14 november 2009

Folket och eliten

Bild: Sören Krarup, dansk präst och politiker. Medlem av Folketinget för Dansk Folkeparti sedan 2001. Kritiker av det politiskt korrekta förmynderiet.

Dokument.no jämför situationen i tre nordiska länder:

"Det finns en anledning till att svenskar och norrmän måste doppa danskarna i tjära och rulla dem i fjäder: de farliga idéerna får inte tränga in över gränserna. Det skulle kunna förvirra.

I Sverige och Norge är det eliten som uppfostrar folket. De gör det genom att straffa dem för att vara främlingsfientliga, rasister och för lite generösa. De ger folk skuldkänslor för välståndet och spelar på det: vi har en plikt att dela med oss till 40 miljoner flyktingar och alla andra som knackar på vår dörr.

Detta är den verkliga populismen, i den otrevliga betydelsen av ordet: en cynisk manipulation av känslor."

Sveriges televisions alla tillrättalagda debattprogram är inte precis folkliga. Som document.no skriver, manipulation av känslor. Se på Dansbandskampen i stället. Eller dansk TV, den är inte lika förljugen som den svenska, även om den fått öknamnet DDR i stället för DR.


"I Danmark är det folket som uppfostrar den politiska och kulturella klassen. Därför förtjänar valet 2001 namnet systemskifte. Opinionsundersökningar visar att danskarna har en inrotad skepsis till oppositionen: de tror inte att socialdemokraterna och SF kommer att upprätthålla invandringspolitiken. Därför fortsätter oppositionen vandringen i skuggornas dal."

En hel del har det väl hjälpt Danmark att tongångarna är annorlunda än i Sverige och Norge. Men problemen med invandringen och multikulturen finns kvar och verkar bli värre.

Ideologisk tvångströja

7 Kommentarer:

Steen sa...

du læste Krarups kronik forleden med et langt afsnit om Sverige ?

http://politiken.dk/debat/kroniker/article831285.ece

Knute sa...

Tack Steen, läsvärd artikel! På tal om en illvillig svenska journalist som intervjuade honom, skriver Krarup:

"Under den tyska ockupationen såg danskarna från det mörklagda Danmark längtansfullt över mot den svenska kusten, som badade i ljus.

Nu är det tvärtom. Nu sitter svenskarna i ett mörklagt Sverige och tittar avundsjukt över till Danmark, där det är ljus och tankefrihet, eftersom danskarna har tagit den uppgörelse med ofriheten och likriktningen som Sverige lider så hårt under."

Anonym sa...

Visst är det så att de "folkvalda" i riksdagen betraktar sig representera intelligensian, fast sanningen är att partiordförandena och den inre kärnan omkring dem är de som betämmer och övriga riksdagsledamöter valda med omsorg som lättledda och lättlurade, nyttiga idioter nöjda med att inbilla sig att de representerar folkviljan. Det finns väl inget folk som vill utplåna sig självt och sin kultur? Det brukar för övrigt vara det bärande argumentet för terrorister att de vill försvara sina egna värden, inte sant? Här i Sverige (och Norge) behöver vi sannerligen inte bara det danska gemytet, ölet och maten, utan också att öppet våga kritisera och inte hindras av härskartekniker som ska tysta... LÄGET I SVERIGE OCH EUROPA ÄR IDAG VÄLDIGT ALLVARLIGT! Lyssna på inslaget i GOD MORGON VÄRLDEN från radions P1 söndagen den 8/11 när den brittiske muslimen, fd radikal islamist, VARNAR EUROPA FÖR ISLAMISERINGEN - http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2042650.mp3

# Il Padre

Sören Sommelius sa...

Ja det är onekligen så att den politiska yttrandefriheten i Sverige är bedrövlig. debatten är fylld med påstående att man skulle vara "rasist" och andra negativa epitet.

Så vi letar efter ljuset från Danmark. det kommer sakta men säkert. men vi ligger 10 år efter.
Sd är i stadig tillväxt, senaste siffran 5,9%. PK-maffian struntar i demokratin. Invandríngs- Industrin garanterar väldigt generösa "pitrak".
VÄNSTERN AVSLÖJAR SIG!

Det finns ingen

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag skulle kunna tänka mig att stå på Rigets tak på natten och stirra över på andra sidan med kikare. Men till skillnad från Stig Helmer skulle jag inte skrika danskjävlar. Nej jag skulle skrika svenskjävlar istället.

Demonian sa...

Vilken tidining ska man då köpa om man är kritisk till invandring, socialpolitik, kriminalitet och publiceringspraxis? Kanske ekonomiskt läge för en ny alternativ dagstidning eller TV-kanal, någon som känner sig kallad...

Knute sa...

Danska regeringens strama linje ger effekt:

Samlet set er de unges kriminalitet faldet med en fjerdedel siden 2007, og både hvad angår vold, seksualforbrydel­ser og tyveri er der tale om markante dyk gennem de seneste to år.

http://angantyr.blogspot.com/2009/11/nye-tal-viser-vkos-strammerkurs-virker.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.