19 november 2009

Det var bättre förrHögsta domstolen har beslutat att stoppa utvisningen av den man som "heders"mördade Abbas Rezai i Högsby 2005. Nu när mannen har avtjänat sitt fyraåriga straff i ungdomsvård vill han inte åka hem till Afghanistan och har därför begärt ny prövning i Högsta domstolen.

Sverige en mänsklig soptipp? 4 år i fängelse och ingen utvisning är allt för lindrigt. Och hans föräldrar och övriga inblandade borde ha åkt in i fängelse och sen utvisats.

"Om 100 000 tjejer förtrycks i "hederns" namn, hur många pappor, brorsor och onklar går det på det?"

I Danmark skrevs rättshistoria i ett liknande fall. Både brodern och de åtta anklagade, som inte höll i pistolen, befanns skyldiga och dömdes från åtta års fängelse till livstids fängelse.

Alle ni skyldige i æresdrab

5 Kommentarer:

Marissa J sa...

Detta med tolerans leder till rättshaveri, det ser vi gång på gång i hela norden. När man gör sådana brott skulle man utvisas omedelbart.
Dessa människor med sin sjuka hederskultur skulle sättas åt betydligt hårdare. Det får slut med allt daltande med dem. Man måste ta konsekvenser av sådana handlande.
Men våra folkvalda drabbas ju inte personligen, så därför bekommer det inte dem. De lever i sin ideologiska fantasivärld, som ingen av oss har någon som helst behov av.

Anonym sa...

Zebris

Jag tycker att de alla borde ha utvisats. Hela familjen!

Ingenjören sa...

@Zebris:
Wow. Du anser alltså att dottern vars pojkvän har mördats ska utvisas till teokraterna i Iran tillsammans med sin pojkväns mördare? Det var nog det vidrigaste jag har läst i hela mitt liv.

elina sa...

Om han är oskyldig har han vilselett rättvisan och fått vård i fyra år vilket bör leda till full betalning av det eller... Sluta använda ordet heder det är vilseledande. Ett mord är ett mord och skall bedömas därefter.

Knute sa...

Från rättegången för fem år sedan:

”Den videofilmade rekonstruktionen av mordet som den misstänkte 18-åringen deltar i med liv och lust, och stundom leende, är nog bland det mest fruktansvärda som visats i Kalmar tingsrätt; rena rama talibanmassakern på en enskild individ spelas upp.”

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/june/abbas-mordare-attling-till-profeten-muhammed.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.