18 november 2009

Ska det vara jämställt, tro?

När det gäller kvinnornas jämställdhet brukar man placera Sverige i toppen. Men invandringen börjar ändra på den saken. Så snacket om kvinnomakt och jämställda bolagsstyrelser är rena verklighetsflykten.

I en nyutkommen rapport berättar egyptiska kvinnor som tillhör den kristna koptiska minoriteten hur de på olika sätt lurats eller tvingats att gifta sig med muslimska män, för att sedan utsättas för övergrepp. Tvångsgifte jämställs med trafficking.

Även i Sverige borde tvångsgifte jämställas med trafficking. Skolflickor skickas till hemlandet på sommarlovet för att tvångsgiftas.

För ett år sen sa integrationsminister Nyamko Sabuni att tvångs- och barnäktenskap måste kriminaliseras. Men hur ser det ut i praktiken?

En kurator på Rosengårdsskolan i Malmö, som sett över hundra barn giftas bort, får frågan om hur många barnäktenskap hon varit med om att stoppa: Kuratorn funderar en stund. Svarar sedan, med en suck. – Ingen gång.

Problemet beror inte enbart på den förhärskande idiotin bland politiker och i media att "alla kulturer är lika bra". Både ministern och kuratorn verkar ju vara medvetna om det. Nej, det beror på att migrationsindustrin alltför lättvindigt delar ut permanenta uppehållstillstånd. Hundratusen nya invandrare årligen som håller liv i denna vanvettiga hederskultur.

Skrämmande nonchalans inför 'kulturella giften'

1 Kommentarer:

MS sa...

Precis, utvecklingen har börjat gå tillbaka i o m invandringen från MENA. Hade suffragetterna hört att i framtidens Sverige så tillåter man könstympning och könssegregering för att tillfredställa en högljudd minoritet vars våldsutspel skrämmer politiker och journalister så hade dom nog lagt ner plakaten. Det är det som är den viktigaste frågan inte vad som händer i privata företag.

Visst så är det en mansvärld i vissa styrelsesammanhang men kvotering kommer inte lösa det problemet. Flera duktiga kvinnor som med sin kompetens och erfarenhet bidrar till ett konstruktivt arbete är den enda lösningen. Dessa kvinnor finns redan och flera kommer det bli. I slutändan så är det ändå kompetens som avgör och om man inte blir invald eller tillfrågad så rullar man upp ärmarna och tar nya tag. Man springer inte till Farbror Staten eller facket och klagar om det inte handlar om regelrätta lagbrott. Kvinnor måste tuffa till sig lite och jag tror att uppnår man en mer jämn könsfördelning i styrelserummen så kommer dom värsta machoyttrycken försvinna vilket jag tror även många män uppskattar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.