12 november 2009

Håll ordning på bollarna

En dansk grupp har gjort undersökningar om hur lång tid det tar för en golfboll att brytas ner i naturen och kommit fram till att det kan ta mellan 100 och 1000 år.
Tänk om man kunde bygga hus som var lika hållbara!

Man har också kommit fram till att 300 miljoner bollar är på drift i USA.
Hur man nu kan veta det.
I Skottland visade det sig att man hittade hundratusentals bollar i Loch Ness. Både turister och bofasta har roat sig med att slå bollar ut i sjön.

"Det hemska är att när bollarna bryts ner avger de stora kvantiteter tungmetall, framför allt zink och när bollarna blir blöta förgiftar de plantor och djurliv."
Loch Ness odjuret har kanske dött av förgiftning.

I Skottland klagar man också över att bollarna är ett nedskräpningsproblem i största allmänhet.
"Från månen till Loch Ness är golfbollar mänsklighetens signatur-skräp på de mest oåtkomliga platser."
Väldigt lite forskning har gjorts på området men man kan med säkerhet säga att tecknen inte är goda .
"Nu ska det bli samarbete med miljöaktivister i Amerika," säger dansken Torben Kastrup Petersen. "Vi måste utföra mer tester för att till fullo förstå problemet."
I många fall kan det resultera i ännu värre skada på naturen och djurlivet om man försöker avlägsna en halvrutten boll."

"Se till att hålla dina bollar på fairway eller investera i sådana som är nedbrytningsbara", är det goda rådet.

Man har spelat golf i Skottland sedan 1600-talet, kanske tom. tidigare och jag måste säga att jag känner mig lättad över att någon äntligen tar tag i detta problem.
Fast lite konfunderad är jag.
Är det inte underligt att golfbanor är så gröna och frodiga?

Hugo Chavez tänker lösa problemet genom att nationalisera alla golfbanor och göra om dem till parker och bostadsområden.
"Golf är enbart för en utvald skara , det är så småborgerligt"
Är det där skon klämmer, tro?

Jag har alltid tyckt att golf var den enda riktigt politiskt korrekta sporten, där den mest medelmåttige kan spela mot den riktigt duktige genom handikapp-systemet och sedan låtsas att de deltar under samma förutsättningar.


12 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag har länge retat mig på golf, mycket beroende på allt det utrymme som krävs för att spela detta elände och naturen får alltid släppa till. Som lök på laxen brukar våra eliter ha dille på att bygga fler och fler golf-banor. Har tappat räkningen på hur många det finns i lilla Skåne enbart men det är otaliga och fler blir det hela tiden. Vilka är det tänkt skall spela på alla dessa oändligt många golf-banor? Är det därför man importerar analfabeter, som caddies?

Berit sa...

Tänk Robin, inte trodde jag att du och Hugo var på samma snöre. :0)
Kan inte heller se att Sverige skulle ha problem vad gäller utrymmet för golfbanor.

LN sa...

Här är en till som är på samma snöre!
Golfbanor i Skåne hamnar oftast på god till bästa odlingsbara mark, till och med +5 jordar. Berits åsikt att "golf" är en POLITISKT KORREKT sport tyder på god verklighetsuppfattning: proletariatets inbillska nollor och dumbommar tillåtes momentant frottera sig med (makt)elitens och de välbärgades töntar under låtsade demokratiska och jämlika former.
... låtsas att de deltar under samma förutsättningar...
Mänsklig enfald, fullt i paritet med anskaffandet av en japansk ROBOTHUND, som man sedan skänker omtanke och "kärlek".
Människans dumhet - och förmåga till sjävbedrägeri - är som bekant oändlig.

Ann-Marie sa...

Golf = primitivt jordbruk.... har aldrig förstått vitsen med det hela. Det ser ungefär lika intressant ut som att titta på medan gräset växer ;o)

Anonym sa...

Så länge bönder i sverige får bidrag för att lägga åkrar i "träda" så kan man ej hävda att golfbanorna tar för mycket mark i anspråk.

Vidare så ser jag ett mycket större nedskräpning och miljöproblem i alla dessa plast-bärkassar som sprids världen över.

Bittergubben

LN sa...

Du, Bittergubben, om du visste hur full med skit, du, och alla vi andra är. Mikro- och nanopartiklar av plast innehållande ftalater
mjukgörare och antiflammedel), som har hormonell inverkan på kroppen, fungerar som antitestoteroner, tränger igenom hjärnbarriären och placentabarriären, påverkar foster i moderlivet, har negativ inverkan på könsdifferentieringen kring 8:e veckan och den frantida fertiliteten och är kanske bidragande orsak till att det finns så många feminina män och homos nuförtiden. Eftersom jag själv är 75 var min egen fosterutveckling regulär - men kanske inte din, om du är under 45. Inga fiskar i haven är utan plastfragment och dito partiklar i sin matsmältningskanal. Ett helt nytt "sargassohav" finns i norra Stilla havet, där plastskiten av strömmarna sätts i rotation.
Kanske står mänsklighetens snara hädangång för dörren, men inte till fäljd av klimatförändringar. Eftersom vi alla enligt islam har fötts som muslimer kommer vi alla att hamna i Mohammeds paradis - väl mött där.

Knute sa...

Exakt, jag har också varit inne på ftalat-spåret som förklaring till den mjukgörande politiska korrektheten. Frågan är hur politiskt korrekt det är att upplysa om det?

Anonym sa...

Om ftalaterna påverkar oss som ni tror, så påverkar det väl muhammeds anhängare också, eller? Räddningen?
Mats (Malmö)

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

LN, glöm inte att först uttala den där fåniga shahadan först om du vill komma till mussarnas paradis. Det kvittar om vi har fötts till muslimer hela högen för är man född i dar al-harb så måste man först uttala trosbekännelsen annars gälls det inte. Å andra sidan har dom bara Uppblåsbara Barbara i den himmelska bordellen. Alla dom riktiga kvinnorna kommer till det varmare stället. Så om du inte är lagd åt det andra hållet som man säger bör du kanske strunta i shahadan. :)

Vivian sa...

Vivian sa ...

Inte bara golfbollar. Nu har husdjur också blivit en nagel i ögat, på klimatknuttarna.

Hunden anses vara den största miljösyndaren, därefter kommer katten. Helt ned till fuldfisk har det räknats ut hur mycket CO2, som går åt.

Man kunde få lust, att skaffa en katt till.

Vivian sa...

Svar till Mats (Malmö)

Visst påverkar ftalaterna muslimer också ... bara omvent
Det kan du väl se.

viola henriksson sa...

Det var nytt med bollarna!
De flesta golfbanor är dessutom besprutade och att de är nu så många att la man ihop dem skulle de täcka hela Danmarks yta.
I Spaniens torra land är golfbanorna smaragdgröna.Vems vatten går åt?
Men det finns ju folk som tycker det är intressant att resa jorden runt med sina plastbaggar och spela golf i Sahara och ha piffiga fattiga flickor i tex. Thailand till att bära skiten åt dem också .

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.