18 november 2009

Sensationslysten textsättare på TV-avisen
Danska språket har begåvats med en ny betydelse av ordet perle (pärla). Det gick till så att en polisman i samband med en upphetsad palestinsk demonstration i Köpenhamn i januari råkade säga perle. Det visades på TV med undertexten perker (blatte).

- Vi har en insats med våldsamma upplopp, 100 arresterade och gör egentligen ett riktigt bra jobb. Och det enda omvärlden vill ta upp är om en av poliserna sa "pärla". Detta får medierna att gå helt i selvsving (självsvängning, återkoppling), säger han.

Han blev anklagad för rasism, förhörd och frikänd. Språkexperter konstaterade att det var perle och inte perker han sagt. Saken är klar men tvetydigheten i ordet perle kommer att finnas kvar.

- Den så kallat förorättade demonstranten dök aldrig upp [till förhöret hos statsadvokaten]. Men tillsammans har vi faktiskt skrivit grotesk språkhistoria, säger polismannen.

Läs det hela här >>

- - -
I Danmark har man demokratiskt nog inte folketingsval samtidigt som kommunalval.

Till skillnad från de flesta danska partier är det lilla vänsterliberala Radikale Venstre ytterst politiskt korrekt och liknar i det avseendet samtliga svenska riksdagspartier. Men nu inträffade det paradoxala att Radikales Klaus Bondam ingick ett avtal med Dansk Folkeparti, som gav honom ett borgmästarjobb i Köpenhamn. Får vi se sådant i Sverige i framtiden, att något parti skulle våga stödja sig på Sverigedemokraterna, åtminstone kommunalt?

1 Kommentarer:

Knute sa...

De er skøre, de københavnere

Med en lettere omskrivning af et kendt citat fra Asterix kan man efter gårsdagens Kommunalvalg i landets største kommune konkludere: De er skøre, de københavnere. Måske er det bare mig, men jeg kan simpelthen ikke fatte – es geht nicht in meinen Kopf hinein – hvordan indbyggerne i landets hovedstad tilsammen kun har givet Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti 24,1% af stemmerne! Har det slet ikke gjort indtryk på vælgerne, at København i de seneste år har været plaget af en brutal og blodig bandekrig, voldsomme indvandreroptøjer i mange bydele, omfattende uroligheder i forbindelse med lukningen af Ungdomshuset og mange andre former for hensynsløs ødelæggelse fra venstreekstremistiske kredse, som det bl.a. var tilfældet i Hyskenstræde?

Ikke nok med det: Enhedslisten, det parti, der mere eller mindre åbenlyst støtter- og støttes af diverse grupper af de pågældende venstreekstremister, fik i går flere stemmer end alle borgerlige partier og har nu opbakning fra hver niende københavner! Som prikken over i’et kunne Enhedslistens Mikkel Warming, der i den forgangne valgperiode har været socialborgmester, i går på TV2 Lorry fortælle, at partiet var gået frem alle de steder, hvor konsekvenserne af bandekrigen havde kunnet mærkes særlig tydeligt!

http://omnial.wordpress.com/2009/11/18/de-er-sk%c3%b8re-de-k%c3%b8benhavnere/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.