07 november 2009

Politisk grafitti

Lilli Severin skriver om det danska kommunalvalet:

"Anna-Lena Lodenius har uppenbarligen varit i København och låtit sig inspireras, för hon har gått i gång med att måla hitlermustascher redan innan valaffischerna inför svenska riksdagsvalet 2010 har kommit upp. I en nidskrift på newsmill sammanliknar hon SD med flera antidemokratiska partier enligt logiken 'alla nazister vill begränsa invandringen, SD vill begränsa invandringen, alltså är SD (och alla andra som vill begränsa invandringen) nazister'.

Danmark stod så sent som på 1940-talet på randen till nationell utplåning och lärde sig i samma veva att känna skillnad på den äkta fascismen och de polemiska djävulshornen som debattörer utan bättre argument tycker om att klistra fast på sina politiska meningsmotståndare.

Det var förmodligen också erfarenheterna från den nazistiska ockupationen (samt naturligtvis valtaktiska övervägelser) som fick stora delar av det danska etablissemanget att ta ställning mot den ansvarslösa invandringspolitiken inför folketingsvalet 2001. Intelligenta, välformulerade och pålästa representanter för Venstre, Konservative, Socialdemokratiet och Dansk Folkeparti sopade golvet med multikulturalisterna i debatt efter debatt.

När kommer det svenska etablissemanget att ta SITT ansvar?"

1 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"När kommer det svenska etablissemanget att ta SITT ansvar?"

Det är större chans att vi får se flygande grisar faktiskt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.