04 november 2009

Kyrkan skall inte falla undan

En kvinnlig svensk präst skriver i Blekinge Läns Tidning :

"Vi, som kristet land, som ger uppehållstillstånd till muslimer, kallas alltså för otrogna och har inte alls samma värde som en rättrogen. Är beslutsfattarna medvetna om detta? Var inte så naiva!"

"Jag frågade några muslimska killar som bor i Kungsmarken hur läget egentligen är här. Om man byter religion, vad händer då?

'Det är inte bra, då tar de mannen först. De låter bli kvinnan och barnen, men om de inte ändrar sig, då tar de dem också.'

Det är en helt annan verklighet än vår. Så för min del handlar debatten om muslimer och moské inte alls om främlingsfrihet eller rädsla för det annorlunda. Nej, det handlar om själva innehållet i islam."
Och här är svaret hon får från en typisk kristendomens förrädare, biskopens vikarie i Lunds stift :
"Efter att ha läst den konstaterar jag att den ger en förenklad och inte rättvisande bild av Islam. De svepande formuleringar som finns i insändaren kan enligt min mening utgöra grogrund för nedsättande uppfattningar om muslimska trosbekännare. Det är viktigt att möta alla människor med ödmjukhet och respekt oavsett vilken livssyn eller religion de företräder."

"Helene Sturefelt blir förvånad över detta." Sydöstran
Med präster som Sturefelt finns det hopp om Svenska kyrkan, trots dess politiskt korrekta biskopar som vill ha dialog/dialögn med islam, och trots islams svenska vakthundar som kommer flåsande :
"Den socialdemokratiska tidningen Sydöstran har givetvis rusat iväg till en imam i Karlskrona som får uttala sig i sann PK-anda." Skriver Thoralf.

Integrationsminister Sabuni vill begränsa kristet inflytande :
"Nyamko Sabuni gav exempel på frågor där hon ansåg det är bra att kristnas inflytande begränsas, som till exempel i synen på abort, jämställdhetsområdet och HBT-frågor. Det ska enligt våra allianspolitiker vara rätt att mota ut det gamla och ta in det nya, oavsett om det passar eller inte. Det är som Sahlin sagt: 'Vi avundas invandrarnas kultur (hedersmord bl.a.) medan vi själva bara har midsommar och sådant fjant (stackars Strindberg)'. Förnekandet av det svenska verkar vara en sjukdom som drabbar politiker, journalister och kulturarbetare." MXp
Men värre än våra inhemska naiva kulturrelativister och islamiseringsivrare är dock EU. Att släppa in islam i Europa är ett sätt att härska genom att splittra. Europadomstolen uppmanar Italiens skolor att avlägsna krucifix från sina klassrum. De kan stöta barn som inte är kristna, fann domstolen, som är helt fel ute, korset är en symbol för medkänsla, inte åtskillnad.

"Ytterligare en konflikt för att upprätta en rangordning i den framväxande EU-hierarkin av rättigheter, ytterligare en strid i det oändliga förödande kriget för att vinna överlägsenhet. Hittills har "muslimska rättigheter" och "homosexuellas rättigheter" tävlat i EU, och det senaste grälet handlar bara om att ateister gör en markering för sina egna rättigheter. Eftersom varje grupp har ömsesidigt uteslutande mål är det enda sättet att hålla dem från ömsesidigt garanterad destruktion att förena dem mot en gemensam fiende - de kristna. Och så, i sin oändligt upplysta visdom, har Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna fastslagit att kors inte ska visas i statliga skolor," skriver ärkebiskop Cranmer.

Jag avslutar med att citera Kurt Lundgren, Kalmarjournalisten som avled den 19 mars i år. Hans blogg Östra Ölands fria horisont var skriven av en mästare, och han är saknad av många.

"Att omvända muslimer till den rätta tron bör väl vara ett primärt kyrkligt mål, starkt fokus på den saken, käre biskop. Här har du 500 000 otrogna bara i detta land, kanske så många som en miljon. Ut i skogarna och förorterna, missionera och döp dem. Oändlig är arbetsuppgiften, ädelt dess syfte.

Lär av den Heliga Birgitta som skrev om det syndiga Rom och om en biskop :
'Denne biskop är en apa lik... ur stånd att göra något berömvärt... Rom är som en åker full med ogräs, därför bör den först slås med skarpslipad lie, renas med eld och därefter plöjas... Ty denna stad har att vänta på ett strängt straff som om en domare skulle säga, dra av hela skinnet, pressa ut allt blod ur köttet, skär allt kött i stycken, så att all märg rinner ut.' (Ur den mycket läsvärda boken Heliga Birgitta, åttabarnsmor och profet, skriven av Birger Bergh (en av de lärde i Lund), Historiska Media 2002; tag och läs)
För att sammanfatta : Kyrkan skall inte falla undan för muhammedaner utan försöka omvända dem, inte sant?"

7 Kommentarer:

Ärkebiskop Kyrillos sa...

Ja käre Knute visst är det den kristna kyrkans uppgift att förkunna en lära som skall leda till tro på Jesus Kristus, som sann Gud och sann människa. Men ack, ack vad kyrkan och prästerskapet är rädda för att stöta sig med den allmänna trenden, att alla religioner är lika, och främst då islam "denna absurda gudalära från omoraliska beduiner" (Mustafa Ataturk.)

LP sa...

Sydöstran mobiliserar även Jan Hjärpe:

"Att islam skulle utgöra det stora problemet anser han är helt fel.
– Det finns egentligen ingen religion, bara människor. Och dessa formas genom historia, kultur, familj och gemensamma sociala mönster. Det är så ett socialt förtryck formas, inte av religionen i sig."

Skulle han säga samma sak om nazismen? Detta är så typiskt att det nästan är löjligt. Så fort kritik mot islam som ideologi kommer på tal, är det plötsligt omöjligt att urskilja vad islam är. Allt handlar om individer.
Men om det omvänt handlar om "kränkningar" av muslimer, då är det plötsligt förbannat lätt att definiera både idéer och utövare.

En slags "tvålen i badkaret"-taktik som tyvärr fungerar alltför väl.

Nog begriper jag att Mustafa i närbutiken inte är ansvarig för vad som står i koranen och hadith. Men om Mustafa försvarar koranen och hadith rakt av blir han ofrånkomligt medskyldig och måste stå till svars för den ideologi han hänger sig åt. Delvis elelr fullt ut, beroende på hur hängiven han är, men helt fri kan han aldrig bli lika lite som jag kan svära mig helt fri från vad som görs i förbundet Humanisternas namn så länge jag är medlem.

Men som man bäddar får man ligga. Detta är en följd av den särställning vi har valt att ge sådant som rätt eller orätt, lyckats kvala in som "religion" och/eller etnicitet.

--------

Läs även Hjärpes uttalande om förföljelser av apostater:

"Att muslimer som konverterar till kristendomen kan drabbas av förföljelser håller Hjärpe med om."

OK, OK, en liten gnutta insikt, bra. Men så fortsätter han:

"– Men det är inget som är specifikt för islam. Det är bara att se på vår kristna historia. Förr var det belagt med dödsstraff att konvertera från lutherdomen."

Skojar gubben? Menar han på fullt allvar att problemet med religionsofrihet inom islam, skulle gå att jämföra med samma problem inom kristendomen, eller flera andra religioner för den delen? Det är ju bara löjligt. Hjärpe är islamolog. Han vet mycket väl hur både teori och praktik ser ut för islams del då det gäller avhoppare idag. Det är lika löjligt som att säga att svensjka män är talibaner då man diskuterar jämställdhet. Detta är det klassiska "Kålsuparargumentet", och det stöter man också på allt som oftast i islamdebatten. Lågt och billigt.

http://www.sydostran.se/index.80144---1.html

Anonym sa...

En stilla reflektion över det upprörda tonfall som vissa politiker använder mot Sd:


http://www.blt.se/opinion/debatt/var-inte-sa-naiva-om-islam(1609627).gm

Nu har även en kristen kvinnlig präst gett Åkesson rätt och hon delar i många stycken kritiken mot islam som religion. Prästen Helene Sturefelt i Karlskrona skriver här mycket sakligt och sanningsenligt om islam.
Det är märkligt vilken medial tystnad det blivit som svar på hennes debattartikel.


Några rader ur artikeln som speglar innehållet:
"Guds straff är överhängande om man gör fel. Den som är otrogen utesluts ur gemenskapen.
Alla andra kallas otrogna och får dödas,
SURA 2:

”Döda och strid för Allah och er tro. Allah älskar inte dem som överskrider de gränser han har satt. Döda dem var helst ni påträffar dem, förjaga dem…osv..”


Kanske inser äntligen de politiskt korrekta islamkramarna som tog heder och ära av Jimmie Åkesson efter hans artikel i Aftonblaskan att det vore ett taktiskt misstag att göra samma sak med en präst, som dessutom är kvinna? Hursomhelst kan jag bara tolka denna totala tystnad från Jan Melin et consortes som att de försöker dölja det stöd som Åkesson fått för sitt uttalande. Inte nog med att AFTONBLASKAN i sann skvallerpress-tradition sätter en helt påhittad rubrik. Som tidning visar de sin sämsta sida: osaklig, lögnaktig och tendensiös.
Dessutom så vägrar de att tydligt dementera sitt ”citat” i Rubriken. ”Halmgubben”?

Dessutom bjuder man in folk som Jan Järpe som "expert". Han är professor i Islamologi och påstår att det är "helt klart hets mot folkgrupp". Något som senare visade sig vara ett felaktigt antagande enligt DO som avskrev anmälan.

Misstanken finns ju att Järpe och de utvalda ”experterna” var jäviga eller välkänt och ensidigt islam-vänliga, för att inte nämna Anders Malms påstående att ”muslimer bör betraktas som en slags ras”?.

Men vad det än är: det är inte hets mot folkgrupp och det är inte rasism.
Islam är en religion och också en svensk kan vara muslim.

Islam är ingen ”folkgrupp”. Islam är en religion en politisk ideologi som naturligtvis måste få kritiseras. Till sist ännu ett exempel på att Åkesson sagt sanningen även om forskningen mörkar viktiga parametrar:

BRÅ 2005 konstaterade att upp till fem gånger så många invandrare våldtar, jämfört med svenskar. Speciellt överrepresenterade var män från MENA-länderna. De är då så gott som alltid muslimer och representanter för ”hederskulturen”.
Att förneka detta blir lika löjeväckande och genomskinligt som Kejsarens nya kläder.

UncleBob

Knute sa...

Kan kun opfordre alle til at sætte julepynt op i deres vinduer og på deres grund.

Form lyskæden som et kors.

Køb jule grise og sæt op.

Engle.

Ja, alt hvad der vedrører kristendom.
Og så flere grise!!!

http://www.uriasposten.net/?p=9530

Knute sa...

Europadomstolen är ett vapen mot friheten. Några exempel på absurditeterna:

"Sidste sommer blev skuespilleren Brigitte Bardot idømt to måneders betinget fængsel for at “opildne til had” mod muslimer i et brev til den daværende indenrigsminister Nicolas Sarkozy. I Danmark faldt der i 2004 tilsvarende domme for emails sendt til folketingspolitikere. I oktober 2006 blev en 14-årig engelsk skolepige arresteret, fordi hun nægtede at læse sammen med fem asiatiske elever, som ikke talte engelsk. I januar 2009 blev det østrigske parlamentsmedlem Susanne Winter idømt tre måneders betinget fængsel og en bøde på 24.000 euro, fordi hun havde udtalt, at Muhammed var pædofil, eftersom han havde giftet sig med en ni-årig pige.

På den baggrund kan det ikke undre, at den tidligere formand for EU-Parlamentet Hans Gert Pöttering, forbød en fremvisning af filmen “Fitna” i parlamentet, ligesom Storbritannien i første omgang nægtede filmens ophavsmand, Geert Wilders, indrejse. Samtidig har en hollandsk domstol besluttet at rejse tiltale mod Wilders for »opfordring til had mod muslimer«, mens Wilders’ socialistiske kollega Harry van Bommel er sluppet af sted med at opfordre til “intifada” mod Israel og marchere sammen med demonstranter, som råbte »jøder i gaskamret«.

Mens alle europæiske lande oplever uroligheder og gadekampe, er EU og menneskerettighedsinstitutionerne mere optaget af europæeres såkaldte hate speech.

Jeg vil ud af EU.

http://monokultur.dk/2009/11/17/messerscmidt-om-den-europ%c3%a6iske-menneskerettighedsdomstol/

Knute sa...

Mahmoud Aldebe: ”Man ska hålla sig till sina egna”

”Det har ju blivit debatt om imamen som kyrkan anställer för att ”motverka islamofobi” Den moderate muslimen Mahmoud Aldebe känner sig felaktigt anklagad av imamen som påstår att han utsatts för hot pga att han tillåtit sig att liera sig med smutsiga kristna.

Denna svenska politiker uttalar sig rasistiskt och främlingsfientligt! När får vi se avståndstagandet från hans uttalande? För inte är det väl skillnad på folk och folk, att vissa sorters folk får uttrycka sig så främlingsfientligt utan att PK reagerar? Så pratar väl bara Sverigedemokrater?

Han säger utan att skämmas att ”…folk ska hålla sig till sina egna”.

Det bådar gott för integrationen med en sån inställning.”

http://vargiveum.wordpress.com/2011/03/17/man-ska-halla-sig-till-sina-egna/

Marissa J sa...

Det är dags för Svenska kyrkans kyrkoledning i Uppsala att sätta sig ned, och dra upp nya riktlinjer då det gäller detta med det politiskt korrekta som inte leder någonstans.

Denna sk tollerans och liberalteologi leder till rättshaveri, och totalt moraliskt förfall och undergång för kyrkan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.