23 november 2009

En logisk kullerbytta

Nationalegoism är ett träffande uttryck, som jag stötte på i politiskt korrekta Sydsvenskan. Ty vad har vi nationer till? Ett afrikanskt ordspråk säger, ”Riv inte ner ett stängsel, förrän du vet varför det en gång sattes upp”.

Invandringen av hederskultur och unken kvinnosyn gör att vi förlorar vår gemensamma värdegrund. Att vilja förhindra islamiseringen är snarare självbevarelsedrift än egoism. Att tillåta den är en logisk kullerbytta: då är det inte bara kvinnorna som räknas som offer utan även de som förtrycker dem.

Många är ovilliga att ta emot flyktingar i sina kommuner. Det är ett naturligt förhållningssätt, öppna gränser däremot är en utopi. Om inte staten hade placerat ut flyktingar i varenda by och stad i vårt land, tror någon att de då skulle tagit sig dit ändå? När det inte finns några jobb, och när de inte har några pengar att skaffa bostad för?

Långt över hälften av de hundratusentals "flyktingar" som kommit de senaste 25 åren är beroende av socialbidrag. Invandringen smörjer inte Sveriges ekonomi, utom för vissa. Ur en kommentar:

"Jag tror att mycket av vår flyktinginvandring beror på att vi betalar så frikostigt till de som arbetar med flyktingar. De som kan systemet skaffar sig guldkant på tillvaron på skattebetalarnas bekostnad. Flyktingarna är ofta bara en bricka i spelet, utan dem ingen guldkant för de offentligt finansierade. Jag tror inte att gråten för flyktingar är ärlig i alla salonger, istället är det en nödvändig ingrediens för att kunna roffa åt sig offentliga pengar."

John Wilthorn: "Utan att ha sagt ett enda ont ord om flyktingarna utan enbart kritiserat vår naiva flyktingpolitik så stämplas kritikern som varande främlingsfientlig och rasist. Det trots att det är två helt skilda saker."

Invandringen från muslimska länder medför mer kulturrelativism och mindre av gemensam värdegrund. Det går inte att både äta kakan och ha den kvar.

12 Kommentarer:

Demokratibloggen sa...

Egentligen finns det inte flyktingar. Varför kommer de hit om de inte kämpar hemmavid?

Läs det här inlägget:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.12813230

Birger sa...

Jösses... Det är säkert så att folk blir kommunalanställda bara för att få guldkant på tillvaron...

Birger sa...

Demokratibloggen: Det finns massor med flyktingar, människor som sätter sina barns väl och ve framför sina egna behov. Uppenbarligen har inte du eller någon annan här levt i en diktatur där man riskerar att bli skjuten för precis vad som helst.

Det finns många som kämpar där, det finns många som kämpar härifrån och det finns de som inte kämpar. Så är det. Men att det inte finns flyktingar är bara ljug och inget annat.

Leif Ekstedt sa...

Gnällpellar! Vår barn sätter vi i undervisning från 6 års ålder och de håller i allmänhet på till tjugoårsåldern. Jag satt och funderade på om
man skulle tillämpa samma system för de nytillkomna människorna i landet. Men det skulle inte hjälpa när man betänker,att ofoget,att sova på lektioner,störa den allmänna ordningen,spottapå golvet, ha mössan på i klassrummet o.s.v är en gammal sedvänja av 70-talet och initierades av helt vanliga svenssonbarn. Så där finner man ingen väg att ta goda exempel enbart dåliga. USA, som jag beundrar oerhört klarar t.o.m. av att integrera
de flyktingar, som tvångsförflyttades från Afrika till Nordamerika. Så får vi hålla på några decenier med integrationsarbetet här hemma blir det nog bra. Då kanske svårigheten att integrera de svenskar som inte fattar ,att om alla får jobb-en uppgift så försvinner utanförskapet. De mest hysteriska invandrarhatarna kanske får en lugn ålderdom på äldreboendet med hjälp av dessa på90-talet inflyttade som ser till att torka dem i rumpan.
Livet går vidare. Däremot är jag för en mer konstruktiv import/exportpolitik. Afrikanska stater skulle förmodligen kunna försörja sig själva om inte Europa och USA dumpar marknaderna i u-länder.

robban sa...

samma resonemang kan användas på biståndscirkusen med, det är väldigt många som tjänar väldigt mycket på att dela ut bidrag till höger och vänster. i princip är hela sida befolkat av avdankade -68 nissar som göder sig själva.

Berit sa...

Jag har tillbringat en del tid på Kuba och pratat mycket med "vanligt folk".
Kuba är ju ett stort fängelse för ungefär 12 miljoner människor; ransonering och brist på det mesta vi tar för givet, urusla bostäder, sjukvård och misshandel och stränga straff om man protesterar mot regimen eller försöker lämna landet .
Om man håller käft och finner sig svälter man inte ihjäl och blir inte heller dödad, om man bloggar om "obekväma saker" blir man misshandlad som Yoani
http://desdecuba.com/generationy/
De som riskerar livet på en lite flotte för att ta sig till USA är ekonomiska flyktingar och så är också fallet med de allra flesta som tar sig till Sverige.
Sen' att flera av oss skulle göra detsamma i deras situation är en annan sak. Det är Sveriges generösa bidragspolitik och släpphänthet när det gäller regler som är moroten.
Det som lockar kubaner och mexare att olagligt ta sig till USA är möjligheten att skaffa sig ett bättre liv genom arbete.
Den nuvarande, stigande arbetslösheten har gjort att många mexikanare återvänt hem.

Knute sa...

Falska flyktingar är de flesta eftersom de inte har asylskäl. Men för att peka på förnekandet av importen av hederskultur, här ett typiskt exempel:

I Kristelig Dagblad kan man läsa att hälften av de kvinnor som drabbas av våld är födda i ett annat land än Danmark och av dem är 80 procent familjesammanförda, flyktingar, invandrare eller asylsökare.

Och så kommer journalisten till följande slutsats:

"Det finns dock inga tal som tyder på att etniska minoritetsmän i högre grad slår sina närmaste än etniskt danska män.“

Vilket oförmåga och ovilja att se verkligheten!

http://www.uriasposten.net/?p=9833

Anonym sa...

De importerar islam med syftet att förstöra vårt land, Europa och införa en ny världsordning. Studera NEW WORLD ORDER. De säljer det som "unity" när det i verkligheten handlar om monopol!

Guys, det är INGEN konspirationsteori. Herman Van Rumpenay valdes till EU president efter ett Bilderbergmöte och nu talar han om global governance m.m.

Islam är ett symptom, politikerna är inte så pass dumma och naiva som vi tror. De vet vad de gör för de är alla ägda av globala eliten och medlemmar i Bilderbergs Gruppen. Bildt har till och med erkänt att han är det! De är förrädare!

Ola

Berit sa...

Ola, jag vill inte sträcka mig sa långt som till Bilderberg men i ett socialistiskt samhälle är det politiker som innehar alla makt och att importera väljare som redan är tränade att lyda order enligt kollektivistiskt tänkande är redan vunna, tror man.
Politiker leker verkligen kortsiktigt med en tiger här och de naiva är att de tror att de kan tämja den.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det är knappast en slump att sialmiseringen sker över hela Europa. Hade det varit just en slump så hade det bara skett i exempelvis Sverige. Detta är planerat och syftet är att utrota hundratals miljoner för att få ner populationen till mer hanterligare nivåer. Resten skall bli slavar åt eliten. Rekommenderar thrillern Hardwired som en varning att inte ta chippet. Tar ni chippet kommer dom kunna styra er som en radiostyrd robot!

Lasse sa...

Undrar om Leif Ekstedt någonsin har funderat på hur det skulle gå till att skaffa ett jobb till alla arbetsföra. Man har ju för decennier sedan insett att arbete är nyckeln till integration men lik förb-t har Sverige en skyhög arbetslöshet bland invandrarna.
Kanske lösningen heter socialism, dvs att arbetet för Muhammed Svensson blir att efter sovjetiskt mönster sopa Sveavägen 22-34 varje dag. Är det en bra lösning? Knappast.
Återstår att rätta munnen efter matsäcken och inte ta in fler invandrare än det finns arbete till och då menar jag invandrare - inte flyktingar.
Något annat är vansinnigt.

Knute sa...

"Nu ska vi, enligt handelsminister Ewa Björling, plötsligt tjäna storkovan på att importera så många ”flyktingar” och analfabeter som möjligt, eftersom vi då kan handla bättre med deras länder."

kommentar:

"Inget land i Mellanöstern är ens med bland våra 30 största exportmarknader. Portugal, plats 30, export 3,7 miljarder.
Faktum är att inget av de stora invandrarländerna utanför EU är ens värda att nämna i siffror när det gäller handel.
Men 12000 invandrare skulle stå för 7 miljarder? Med 100 000 förra året skulle vi fått 58 miljarder extra i export alltså?
Härrejösses, lögnerna vet inga gränser. Detta är ju löjligt. Kan man inte anmäla dem någonstans?"

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2009/11/23/sverige-liknar-inte-sina-ideal/#comment-1110

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.