17 november 2009

Nu viner partipiskan på egna ryggar


Sedan många år tillbaka har man från våra översåtar/politiker och pressen matats med samma ensidiga uppfattningar om välsignelsen med en generös flyktingpolitik. De som delar den positiva uppfattningen får obegränsat spaltutrymme. Kritik refuseras.
I och med att både allians och regeringsparti är lika goda kålsupare ger jag dem det gemensamma namnet ÖVERSÅTAR.
Alltnog: på arbetsplatser, ”gator och torg” hörs helt andra uppfattningar om värdet av kulturberikning, fast det tystas ner. I dagens Sverige finns en mur av politisk korrekthet, likriktning och förljugenhet. Det gäller båda blocken!

Utan att ha sagt ett enda ont ord om flyktingarna utan enbart kritiserat vår naiva flyktingpolitik så stämplas kritikern som varande främlingsfientlig och rasist. Det trots att det är två helt skilda saker.

Så länge det finns ett beroende mellan politiker och journalister har det inte varit något problem att genom skrämselpropaganda ta ifrån samhällskritikerna deras yttrande och åsiktsfrihet. Det utan att det blev några större åthävor fram till att de ”ensamkommande flyktingbarnen” kom på tal. Då började även naiva att reagera över om detta verkligen kunde stämma med verkligheten. Man insåg bland annat att det måste ligga något lurt bakom det att med snyft kalla ynglingar för det mera behjärtansvärda ordet barn. Man begrep att ynglingarna skickas hit med den uppenbara målsättningen att bli ”entrébiljetter” för sina anhöriga? Alltså ännu ett genomskinligt sätt att ”bakvägen” ta sig in i Sverige… fast det är synpunkter som effektivt tystades ner av politiker och journalister. Den gamla stämpelrekvisitan ”FRÄMLINGSFIENTLIG och RASIST” kom med förenade krafter från politiker och journalister åter flitigt i bruk.

Vad politiker/översåtar inte tänkt på är att numera finns INTERNET. Det går inte längre att tysta ner kritik. I Internetgrupper och portaler kan man läsa åsikter som refuserats av journalistkåren. Det har resulterat i att när gemene kvinna/man läser en papperstidning då är en naturlig undran: ”hur mycket av det jag vill veta är vinklat eller dolt”?

Nu kan man undra hur översåtarna skall agera när de inte längre har sitt invanda stöd av journalistkåren? För en sak är helt klar. Under nästa år kommer ett antal papperstidningar att läggas ner. Läsarnas förtroende och annonsintäkternas tid är förbi. Modern IT-teknik har redan gått ifrån dem. Internettidningar och portaler tar helt över.

Mot denna bakgrund är det intressant att se hur våra översåtar och journalister agerar. Precis som om de inte inser att de redan innan kommande val ställs inför en helt ny tid. De kalkylerar med blockbildningar hit och dit. Ingen av dem skall ha något att göra med Sverigedemokraterna. Man tycks inte fatta att det därmed inte bara är Sverigedemokraterna som trampas på tårna utan även deras nuvarande och kommande väljare. Vad värre är att man dokumenterar sitt avsteg från demokrati. I en demokrati har allas röster lika värde!
... fast inte i Översåtarnas och journalisternas Sverige.

Det är närmast patetiskt när moderaterna nu låter partipiskan vina över Vellingemoderaterna och de kommuner som inte ställt in sig in i ledet för att ta emot de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen”. Ja man förlöjligar till och med det moderata kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman genom att sätta honom till att ”frälsa” övriga kommunchefer vilka likt Ljungman lyssnat till det mandat de fått av sina kommuninnevånare. Därmed tror moderatledningen förmodligen att de skapat rättning i ledet? Själv tror jag att moderaterna satt igång en vårdslös lek i ett dynamitlager. Moderatledningen tycks helt ha glömt att den inte är starkare än sitt mandat från väljarna. Man tycks inte ha fattat att man klämmer kommunledningarna mellan två sköldar – riksmoderatledningens och kommunledningens väljare!
Tala om att skjuta sig själva i foten!

Vad är det som säger att de moderata väljarna lägger sin röst på (m) till nästa val? Förmodligen kommer många trogna moderatväljare att straffa sina förmyndare i moderatledningen genom att rösta på Sverigedemokraterna – eller bildar man kanske ett nytt eget parti i Vellinge kommun?
Vi vet heller inte om denna lek med tändsticker i dynamitlagret kan leda till bildandet av ett helt nytt parti – ett parti som kanske kommer Sverigedemokraterna att framstå som ett söndagsskoleparti?

Det gäller att tänka efter hur många verkligt nödlidande vi kan hjälpa inom ramen för de enorma kostnader som numera naivt läggs ned på de s.k. "ensamkommande flyktingbarnen" och långsökta asylutredningar. Översåtarna har glömt sina svenska väljares behov.

John Wilthorn
Partipolitiskt fristående 83-åring

12 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det största problemet med politiker är arrogansen. Så fort valet är över glömmer dom bort h u r dom fick sin position. Därför är det synnerligen viktigt att vi alla utövar vår rösträtt när det är dags igen och peta ner dessa arroganta politiker från deras höga hästar!

Anonym sa...

Jag påminns om Rolf Wesenlund som tandläkare i en tv-sketch, då han tvingar sin patient att säga att Volvo är ett norskt bilmärke. Precis på samma sätt tvingas vi att säga att de ensamkommande flyktingbarnen verkligen är barn och att inte fråga högt hur de haft råd att ta sig hit eller hur de tagit sig hit.

Är det ett tecken på demokrati? På yttrandefrihet? Eller på mobbning, förtryck och kollektiv galenskap?

Det är en sak att vilja ta emot alla asylsökande.

En helt annat att göra det utifrån falska argument.

Ändå bombarderas vi oupplåtligt dygnet runt av falska argument, i och med att man upprepar "barn" hela tiden, när det i många fall inte rör sig om barn och i de fall de gör det, om barn i sexton-, sjuttonårsåldern.

Beträffande hur de tagit sig hit, så har det självfallet skett antingen via pass som uppvisats vid olika gränser samt medels en flygbiljett eller så har man betalat flyktingssmugglare, vilket jag gissar är dyrare än en flygbiljett.

Vem har bidragit med denna kostnad? De själva eller anhöriga, som hoppas får komma efter som anhöriginvandrare, när "barnet" fått permanent uppehållstillstånd?

Men varför sätter då massmedierna/journalistkåren upp en enad front mot sanningen?
Naturligtvis inte av rädsla för allmänheten utan av rädsla för varandra, precis som om de tillhörd en religion, som skulle kalla dem hädare om de ifrågasatte vad prästerskapet lärde. Till exempel att Volvo är ett norskt bilmärke, jorden är platt, etc.

Så trots att de vet bättre, deltar de aktivt i kriget mot sanningen.

J M

Birger sa...

Barnen som kommer (Ja, barn är man fram till den dagen man fyller 18.) är ensamma. Hur mycket än ni misstänkliggör dem så är de ensamkommande flyktingbarn. Inget annat.

Knute sa...

Om de "ensamkommande" är över 18 är de definitivt inte barn, utan då är det ett bedrägeri.

Bäst att göra tandundersökningar som i Norge, där det avslöjats att nio av tio ljuger om sin ålder.

"I bare 7,7 prosent av tilfellene stemte den oppgitte alderen og alderen fra tanntestene, viser en rapport fra Odontologisk fakultet ved Universitetet i Oslo."

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/asylsoekere-lyver-paa-alderen-2706896.html

Anonym sa...

Birger,

jag såg häromdagen en debattör av din sort som
istället för barn skrev "unga flyktingar" för att hon anar antagligen, att snart kommer det där med barn att dras i tvivelsmål lite varstans.

Man kan ju i sammanhanget också tänka på hur vi till vardags använder orden och vilka associationer det ger. Språkets syfte - i alla fall för intellektuellt hederliga människor - är att underlätta förståelse, inte att skapa missförstånd.

De flesta skulle nog inte tänka på en sjuttonåring som "barn" utan som en tonåring. Men "barn" blir mer hjärtknipande, eller hur?

En inte helt oväsentlig fråga är om barnstatus automatiskt ger asyl eller i alla fall förbättrar asylchanserna betydligt. Åtminstone torde det gå lättare att påverka opinionen med barn som argument.

JM

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Igårkvällens Debatt tilläts åtminstone Vellingeborna uttrycka att det rörde sig om män och inte barn.

Anonym sa...

Tack Robin för tips. Såg precis på SvT Play.

http://svtplay.se/t/103450/debatt

Intressant hur semantiken hela tiden ändras, när lögnerna spricker som troll i solen!

Nu heter det a) killarna, b) ungdomarna, c)
det spelar ingen roll om de är vuxna!

Det hemska var hur partisk Belinda Olsson var. Typisk stockholmsk salongsbolsjevik. De övriga pk-typerna var inte bättre. Vidriga människor.

Den ende som var bra var Sten Andersson (SD) och bloggaren Charles Lewin (sic), plus förstås de utskällda, hånade och beundransvärda Vellingborna vid köksbordet.

Nu måste frågan om anhöriginvandringen i "flyktingsungdomarnas" kölvatten upp.

Hur mycket koll har man egentligen på deras berättelsers sanningshalt?

Och varför blandas hela tiden begreppet asylsökande och invandrare, som ju Maceij Zaremba kritiserat så hårt, när det passat honom, den hala typen?

Och varför talade moderatkvinnan Santesson som om de här killarna skulle få permanent uppehållstillstånd så fort deras asylprövning var klar?

Och varför problematiseras inte hederskulturen de kommer ifrån?

Och varför diskuteras inte kostnaderna och neddragningen/förfallet i alla samhällsinstitutioner?

Och varför tror man att man skall lyckas i framtiden med något man inte lyckats med under trettio år?

Slutligen - varför diskuteras inte rätten till ett hemland för svenskar med långa släktrötter på svensk mark?

Ytterst handlar det ju om det. Rätten för ett folk att vara i majoritet i sitt eget land, inte nödvändigtvis i 90-procentig majoritet, men åtminstone i 80-procentig, som judarna i Israel.

Men det har vår "elit" bestämt är rasism.

Niklas Ekdahl på DN anser att vi bör eftersträva en befolkning 20 miljoner, vilket med andra ord är det samma som att vilja skapa en majoritet invandrare i vårt land.

Och Birgitta Ohlsson FP, som på Expressens ledarsida 6 juni i början på 2000-talet krävde
"Avskaffa Sverige", i enlighet med en kampanj folkpartiets ungdomsförbund då bedrev på det temat, parallellt med att han drev kampanjen "Erkänn Taiwan".

Nu var det inte bara Sverige som skulle avskaffas utan alla nationalstater, även då Taiwan, och Israel får man förmoda.

Dessa är inga udda individer inom sina respektive yrkesgrupper utan ytterst representativa.

JM

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom har ju inga som helst moraliska problem att importera analfabeter över huvudet på folket en masse. Att dom då inte löser problemet med bångstyriga svenskar på samma vis, nämligen att man utvisar dem. Det borde väl inte vara nåt större besvär att hitta på svepskäl. Dom kontrollerar redan medierna så dom kan säga vad dom vill som låter bra. Det borde väl inte ens vara nåt problem med att hitta länder som tar emot dom rasistiska och islamofobiska dissidenterna. Det går säkert bra att göra en deal med diverse MENA-länder så löser dom problemen åt dem. Allt fler inser ändå att vi inte längre lever i en demokrati mer. Ni tar hand om våra främlingsfientliga svenskar, så tar vi in fler muslimer till Sverige.

Anonym sa...

Stackars konflikträdda svenskar! Ni har er själva att skylla för det uppkomna läget i Sverige. Erinrar mig vad Napoleon Bonaparte svarade på frågan om vad han ansåg behövde göras om armen inte fungerade:"Det brukar hjälpa om man skjuter ett par generaler"./Finländare

Advent sa...

Prognos: 10 miljoner muslimer i Sverige om 40 år.

http://klartexten.wordpress.com/

Anonym sa...

Bra skrivit John: Jag instämmer till 100 procent med dina synpunkter. Jag kunde inte själv skrivit det bättre.
Innan debatt sändes i statstelevisionen i tisdags kväll mejlade jag till dom en mängd tips om relevanta frågor som borde belysas i programmet. Naturligtvis togs inte en enda upp av Belinda.
Nu ska jag tipsa redaktionen om att ta upp ämnet:"Kan vi lita på våra nyhetsjournalister?" Samt att de gör en opinionsmätning med en enkel fråga:"Litar du på våra nyhetsjournalister".
Spänningen blir ju här hur många procent av folket som inte litar på våra sk. nyhetsjournalister. Är det någon som tror att det blir mindre än 75-80 procent? Jag tror att det bör ligga däromkring.
Men tyvärr får vi nog inte uppleva en sådan mätning - trots att man ofta är glad för att göra opinionsundersökningar - på grund av att det saknas en ärlig objektiv uppriktighet inom våra nyhetsmedier.

Anonym sa...

Tycker att det är väldigt konstigt att ensamkommande får kosta hur mycket som helst när vi har ca 18000 uteliggare som inte får kosta något alls. Ser hellre att dom får hjälp dom är ju ändå i Sverige nu eller är det rasistiskt att tycka så ?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.