säga 5000 dollar per år i "normalt slitage" och rutinsaker och försäkra sig för en allvarlig kostsam "krasch", men det kan man inte nu.
Likaså borde folk kunna dra av försäkringen på skatten men det är bara företag som kan. Jag kan gå på med mycket mer, men detta är ett smakprov.
Allt detta skulle kunna åtgärdas och försäkringar skulle bli billigare men det ligger inte i Demokraternas intresse eftersom deras avsikt är att få kontroll och därmed makt.
Se också http://

samt http://

allah sa...

Ja R ordet är skadat. Såg en sak Statstik Uffe hade på sin blogg och som jag tog med på en blogg. Det haglade in mail om min rasism
http://blogghelvetet.se/blogg/?p=2803
Jag är verkligen ett redigt jävlas as som borde skjutas för att jag vill värlen väl.

När ngn ger mig Rasist eller Nasseordet garvar jag numera bara. De har helt tappat sin betydelese. Det har Hora med, vilket numera är en fin sak att säga till sin flickvän om man är fjortis

Birger sa...

Varför begår svarta unga män mer brott än vita dito?

Berit sa...

Det vet jag inte, Birger

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Bloggaren Weine Berg död. RIP

http://www.youtube.com/watch?v=dUX0MkPkirg

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.